Potvrđene presude za genocid u Srebrenici

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Докле ће овде више да се кривотворе и вести?

У пресуди не стоји "геноцид", то је само новинарски злонамерни додатак.

И иоле пажљивијим читањем поруке се то види, али постављач, као и сви слични њему, рачуна на "прву лопту", и засењивање простоте.

http://www.oslobodjenje.ba/vijesti/...popovic-i-beara-krivi-za-genocid-u-srebrenici

Haški tribunal izrekao konačne presude oficirima VRS-a: Popović i Beara osuđeni na doživotni zatvor
Žalbeno vijeće Međunarodnog krivičnog suda za bivšu Jugoslaviju izreklo je konačnu presudu Vujadinu Popoviću, Ljubiši Beari, Dragi Nikoliću, Radivoju Miletiću i Vinku Pandureviću, oficirima Vojske Republike Srpske optuženim za genocid i druge zločine u Srebrenici i Žepi, počinjene u julu 1995. godine.

- - - - - - - - - -

Tema je provokatorska,ovo bi moderacija trebala da skloni,jer postavljac dolazi da provocira.

nije provokacija..samo prenosim ..vijesti..misim..da takvi kao ti ne žive u nebulozi..moras da znaš..:D
 
treba ukinuti tzv.Republiku Srpsku..nit je republika ...nit je Srpska... dio je teritorija.. međunarodno priznate države Bosne i Hercegovine..naziv samo zbunjuje..treba ukinuti taj naziv..jednostavno je nepotreban..:klap:

Ko ti brani da je ukineš? Mislim, da nije stra' u gaćama.
Genocid je kad stradaju vojnici, a iz ratnog okruženja spasiš žene, decu i starce? Kako se, onda, zove kad neko ubija te iste starce, decu i žene u izbegličkim kolonama. Toliko o tom "sudu".
 
osuđeni su za GENOCID i druge ratne zločine..pročitaj presudu...GENOCID I DRUGI RATNI ZLOČINI:.znači ne samo genocid..ali između ostalog i ZA GENOCID...pronađi nekog da ti nacrta..ako ne možeš shvatiti..:rtfm:

Pre sat vremena na HRT-u je išao prilog i prevod: genocidno ponašanje, neka od žena Srebrenice daje izjavu da je ogorčena jer se nigde ne pominje da je izvršen genocid i navodi se takodje da su ubistva i težak ratni zločin vršeni nad muškom populacijom, dakle ne nad svima.
 
http://balkans.aljazeera.net/video/potvrdene-presude-za-genocid-u-srebrenici

Žalbeno vijeće Međunarodnog krivičnog suda za bivšu Jugoslaviju, zaključilo je da Pretresno vijeće nije pogriješilo u prvostepenoj presudi. Sudsko vijeće je zaključilo da je vojska Republike Srpske u julu 1995. godine izvela napad na Srebrenicu i Žepu, područja koja su bila pod zaštitom UN-a. Tada je počinjen genocid i drugi ratni zločini, zbog čega su doživotne kazne zatvora potvrđene Vujadinu Popoviću i Ljubiši Beari.

:klap::klap::klap::klap:

- - - - - - - - - -

http://www.index.hr/vijesti/clanak/...ni-zatvor-za-genocid-u-srebrenici/798325.aspx

ŽALBENO vijeće Haškog suda potvrdilo je presude petorici oficira Vojske Republike Srpske optuženima za genocid nad Bošnjacima u Srebrenici u ljeto 1995. godine. Dvojici oficira Popoviću i Beari potvrđene su doživotne kazne.

Popoviću je potvrđena presuda za genocid i potvrđena doživotna kazna zatvora, kao i Beari. Nikoliću je potvrđena kazna od 35 godina zatvora. Miletić je dobio kaznu zatvora od 18 godina, umjesto ranijih 19. Pandureviću je potvrđeno ranije dosuđenih 13 godina zatvora.

Osim njih, u istom predmetu, Ljubomir Borovčanin je osuđen na 17 godina zatvora, ali na njegovu presudu nije uložena žalba. Također, u ovom predmetu se sudilo i Milanu Gavri koji je umro, pa je Žalbeno vijeće u 2013. godine presudu kojom se osuđuje na pet godina zatvora proglasilo pravomoćnom.

:klap::klap::klap::klap:Pravda je spora ali.....
 
stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back
Top