POTRAŽIMO UZROK ZAJEDNO...

gost 4554

Buduća legenda
Poruka
39.135
.....nedavno sam u jednom našem uglednom nedeljniku pročitao intervju patrijarha Ruskoga Njegove Svetosti Alekseja II koji je u ime Sinoda Ruske Pravoslavne Crkve,i pored insistiranja Putinove administracije ODBIO da da blagoslov za posjetu poglavara Rimokatoličke Crkve Pape Jovana Pavla II, zbog sve agresivnije propagande i prevođenje pravoslavnih Rusa na katoličanstvo....
Kod nas U Srbiji to nije slučaj jer narod zbog prokletoga vjersko-nacionalnoga rata koji se vodio deset godina zazire od katoličke Crkve,ali je zato lak plijen mnogobrojnim sektama,prorocima guruima.... :shock: :shock: :shock:

Zato pokušajmo da mi ovdje zajedno sa Aljonom koja će nam objasniti situaciju po tome pitanju u Rusiji dođemo do zaključka sto se zbilo sa onim pravoslavnim u Srbiji,i Rusiji....,gdje nestade duhovno blago Trećega Rima-Moskve,zašto u zemlji Nemanjića cvetaju razne pseudohrišćansko-budističke sekte,subotari..... :cry: :cry: :cry:

Zašto cvetaju "pseudohrišćanske sekte"? Ko ste Vi da razlučujete između hrišćanskih i pseudohrišćanskih? Evo jednog Vašeg citata iz druge teme
"Samo,neka istinski teolozi budu van takmičenja,već mi OBIČNI VJERNICI,bili pravoslavci,katolici,protestanti...."

Protestanti znači mogu biti uključeni u razgovore. Jesu li oni pseudohrišćani ili hrišćani?
Na postavljeno pitanje nije uopšte teško odgovoriti. Ne žele svi da idu u Pravoslavnu crkvu, iako je ona ovde većinska. A što bi i trebalo svi da idu? Što bi svi imali isto viđenje po različitim pitanjima? Što bi svi morali da se slažu sa učenjima i praksom Pravoslavne crkve? Ja sam iz mešane pravosl.-katolič. porodice ali mi se ne dopada ni jedna ni druga crkva. A što bi i morale da mi se dopadaju?
Uopšte ne razumem zašto bi se iko pitao i pokušavao da nađe rešenje za nešto što je tako jasno. Apostol Pavle kaže da je pravi Izrailjac onaj koji je obrezanog srca. Nije li to poenta svega? Za mene jeste, hoću da budem pravi Izrailjac (reč hrišćani nastala je tek kasnije, i to zato što su obraćeni ljudi stalno govorili o Hristu. Prepoznajete li se hrišćani u ovome?).

Bog je svakom dao slobodu, pa videćemo jednog dana ko je bolje i više Njega poznavao i živeo "hrišćanskije", itd. Do tada, trudimo se da ne budemo okrečeni grobovi, već istinski nanovorođeni ljudi (od Duha, ne od slova, kako piše u Pismu).

Puno pozdrava svima!

Interesantno je da se istinski vernici u Srbiji mnogo više plaše i mnogo više osudjuju Adventiste JS pseudohrišćanske sekte od Komunista Ateista Socijalista satanista i raznih političkih partija što pozivaju na rat i mržnju i sl.
Da ne govorim o onim "vernicima" koji svoju veru ispoljavaju napadima na pokretnu i nepokretnu imovinu ovih denominacija kao i na fizičkim obračunima u ime vere.
I kada se tako nešto desi i onim istinskim nekako u srcima bude ipak drago što i takvih ima medju njima koji će se obračunati i u njihovo ime .

Christadelphian:
Komunista Ateista Socijalista satanista i raznih političkih partija što pozivaju na rat i mržnju i sl.
Interesantna kombinacija.

Ovakvim navođenjem čovek pokazuje očiglednu netrpeljivost prema ateistima.

Kao na primer kada bi neko nabrajao "imbecili, budale, debili, crnci, moroni, glupani i siledžije".

Očigledno je da je u prethodnom primeru "crnac" reč koja ni počemu ne pripada datom skupu, i samo pokazuje da je autor rasista.

