Potvrdjeno postojanje akupunkturnih meridijana

Schrodinger

Iskusan
Poruka
5.140
Naučnici sa Nacionalnog univerziteta u Seulu su potvrdili postojanje akupunkturnih energetskih meridijana, koje nazivaju primo-vaskularnim sistemom kao i da je ovaj sistem ključni dio kardiovaskularnog sistema.

Severnokorejski naučnik Kim Bong-Han je početkom 1960-ih utvrdio postojanje akupunkturnih energetskih meridijana. On je pokazao da postoje tubularne strukture unutar i izvan krvnih sudova i limfnih sudova, kao i na površini unutrašnjih organa i pod dermisom. Istraživači sada veruju da primo-vaskularni sistem zapravo predstavlja fizičku komponentu akupunkturnog sistema meridijana. Takođe se smatra da je ovaj sistem uključen u kanalizaciju toka energije i informacija koje prenose biofotoni (elektromagnetski talasi svetlosti) i DNK. Korejski naučnici su ubrizgali posebnu boju koja je obojila akupunkturne energetske meridijane. Injektiranjem boje u akupunkturne tačke, mogli su videti tanke linije. Ovaj efekt se nije pojavio na mestima koja nisu akupunkturne tačke i gde nema meridijana.

Istraživači su otkrili da akupunkturni energetski meridijani nisu ograničeni na kožu već su zapravo sistem kanala kroz koji tečnost teče i da se ova tečnost agregira formirajući matične ćelije.
Naučnici su koristili kombinaciju tehnike snimanja i CT skeniranja da bi posmatrali koncentrisane tačke mikrovaskularnih struktura koje jasno odgovaraju mapama akupunkturnih tačaka koje su označili drevni kineski lekari. U studiji objavljenoj u časopisu Journal of Electron Spectroscopy and Related Phenomena, istraživači su koristili kontrastno CT snimanje sa zračenjem na neakupunkturnim tačkama i akupunkturnim tačkama. CT skeneri su otkrili jasne razlike između neakupunkturne tačke i anatomskih struktura akupunkturne tačke.

Energetski kanali

Vitalna energija ili chi, sastoji se od dve vrste energija, jina i janga. Teče duž sofisticirane mreže energetskih puteva kružeći telom. Bolest nastaje blokadom energetskog toka u ovim kanalima. Naša tela su po prirodi elektromagnetska, a nauka je u stanju meriti ove frekvencije naprednim mašinama, kao što su npr EKG i MRI skeniranje. Brojne studije pokazuju da ovi energetski putevi i tačke provode struju čak i kada se akupunkturne igle ne koriste. Akupunktura, Shiatsu masaža, Čigong, Tai Chi i Joga povećavaju električnu provodljivost u akupunkturnim energetskim meridijanima, ali nauka nikada nije verovala u postojanje tih meridijana do sada.

https://ortopedijamd.rs/akupunkturni-meridijani/
 

Dusica021

Početnik
Poruka
22
Apsolutno tačno. Brat od moje pacijentkinje je imao tumor na mozgu koji naši neurohirurzi nisu smeli nikako da operišu. Poslala je nalaze magneta u Kinu i ovi su joj rutinski odgovorili , Da, naravno da to operišemo a vi možete da prisustvojete. Snimala je operaciju svog brata . ANESTEZIJA SE DAJE IGLICOM, AKUPUNKTUROM. Pacijnet je svestan, smeje je , priča sa njima a oni su mu isekli deo lobanje i vrše operaciju dok se one smeje i priča sa njima.

Akupunkura, bioenergija, reiki, to su stvari koje su istinite. Stvari koje su se dokazivale hiljadama godina. Nastali su na temeljima duhovnosti , tradicionalne filosofije i mudrosti , i onda će se naći neki Srbin, Balkanac koji će da se ismejava akupunkturi, bioenergiji i to naziva placebom. Zdrav čovek, uglavnom ne veruje u ništa ali takav kada se razboli, veruje i u ono što ne bi smeo . Elem, zivela priroda :maramica:
 

Rayela

Legenda
Poruka
71.821
Bravo, bravo, vreme je bilo da se ovo integrise u zvanicnu medicinu https://www.zdravaiprava.com/centar-za-akupunkturu-uskoro-na-vma/

Padose poslednje katolicke dogme i kapitalisticki marketionski trikovi, imate u casopisu "Galaksija" iz 1978. tekstove o tome kako se akupunktura sasvim konvencionalno koristila u kineskim bolnicama umesto anestezije..
A sad je vise ne koriste? Presli na farmaceutsku anesteziju? Ili nisi, ili kako?

Ima hirurga po celom svetu koji, ukoliko pacijent ima nekih zestokih problema sa anestezijom,
zaista operisu sa akupunkturom. Moja je poznanica tako operisala tumor jer navodno ne podnosi
klasicnu anesteziju, ali je zato morala da putuje 500 km jer u Nemackoj to radi samo nekoliko hirurga.
 
Da biste mogli da kreirate nove teme, trajno koristite svoje ime i ne pogađate stalno slike - kliknite ovde da se registrujete.

Top
  Blokirali ste reklame
Dragi prijatelju, nemojte da blokirate reklame - isključite Ad Blocker na Forumu, jer će tako mesto vaših susreta na Krstarici ostati besplatno za korišćenje.