Potreban boot file za Windows Vistu

Ljudi imam instaliran XP SP3, ali sada hoću da instaliram Windows 7. Imam instalaciju Windows 7-ice, ali treba da napravim butabilan DVD pa mi treba boot file od Viste da bi napravio ODGOVARAJUĆ DVD za instalaciju. Naglašavam ovo odgovarajući jer imam problema sa zastarelom MSI matičnom pločom pa mi zato treba boot file od Viste.

:confused:

Ako ti je instalacija 7ice .iso fajl, samo ga nareži bre (ne sam iso nego sadržaj -> mount-uj 7icu i upali bilo koji program pa copy disk; ili jednostavno "write cd from image"), a ako imaš problema sa pokretanjem, podesi u BIOS-u da ti bootuje sa:

1. CD
2. USB
3. HDD

I to ti je to. Vista i 7 možda imaju slične kernele, ali ti boot fajl neće pomoći

A zašto da ne? Za Windows 7 treba procesor od 1Ghz i 1GB RAM-a. A na raznim forumima sam video i mnogo, mnogo gore (starije i lošije) mašine na koje je uspešno instaliran Windows 7.
No to nije tema koja mene zanima. Ponoviću pitanje opet: Gde mogu da skinem boot file za Windows Vistu?

boot file for windows vista?????????????? Nikad čuo!
Nego reci el ti hoces da napravis cd da bude bootabilan? da kad ga stavis u cd-room i restartujes komp cita sa cd-a? i da ti onda izadje press any key to boot from cd i da onda instalira win7...???????????????????

Ako mislis na to onda napravi butabilan cd evoti instrukcija Ovde!
A ako si pokusao da napravis butabilan cd, pa nije butovalo onda proveri u Biosu da li ti je podeseno da butuje sa cd-a ako nije onda stavi ''boot from cd/dvd room'', a ne HDD......

boot file for windows vista?????????????? Nikad čuo!
Nego reci el ti hoces da napravis cd da bude bootabilan? da kad ga stavis u cd-room i restartujes komp cita sa cd-a? i da ti onda izadje press any key to boot from cd i da onda instalira win7...???????????????????

Ako mislis na to onda napravi butabilan cd evoti instrukcija Ovde!
A ako si pokusao da napravis butabilan cd, pa nije butovalo onda proveri u Biosu da li ti je podeseno da butuje sa cd-a ako nije onda stavi ''boot from cd/dvd room'', a ne HDD......

Ok sve ja to znam. Nego mi je potreban boot file od Viste zbog stare matične koju Windows 7 ne podržava zbog starih drajvera pa njegov standardni boot file neće da se pokrene i logično zbog toga neće da pokrene instalaciju sistema. Pa bih uzeo boot file od Viste i prepakovao ga na DVD od Windows 7 da bih mogao da pokrenem instalaciju. To je jedino rešenje koje se može uraditi.
A što se tiče boot fajla to je mali fajl od koga običan cd sa sistemom postaje butabilan, a samo sa butabilnim cd-om možeš pokrenuti instalaciju sistema. Bez njega Windows neće da pokrene instalaciju pri pokretanju računara. Eto sada si nešto novo naučio.:hvala:;)

Ok sve ja to znam. Nego mi je potreban boot file od Viste zbog stare matične koju Windows 7 ne podržava zbog starih drajvera pa njegov standardni boot file neće da se pokrene i logično zbog toga neće da pokrene instalaciju sistema. Pa bih uzeo boot file od Viste i prepakovao ga na DVD od Windows 7 da bih mogao da pokrenem instalaciju. To je jedino rešenje koje se može uraditi.
A što se tiče boot fajla to je mali fajl od koga običan cd sa sistemom postaje butabilan, a samo sa butabilnim cd-om možeš pokrenuti instalaciju sistema. Bez njega Windows neće da pokrene instalaciju pri pokretanju računara. Eto sada si nešto novo naučio.:hvala:;)

Aha, dobro znam sta je to, samo neki to zovu malo drugacije ali nema veze...

Da ne bi bilo nesporazuma mislis na onaj file poput autorun?
Ako je to onda nadji na torrent-u visu i skini samo taj file, ali ako je u iso ekstenziji onda moras da skines sve pa otpakuj i nadji taj...mada ne verujem da ce ti to raditi ako win7 nije kompatibilan sa maticnom..... :)!

Back