potrebni radnici sa dobrim poznavanje asteriska

Markoni_kv

Primećen član
Poruka
582
sta je asterisk

Asterisk predstavlja čisto softversku verziju telefonske IP centrale,otvorenog je koda, osmislio ju je i napravio Mark Spenser iz kompanije Digium.Kao i svaka centrala,ona dozvoljava lokalima da međusobno razgovaraju i da se uključe u javnu telefonsku mrežu PSTN.Iako je prvobitno dizajniran za Linux operativni sistem, Asterisk takođe može da radi i pod NetBSD, OpenBSD, FreeBSD, Mac OS X, i Solaris.Osnovni Asterisk softver ima mnoge mogućnosti koje imaju i komercijalni PBX sistemi kao što su: govorna pošta, pozivni centri, konferencijska veza, govorni automat, automatsko prosleđivanje poziva itd. Korisnik takođe može da kreira potpuno novu funkcionalnost sistema definišući plan poziva u Asterisk skript jeziku, dodajući module pisane u programskom jeziku C ili korišćenjem AGI (Asterisk Gateway Interface) skriptova pisanih u Perl, PHP, Ruby ili drugim programskim jezicima. Povezivanje običnih telefona, javne telefonske mreže i Asterisk servera se uspostavlja preko posebnih kartica koje proizvodi kompanija Digium i mnoge druge firme.
 

DragonR

Primećen član
Poruka
683
asterix.jpg
 

dexsonix

Početnik
Poruka
8
da li je u platu urachunata i robija ako preko ..dilaupa ..centrale ...freeBSD-a ...i nekoliko net tools stvarchitza ..i korisnih skripti ..uradi hack ..neke kompanije ..samo me interesuje ..gde to kod nas se koristi ...kolika je plata i da li mogu da radim ..ako mi dash shansu i od kuce ..
jer sve to moze da bude na neko mserveru kojem ja ima pristup i da shhljakam iz ove moje fotelje ,,ha?

salim se za robiju ..i to hack varijantu ..amda ..scve to ti je potrebno za svaki ozbiljniji hack ..mislim preko isth tih centrala..se najmocnije upada ..u sys shirm sveta ...
a Asterix ..onako ..znam i ne znam ..shto ne znam skontacu za poal satya ..do dva ..
 
Da biste mogli da kreirate nove teme, trajno koristite svoje ime i ne pogađate stalno slike - kliknite ovde da se registrujete.

Top
  Blokirali ste reklame
Dragi prijatelju, nemojte da blokirate reklame - isključite Ad Blocker na Forumu, jer će tako mesto vaših susreta na Krstarici ostati besplatno za korišćenje.