Quantcast

ПОТПИСАНА ПОВЕЉА О САРАДЊИ СРПСКИХ РОДОЉУБИВИХ УДРУЖЕЊА ИЗ ЕХ YU

МАЧАК

Buduća legenda
Poruka
25.544
http://www.mondo.rs/s198743/Srbija/Rodoljupci_potpisali_pansrpsku_povelju.html
"Rodoljupci" potpisali pansrpsku povelju
Predstavnici šest srpskih desničarskih organizacija sa područja ex-Yu potpisali su u Beogradu "Povelju o saradnji srpskih rodoljubivih udruženja".

Sekretar Upravnog odbora sabora Dveri Boško Obradović rekao je, na konferenciji za novinare, da se Povelja potpisuje kako bi se iskazala spremnost da se na "novi i ozbiljan"
način iz početka postavi srpsko pitanje na Balkanu, i videlo da li nacija može da se integriše.

"Bez obzira na države u kojima živimo i režime u tim državama, smatramo da u 21. veku srpske integracije, sabiranje Srba svih i svuda, moramo staviti na prvo mesto", poručio je Obradović.

Kako je naglasio, njihova borba će voditi ka duhovnim, ekonomskim, kulturnim, prosvetnim i svim drugim integracijama srpskog naroda, zato što, "nakon 20 godina od istorijskog poraza, srpsko nacionalno pitanje nije završeno".

Povelja predviđa zajednički rad na povezivanju srpskog naroda, na svim nivoima i kroz sve oblike društvenog života, "bez obzira na trenutne geopolitičke okolnosti i granice koje ga otežavaju".

Taj dokument su potpisale dve organizacije iz Srbije, Dveri i pokret Svetozar Miletić, i po jedna iz bivših republika SFRJ, (osim Hrvatske): Srpski nacionalni savjet Crne Gore, Srpski narodni pokret Izbor je naš iz Banjaluke, Srpski nacionalni savet u Makedoniji i Srpsko društvo Zadužbina iz Ljubljane.

Povelju podržava i naknadno će je potpisati Udruženje građana Jadovno iz Banjaluke, koje, kako je objasnio Obradović, "pokriva" prostor Hrvatske.

Među načelima povelje nalazi se i ono koje obavezuje da se, "prilikom istupa na medijima koji nisu srpski ili su Srbima nenaklonjeni, uzdrže od javnih napada na predstavnike Srpske pravoslavne crkve, države Srbije i Republike Srpske, te i na druge nacionalne institucije i rodoljubive organizacije".
:klap: :klap: :klap: :klap: :klap:
Ипак се креће....:worth: :worth: :worth:
 

Top
  Blokirali ste reklame
Dragi prijatelju, nemojte da blokirate reklame - isključite Ad Blocker na Forumu, jer će tako mesto vaših susreta na Krstarici ostati besplatno za korišćenje.