Potrošnja baterije

Akademsky

Zainteresovan član
Poruka
114
Pre svega želim da se zahvalim volonterima koji su mi pomogli da u prethodnim temama dođem do odgovora na postavljena pitanja. Da nije vas ljudi bi ostali u mraku nezanja. Vi ste svetlost ovog foruma.

Elem, imam dva pitanja za vas:
1. Da li se 100% može verovati tutorijalima sa YouTuba.
Naime, na YouTube-u svako može da priča šta hoće uključujući i laži i da klip ostane ne izbrisan.

2. Da li je istina da baterija duže traje
a. ako je u toku korišćenja ne potrošimo do kraja
b. ako se mobilni telefon puni dok je u silikonskoj maski


izvor:
 
Poslednja izmena:
Po meni to su gluposti.Samo matematicki stavi dopunjavanje baterije i njeno punjenje od pocetka.Meni cak deluje da je potpuno praznjenje baterije opasnije nego njeno dopunjavanje.Isto na tim internetima pise i da se bateriji cuva kapacitet tako sto je drzis u zamrzivacu zbog velike hladnoce.Aj cik stavi bateriju u zamrzivac pa u telefon pa na punjenje.Svasta se pise tamo
 
Pod A) je tacno.

Litijum jonske baterije imaju duzi zivotni ciklus ako se ne prazne do kraja. Litijum jonsku bateriju bi trebalo prazniti do kraja jednom u mesec ili dva kako bi kalibirirao telefon. Takodje nije dobro ni puniti bateriju do kraja ali to ne treba da te brine jer svi uredjaji danas imaju zastitu od overcharging-a( prekomernog punjenja) pa ga s tim mozes drzati na punjacu preko noci bez brige za tim jer ce telefon prestati da puni bateriju kada dostigne potreban nivo.

Sto se tice ovog sa silikonskom maskom, ovo prvi put cujem.
 

Prilozi

  • Screenshot_2020-04-12-19-11-18-625_com.miui.home.jpg
    Screenshot_2020-04-12-19-11-18-625_com.miui.home.jpg
    24,8 KB · Pregleda: 6

Back
Top