Potpuni mrak: ugasen i Fokus radio

• Začetnik teme Začetnik teme DZOS
  • Datum pokretanja Datum pokretanja

DZOS

Veoma poznat
Poruka
13.681
Kao sto sam i pretpostavio i o tome pisao, Fokus radio je ugasen na nacionalnim frekvencijama.
Naime, poznato je da je taj radio dao veliki doprinos dolasku SNS na vlast direktno ih, bez iakvih rezervi, podrzavajuci. Oni to priznaju i u dole citiranom saopstenju. Poslednjih mesec - dva, na tom radiju su se mogli cuti glasovi razocaranih biraca SNS-a koji si isli cak dotle da su neki preklinjali sebe i ruku koja ih je zaokruzila. Istina o sarenoj lazi o "promenama na bolje" polako se pojavljivala da bi u poslednjih nedelju-dve dostigla vrhunac.
Naravno, razlozi za gasenje su uvijeni u neku formalnu oblandu ali ovo je sustina.
Dakle, Vucic je definitivno slobodan da se jedino on cuje.
Sta god ko mislio o ovom radiju, na njemu su se jedino mogli cuti i obicni smrtnici nba nacionalnoj frekvenciji.

Zvanično saopštenje Fokus radija

"Fokus radio je osnovan 1998. godine. Nacionalnu frekvenciju dobili smo 2006 godine. Od svog nastanka Fokus radio se uvek bori za vladavinu prava, socijalne pravde i da se čuje glas naroda. Svojim akcijama, koje smo pokretali i organizovali to smo i dokazali. Svesni smo toga da su slušaoci Fokus radija i mi doprineli da dođe do smene vlasti 2012. godine, ali shodno našim principima rada nastavili smo da kritikujemo sve one nepravilnosti koje krše vladavinu prava i socijalne pravde."

"Dana 27.10.2014. godine posetila nas je inspekcija Ministarstava trgovine, turizma i telekomunikacije, a na „usmenu molbu“ (po rečima inspektora Slađane Jagodić i Miloša Maluckova) RATELA, izvršila je nadzor nad radom Fokus radija. Inspektori nisu bili obavešteni da Akti koje navodi RATEL, su poništeni gore navedenim presudama Vrhovnog i Upravnog suda. Pravosnažnim sudskim presudama svi Akti agencije RATEL su stavljeni van snage i naloženo je agenciji RATEL da sprovode Upravni postupak, a što oni do danas nisu učinili."
http://www.fokus-radio.rs/saopstenje.html

a kako se beše zvala ona televizija sa koje se nisu skidali naprdnjaci u periodu zima 2011/12? jel to još uvek postoji? sećam se da je emisije vodio neki krmak sa naočarima...

Ne znam o kojoj tv je rec ali mozda je u pitanju KCN (u to vreme nisam imao tu kablovsku tv) jer oni i danas imaju emisiju "Na kafici sa Djukom" koju vodi visoki funkcioner i poslanik SNS Vlada Djukanovic (koji je bio glavni na Fokusu do 2012. dok nisu dosli na vlast). Ono sto je zanimljivo za tu emisiju jeste sto su uveli strogu cenzuru i pustaju u program samo instruirane gledaoce (puste i ponekog sa zadatkom da kao izigrava opoziciju). Ovo je narocito naglo zavedeno posle slucaja "Firma Andreja Vucica".

preko interneta pichi neka cirilaca :confused:

Da, izgleda je Vucic procenio da negovi glasaci nemaju mogucnost da slusaju preko interneta i zato je radio "Snaga naroda" proslavio godisnjicu rada. Kada su se "usudili" da signal puste preko slobodne frekvencije, odmaj stigla ekipa sa velikim policijskim obezbedjenjem i iskljucila radio, pokupivsi opremu. Sada ce tako proci i Fokus.
Dakle, vise nema nijedne frekvencije sa ncionalnim dometom na kojoj se moze cuti ista drugo osim onoga sto se mora cuti i videti na PINK-u a onda i svim ostalim medijima. PINK kreira, ostali se usaglasavaju sa tim. NEVIDJENO!!!

Da, izgleda je Vucic procenio da negovi glasaci nemaju mogucnost da slusaju preko interneta i zato je radio "Snaga naroda" proslavio godisnjicu rada. Kada su se "usudili" da signal puste preko slobodne frekvencije, odmaj stigla ekipa sa velikim policijskim obezbedjenjem i iskljucila radio, pokupivsi opremu. Sada ce tako proci i Fokus.
Dakle, vise nema nijedne frekvencije sa ncionalnim dometom na kojoj se moze cuti ista drugo osim onoga sto se mora cuti i videti na PINK-u a onda i svim ostalim medijima. PINK kreira, ostali se usaglasavaju sa tim. NEVIDJENO!!!