Isto u skupu komunista, socijalista i fašističkih partija ateistima nije mesto. Oni prosto veruju da je religija bajka, a to ne znači da su politička grupacija ili nešto društveno štetno per se. Takva izjava zapravo najviše govori o sopstvenom autoru.

Nažalost ovog puta tvoj briljantni um je zatajio
ne radi se o kombinaciji već o primerima .
Biće da ipak nisi bio na svim časovima iz matematike kao što nam želiš ovde dokazati.
Što se ateista tiče proveri šta značo ta reč pošto vidim da ti ni strane reči baš ne idu od ruke danas .
Bezbožnik - nije sam po sebi bezbožnik već po svom uverenju. A pošto imaš takvo uverenje ti svojim ličnim odricanjem i teorijama koje su ne retko uvredljive kako za vernike tako i za Boga ne možeš biti nikako prijatelj istinskim vernicim u Srbiji i time si i te kako opasnost za one slabe i neizgradjene u veri .

Kao na primer kada bi neko nabrajao "imbecili, budale, debili, crnci, moroni, glupani i siledžije.
A da pogledamo tvoje primere :
Glupan ne mora da spada u ove tri grupe umnih zaostalosti a siledžija
gde njega nadje
kakve on ima veze sa umnim zaostalostima ???
Svaka čast na pravom skupu kao i ono i ovo govori sve o autoru .

A ja sam naveo sve one koji su protiv hrišćanskog načina života time na kraju i partije koje možda imaju oblik pobožnosti ali raspiruju mržnju .
A bilo koji ateisti bilo socijalisti komunisti ili apolitični direktno ili indirektno predstavljaju veću opsanost za istinske hrišćane Srbije nego one grupe ljudi koje je Farmaceut naveo jer je neslaganje u osnovi u doktrini a ne u željom za hrišćanski životom .
Ti si taj kome nešto tu nije jasno a ne ja.

Ako navedeš redom komuniste, pa ateiste pa socijaliste pa sataniste pa razne političke partije onda je jasno da ne misliš na religioznu pripadnost pojedinih sociopolitičkih grupacija već ih navodiš nezavisno i samim tim stavljaš u isti koš.

A ja sam samo primetio da to nije korektno, ne znam šta je tu nejasno.

Isti koš po suprotnosti vernicima
a ne po zajedništvu ili sličnosti.
a nejasno je sledeće:

Ovakvim navođenjem čovek pokazuje očiglednu netrpeljivost prema ateistima.
pogrešan zaključak

Fašisti mogu biti religiozni (oblikom ali istinski nisu)nije primer na mestu

"Takva izjava zapravo najviše govori o sopstvenom autoru."
Šta govori o autoru izjava?

Sizif:
Christadelphian:
Šta govori o autoru izjava?
Da ima negativan stav prema ateistima.

Ako sam u tom zaključku pogrešio, iskreno se izvinjavam.

Ja generalizujem do odredjene granice
a to je stav većine jedne grupe (inače ne bi bili deo te grupe)
ali pojedince ne generalizujem
svako je priča za sebe.
Na primer prema nekima imam negativan stav prema nekime nemam.
Prema tebi lično npr. imam !
Ako se iskreno izvinjavaš oprošteno ti je već pri samoj pomisli u tebi.
Ali za zaključak se ne možeš izvinuti, zaključak trebaš promeniti.
A promenjuje se dodatnim informacijama ili stavom.
Pozdrav

Christadelphian:
Na primer prema nekima imam negativan stav prema nekime nemam.
Prema tebi lično npr. imam!
Opet iskreno mi je žao zbog toga, jer ja lično prema tebi nemam ama baš nikakvo loše mišljenje.

Čak i o MaranAti (sa kojim sam redovno "na ratnoj nozi" po religioznim pitanjima) nemam loše mišljenje jer je očigledno obrazovan i ipak ima šta da kaže uprkos globalno suprotnom pogledu na život od mog.

Još jednom, meni je bilo krivo što si stavio ateiste kao društveno negativnu pojavu, dok ja vidim mnogo drugih koji se prosto guraju ispred njih za neslavan primat najštetnije...

