potpredsjednik vlade RH- srbin

Kaj

Primećen član
Poruka
589
Uđe li potpredsjednik SDSS-a Milorad Pupovac u vrh hrvatske vlade, čije slaganje ovih dana šef HDZ-a Ivo Sanader privodi kraju, bit će to novi pozitivan iskorak u stabilizaciji hrvatskog društva, u kojemu ratne traume nisu dokraja zaliječene.

Prvi je značajan pomak učinjen prije četiri godine, kad je Sanader otvorio vrata političkom savezništvu sa Srbima. Istine radi valja reći da je podloga tom savezništvu bila pragmatična Sanaderova potreba da okupi parlamentarnu većinu. No, tijekom mandata suradnja šefa HDZ-a i prvih ljudi SDSS-a bila je uglavnom kvalitetna.

Mnogi problemi koji muče Srbe povratnike stavljeni su na dnevni red, pa iako se nisu svi rješavali brzo i efikasno, činjenica je da su Milorad Pupovac, Vojislav Stanimirović i Ratko Gajica, kao zastupnici srpske manjine, prihvaćanjem tog partnerstva izvukli svoju stranku, kao glavnu predstavnicu Srba u Hrvatskoj, iz političkog geta. SDSS danas može biti ravnopravan partner za slaganje državne vlasti svima.


...

http://www.vecernji.hr/newsroom/news/croatia/2985142/index.do

ja sam za! pupovac je sposobniji od većine naših mekušaca koji sebe zovu političarima.
 
јесте и то...али Пуповац гледа само свој џеп...могли су бар неке канцеларије за повратак отворити по Србији и РС..


Ja mislim da postoji jedna takva u Zemunu...u istoj zgradi gde je i Radikalna stranka...ili je bar postojala...čula sam, a Zemun ne poznajem, tako da...:smile:
 
@ tema


g022.gif



............
 
Dobar je za reklamu hrvatske ''demokracije''.A gde je u toj priči tretman srpske populacije u Hrvatskoj?Zbog religije po kojoj se razlikujemo,Srbi,zavisno od prilika žive u određenoj vrsti geta,i trpe razne oblike diskriminacije...ali to pričati šiptarima,koji su trenutno po tom pitanju gori od Hrvata je besmisleno.:shock:
 
Polozaj srba u hrvatskoj je danas sasvim u redu, sa tendencijom da ce biti i bolji....
Najveci problem je , otkup stanova, ali koliko citam i cujem, uskoro ce srbima biti dozvoljen otkup stanova, kao sto je bio i ostalima u hrvatskoj.....
Skoro da nema srbina koji nije odavno izvadio putovnicu, a ulazak predstavnika srba u vladu ce dodatno poboljsati njihov polozaj...sve u svemu, uskoro ce srbi u hrvatskoj ziveti bolje nego srbi u srbiji...narocito kada hrvatska udje u EU...

To sve naravno ne odgovara dezurnim "velikim srbima", jer samo "sto gore - to bolje" situacija u okruzenju i odnosima sa svetom ih drzi u zivotu......kao nekog vampira koji se hrani samo krvlju i zivi u mraku.....
 
Polozaj srba u hrvatskoj je danas sasvim u redu, sa tendencijom da ce biti i bolji....

Mislim sta reci... :roll:

6. mart 2007.
SRBIN ŽIVI NA TREŠNJI
Povratnik u Hrvatsku Stevan Graovac iz Smilčića kod Benkovca već tri godine živi na drvetu jer su mu se u kuću uselili Hrvati

LONDON - Stevan Graovac iz Smilčića kod Benkovca već tri godine živi na drvetu! Srpski povratnik u Hrvatsku prisiljen je da živi na trešnjinom drvetu u voćnjaku ispred svoje kuće, jer se u njegov dom posle operacije "Oluja" uselila jedna hrvatska porodica, objavio je londonski Sandej telegraf.

"Povratak iz progonstva: Srbin prisiljen da živi na drvetu", naslov je članka koji donosi britanski list, čime je slučaj Stevana Graovca (60) iz Smilčića kod Zadra dobio i međunarodnu dimenziju. Graovac se pre tri godine vratio iz Srbije, gde je izbegao u akciji "Oluja", i otad živi u kolibi napravljenoj na stablu trešnje, usred vinograda, jer ne može da uđe u svoju kuću, u koju se uselio doseljenik iz Bosne i Hercegovine.
"Živim na stablu, u toj kolibi, jer je moja. Kad sam se vratio iz Srbije, samo sam želeo da uđem u svoju kuću", objasnio je Graovac, koji je u međuvremenu podigao tužbu protiv Borislava Blaževića, koji je sada u njegovoj kući.

Nahuškali psa da siluje Srbina povratnika
ZAGREB - Hrvatska javnost šokirana je stravičnom pričom 71. godišnjeg Srbina povratnika Svetka Mlinara iz Benkovca. U njegovu kuću su oko ponoći upala dvojica mladića, koji su ga prvo pretukli i uzeli mu 600 kuna (oko 6.000 dinara), koliko je i imao kod sebe. Posle toga su ga vezali, polegli na krevet i nahuškali velikog crnog psa sa kojim su došli da ga siluje! Očajni Mlinar, koji živi sam u kući jer mu je prošle godine umrla žena a ćerka živi u Kanadi, slučaj je sutradan prijavio policiji.
 

Back
Top