Susan Sto Helit
Poznat
- Poruka
- 8.713
Očigledno nisi video hrvatske verzijePotpuno urnebesna stvar su srpske verzije Windowsa i Officea. Pa to ne mogu da razumeju ni babasere a kamoli neko ko je navikao na engleski.
Donji video pokazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
Očigledno nisi video hrvatske verzijePotpuno urnebesna stvar su srpske verzije Windowsa i Officea. Pa to ne mogu da razumeju ni babasere a kamoli neko ko je navikao na engleski.
Ово нисам разумео.Srpski jezik je postao servisni jezik, tj vrlo je ogranicen po recniku i po jasnoci...
Zato je malte ne neupotrebljiv cak i za servisnu upotrebu kod slozenijih stvari.
A za nesto dublje je totalno neupotrebljiv...
Можда мислиш на себе и твоје окружење, на људе који у писаној комуникацији користе само 26 слова, па њихови искази изгледају овако:до 3000 реци, као сто туристи треба кад уци кинески.Uzmi , prenesi , oboji, kupi, prodaj, do 3000 reci kao sto turisti treba kad uci kineski....
Ne, nego se ne obmanjujem.Можда мислиш на себе и твоје окружење, на људе који у писаној комуникацији користе само 26 слова, па њихови искази изгледају овако:до 3000 реци, као сто туристи треба кад уци кинески.
Који језик онда није сервисни језик?Ne, nego se ne obmanjujem.
Jezik svih medija , svih TV stanica, svih srba danas je servisni jezik.
To pisem jer sam procitao puno knjiga i moj fond reci je mnogo preko toga, ali nije upotrebljiv, ali vise nije ni prorocanstvo , to je sad vec realnost.
Мислим да си се мало погубио у покушају да ми објасниш да се сад језик користи у пропаганди нечије политике и да служи за заглупљивање ионако глупих Срба.Pa isti ovaj srpski jezik nije bio servisni u doba SFRJ...
Zasto , zato sto su ljudi koji su bili obrazovaniji pazili na znacenja i upotrebu cak i kod onih koji nisu obrazovani na nekom zavidnom nivou....
Zato sto nije bio koriscen za zaludjivanje masa i mesanje pojmova...
Zato sto je imalo smisla pisati o razlicitim varijantama i oblicima emocija, pojava, fenomena i slicno....jezik koji je imao funkciju u povecanju rezolucije svesti i pojmova , samim tim i povecanje percepcije...
Sada taj isti jezik, zatrovan je laznim sinonimima, tj ralziciti pojmovi su od strane korisnika tumaceni kao sinonimi , sto umanjuje jasnocu jezika.
Zatim nije vise podobno da siri rezoluciju kod korisnika, nego da se rezolucija smanjuje, da sa manje truda, znanja i razmisljanja budes obrazovan do daske, koliko moze...
Sam narod pretvara jedan jezik u servisni...
Znaci ne spustam ja srpski jezik kao jezik, mada ima stvarno u sebi svu tragediju srpskog naroda, tj opredeljenje i snishodjenje glupima i glupostima, nije ni trunku u sebe primio neceg filozofskog....nego dekadentnog i degenerativnog, ali je bilo i emotivnog.
Ali jezik je sve zajedno , recnik i znacenje koje ima u upotrebi...a tu je trenutno servisni da ne moze vise...cak i tu ne mozes da se objasnis jer se sve da tumaciti naopako i onako kako ti dodje...
Da se razumemo , neki jezici to imaju , da kad covek kaze nema problema, to isto znaci i zabole me uvo, i ma bice kako bude...
Obicno u tropskim zemljama....
Kod nas fraza ma bice to....radi taj posao...nesto u ironiji nesto poluobecanjem itd...
Са овим не могу да се сложим.Tacne su obe primedbe za pravopis...
Ovo za jezik to nije tacno....Jezik cine ljudi koji ga koriste i sam jezik...
U SFRJ nije bilo puno obrazovanih, pa je recnik mnogih bio skucen...ali to ne smeta jeziku , jer onaj ko ne zna rec lucidan, on je nece ni koristiti...
Онда то може и треба да важи за све језике, не само за српски.Zvali to obrazovanost, skolovanost, opsta kultura, nekultura, glupost, plitkost ili kako god, danas je jezik srozan na servisni...
Ne postoji nacin da ne bude servisni...nema opcija, to je problem...
Pa ako se ne brani , ne samo da ce zavrsiti svaki jezik kao servisni , nego kao mrtav...Онда то може и треба да важи за све језике, не само за српски.
Појам статус се користи када се одређује положај некога или нечега у поређењу са другим, или са неким репером, зато те не разумем.Ne znam kako da budem precizniji , recimo STATUS srpskog jezika je servisni........a ne karakter....
Хрвати за жениног љубавника кажу дојебникokolokućno vodopishalo
Хрвати за жениног љубавника кажу дојебник
То је страна реч,а они инсистирају на домаћим, како си ти малопре навео.eto. a mi švaler :/
A racunar je srpska rec,a ne racunalo,a racunaljka umesto digitrona.digitron nije srpska reč
A racunar je srpska rec,a ne racunalo,a racunaljka umesto digitrona.