Christadelphian:
A pošto imaš takvo uverenje ti svojim ličnim odricanjem i teorijama koje su ne retko uvredljive kako za vernike tako i za Boga ne možeš biti nikako prijatelj istinskim vernicim u Srbiji i time si i te kako opasnost za one slabe i neizgradjene u veri .

... a to bi bilo isto kao da sam ja naveo 'u isti kos' hriscane, muslimane, sataniste, jehovine svedoke, sajentiste itd., jer njihove 'teorije' i uverenja su ne-retko uvredljiva kako za ateiste i skeptike tako i za svakog coveka ko razmislja svojom glavom, pa isti nikako ne mogu biti prijatelji istinskim ateistima i skepticima u Srbiji i samim tim su i te kako opasnost za one sklone sujeverju i neizgradjene u zdravom razmisljanju.

:roll:

Incognito:
Christadelphian:
A pošto imaš takvo uverenje ti svojim ličnim odricanjem i teorijama koje su ne retko uvredljive kako za vernike tako i za Boga ne možeš biti nikako prijatelj istinskim vernicim u Srbiji i time si i te kako opasnost za one slabe i neizgradjene u veri .

... a to bi bilo isto kao da sam ja naveo 'u isti kos' hriscane, muslimane, sataniste, jehovine svedoke, sajentiste itd., jer njihove 'teorije' i uverenja su ne-retko uvredljiva kako za ateiste i skeptike tako i za svakog coveka ko razmislja svojom glavom, pa isti nikako ne mogu biti prijatelji istinskim ateistima i skepticima u Srbiji i samim tim su i te kako opasnost za one sklone sujeverju i neizgradjene u zdravom razmisljanju.

:roll:

Incognito,christiandelhin je u pravu....Tema ovoga topika je uzrok koji je doveo da samo Srbi i Rusi postanu nalik tebi,znači duhovno potpuno prazni....Kod Hrvata,Slovenaca,Mađara,Ćeha,Slovaka nije tako...A što se tiče sektaša,oni vjeruju,i to je dovoljno za neku zdravu diskusiju,polemiku,naravno u tolerantnim granicama...

FARMACEUT:
gdje nestade duhovno blago Trećega Rima-Moskve,zašto u zemlji Nemanjića cvetaju razne pseudohrišćansko-budističke sekte,subotari..... :cry: :cry: :cry:

Sve vise slabi 'prva ljubav', i mnoge ovce su se pokazale da su to u stvari samo vukovi u ovcijim kozama. Hm, stvar je u tome da ovca nikad ne napada vuka, niti cak se brani, neko samo eventualno pokusa da pobegne, dok vuci...strasno.

*Mihal*:
FARMACEUT:
gdje nestade duhovno blago Trećega Rima-Moskve,zašto u zemlji Nemanjića cvetaju razne pseudohrišćansko-budističke sekte,subotari..... :cry: :cry: :cry:

Sve vise slabi 'prva ljubav', i mnoge ovce su se pokazale da su to u stvari samo vukovi u ovcijim kozama. Hm, stvar je u tome da ovca nikad ne napada vuka, niti cak se brani, neko samo eventualno pokusa da pobegne, dok vuci...strasno.

To je ono što i Biblija kaže da će u vrijeme strašnoga suda ostati samo jedan vjernik,jedan sveštenik,i jedan prvosveštenik....ostali će prevjeriti... :cry: :cry: :cry:

[quote="FARMACEUT]To je ono što i Biblija kaže da će u vrijeme strašnoga suda ostati samo jedan vjernik,jedan sveštenik,i jedan prvosveštenik....ostali će prevjeriti... :cry: :cry: :cry:[/quote]

Kada bi nam dao reference za to sto pise u Bibliji, bilo bi jako lepo. Hvala unapred!

FARMACEUT:
Nikodim Ljutic:
[quote="FARMACEUT]To je ono što i Biblija kaže da će u vrijeme strašnoga suda ostati samo jedan vjernik,jedan sveštenik,i jedan prvosveštenik....ostali će prevjeriti... :cry: :cry: :cry:

Kada bi nam dao reference za to sto pise u Bibliji, bilo bi jako lepo. Hvala unapred!

Novi zavjet!!!! :D :wink:[/quote]

Verujem da je tako, samo kad bih dobio reference (Knjiga, glava, stih), bilo bi mnogo lakse!

Back