Vidjećemo šta će biti sa Fokusom. Mada s obzirom na program koji su emitovali i nije mi ga mnogo žao. Što se tiče Snage naroda naravno da su ih ugasili ako su koristili frekvencije bez dozvole nadležnih organa.

Је л' он беше једно време овде био утицајни форумаш?

Ne znam to. Pod kojim nikom?

Vidjećemo šta će biti sa Fokusom. Mada s obzirom na program koji su emitovali i nije mi ga mnogo žao. Što se tiče Snage naroda naravno da su ih ugasili ako su koristili frekvencije bez dozvole nadležnih organa.
Za sve se moze naci opravdanje ali svakome, ko iole ne razmislja sa stanovista SNS-a, jasno je o cemu se radi.
Sva "sposobnost" Vucica i SNS-a nalazi se u medijskoj manipulaciji. Ako se iskljuci mogucnost drugacijeg misljenja, vlast svoju osionost moze da pravda najhumanijim ciljevima.
Otprilike po sistemu "Djuro ce ti oprostiti sto te je tukao".
Da mi ne srljamo u provaliju deset puta vecom brzinom nego sto su nas vodili "zuti", sve ovo bi bilo i smesno.

Ако ви формирате ваш политички став и мишљење на основу укључења анонимних слушалаца, или гледалаца, онда сте телетабиси. Жао ми је ал то је то. Сви ти што се укључују у емисије су плаћени да се укључују и пропагандишу антипропагандишу или спинују.

Ако ви формирате ваш политички став и мишљење на основу укључења анонимних слушалаца, или гледалаца, онда сте телетабиси. Жао ми је ал то је то. Сви ти што се укључују у емисије су плаћени да се укључују и пропагандишу антипропагандишу или спинују.

Ne verujem bas da ti ne razumes o cemu je rec. Fokus radio je najbolji primer kako se kroz javno mnjenje (pod uslovom da zelis razmisljati svojom glavom) moze uticati na rezultate izbora.
Da, SNS-u su tada odgovarali ovi kojima se sada uskracuje i to, da non stop pricaju price o nuznosti promena koje ce doneti pobeda SNS-a. Naravno, i gazdi radija je odgovaralo da bude uz buducu vlast ocekujuci da ce mu ona vratiti ono sto su mu zuti uzeli i pored presuda u nj. korist. Glavni manipulator do pobede na izborima 2012. bio je, sada visoki funkcioner i poslanik i vec direktor LS, vec pomenuti Vlada Djukanovic. Gazda Fokus radija je licno, sa talasa pozvao slusaoce da glasaju za SNS i Vucica i na ovogodisnjim izborima. Ali, posto nije dobio adekvatnu nagradu za vernost (o tome pise u saopstenju za koje sam postavi link), otvorio je radio za sve koji su zeleli da iznesu kritiku na vlast SNS-a. Isti oni ljudi koji su se sve vreme zalagali za SNS a u poslednje vreme samo za Vucica (posto su mislili da sam ne moze da vrsi obecane promene). Medjutim, posle smanjenja penzija (a vecina slusalaca su penzioneri), posle parade "ponosa" (koju je malo amortizovala vojna parada i dolazak Putina), posle "slucaja brat", posle "slucaja Jorgovanka",.....delu tih ljudi se pocelo razvedravati pred ocima i sve vise i sve hrabrije su poceli to da iznose na Fokusu. Dakle, ISTI ljudi a ne naruceni. Ja sam o tome pisao nedavno i izrazio sumnju da ce to moci tako opstati.
I, evo pogotka.
Ali, mislim da Vucic sve vise puca sebi u nogu. Ovim potezom je izgubio i one koji nisu verovali ovima koji su se razocarali u SNS.
I najveci lopovi su padali na nekim sitnim stvarima.

Ne znam to. Pod kojim nikom?

Па не знам. Ја тад нисам био овде. У ствари, не знам баш да ли је он, али мислим да су неки други форумаши, писали о неком напредњаку који је висио на крстарици, пре него што је успео у животу. Чини ми се да је он.

Poslednja izmena od moderatora:
Па не знам. Ја тад нисам био овде. У ствари, не знам баш да ли је он, али мислим да су неки други форумаши, писали о неком напредњаку који је висио на крстарици, пре него што је успео у животу. Чини ми се да је он.

Onaj mali Sun Fun...
Ne mogu da se setim pod kojim je nikom pisao posle izbora u feb.2012

Back