Kerkyra
Legenda
- Poruka
- 50.758
Ma meni je ona bila kao druga kuca, ali to su neka prosla vremena.ja sam jos bolje prosao od tebe............nisam nikada bio u crnu goru.
Ma meni je ona bila kao druga kuca, ali to su neka prosla vremena.ja sam jos bolje prosao od tebe............nisam nikada bio u crnu goru.
i ja kazem,.........Serdar Vukotic je bio pravi crnogorac a ne ovi abortusi, americke sluge.Ma meni je ona bila kao druga kuca, ali to su neka prosla vremena.
Ne zelim nikoga da vredjam...Milo to jeste bio, a za ove videcemo, Kosovo je uvek najbolji test pa ce biti i u ovom slucaju.i ja kazem,.........Serdar Vukotic je bio pravi crnogorac a ne ovi abortusi, americke sluge.
ja sam jos bolje prosao od tebe............nisam nikada bio u crnu goru.
Imam neki utisak da ova nova vlast u CG ne zeli i Srbima da se dese promene haha kakvi su to licemeri.
tako smo govorili i kada je Abazovic trebao biti premijer............kao "Dritane srbine" , radi za spske interese, ............a ovamo, ni makac od vasingtona.Ne zelim nikoga da vredjam...Milo to jeste bio, a za ove videcemo, Kosovo je uvek najbolji test pa ce biti i u ovom slucaju.
Ipak, bez njih se ne moze, prema tome neka budu bar korektni i to bi bilo dovoljno.tako smo govorili i kada je Abazovic trebao biti premijer............kao "Dritane srbine" , radi za spske interese, ............a ovamo, ni makac od vasingtona.
Isto ko i sa onom novom italijanskom premijerkom............."obrt talijanske politike za 180 stepeni....... UZ CEMENTIRANU LOJALNOST AMERICI I NATO-PAKTU."
Ko god da dodje na vlast u evropi, sutradan telefonira vasingtonu i nudi svoje usluge. Moramo jednom shvatiti da su politicari trgovci, prevaranti, najgori ljudi i da se sistem politike, parlamenta, vlade.......treba razgraditi i uvesti sasvim novi oblik funkcionisanja drustva.............BEZ OVIH ZLOCINACA POLITICARA.
dovoljno je skinuti im politicki imunitet , al oni ne daju jer znaju da bi tada svi zaglavili dozivotno u zatvor a neki i na banderu.Ipak, bez njih se ne moze, prema tome neka budu bar korektni i to bi bilo dovoljno.
A neki bi bili samo rastereceni, nisam mislejnja da bas svi politicari ne valjaju i da su neposteni, samo da je takve sve teze naci.dovoljno je skinuti im politicki imunitet , al oni ne daju jer znaju da bi tada svi zaglavili dozivotno u zatvor a neki i na banderu.
mislis da ima osoba koje u politiku ulaze kako bi pomogle svom narodu?A neki bi bili samo rastereceni, nisam mislejnja da bas svi politicari ne valjaju i da su neposteni, samo da je takve sve teze naci.
Jedna republika u NATOu a druga ne..![]()
Након још једне изборне поб(ј)еде над ДСП-ом, на Тњитеру је неко поставио питање да ли је могућа опција поновног уједињења Србије и Црне Горе.
Шта ви мислите?
Ја мислим да би то било лоше. Несразмера у величини је огромна, тако да би или дошло до мајоризације Црне Горе од стране Србије, или би Црногорски кадрови у заједничкој држави имали несразмерно велики број функционера и службеника, те уколико у будућности Црна Гора поново буде већински просрпска, ипак треба да имамо две независне државе, које би биле, поново, два ока у глави.
Jedna republika u NATOu a druga ne..
Federacija?
Čemu? Odvojili su se.
U politici, društvu i životu sve je moguće, ali nekako mi se čini da su male mogućnosti za takvo što. Razloge si uglavnom naveo sam. Teško je ostvariva ravnopravna unija između dvije države koje imaju nesrazmjernu teritorijalnu površinu i broj stanovnika. Ne moramo teoretizirati o tome kako bi to funkcioniralo, jer je takva unija pokušana između 1992. i 2006. godine i propala je. Mislim da je gubitak vremena vraćati se na pokus koji je proveden da bi na kraju propao. Ono što je najbitnije za Srbiju, ali i za Crnu Goru je razvijanje dobrosusjedskih odnosa između te dvije države i prestanak nedozvoljenog miješanja režima u Beogradu u unutarnje stvari Crne Gore čime se namjerno potkopava njen državni suverenitet.![]()
Након још једне изборне поб(ј)еде над ДСП-ом, на Тњитеру је неко поставио питање да ли је могућа опција поновног уједињења Србије и Црне Горе.
Шта ви мислите?
Ја мислим да би то било лоше. Несразмера у величини је огромна, тако да би или дошло до мајоризације Црне Горе од стране Србије, или би Црногорски кадрови у заједничкој држави имали несразмерно велики број функционера и службеника, те уколико у будућности Црна Гора поново буде већински просрпска, ипак треба да имамо две независне државе, које би биле, поново, два ока у глави.
Živiš u iluzijama.Nema šta da se ujedinjuju. Srbija i Crna Gora su odavno ujedinjene i oduvek su bili jedno. Nema tu manjeg i većeg. Sve je to jedno telo i jedno biće.
Samo da se ove formalnosti i komplikacije ponište što ih je stvorio komunistički birokratski aparat.
Da, ali dodatak Albanije čini naziv Jugoslavija nemogućim. Kako bi se unija zvala? Jugoslavoalbanija?Zapad odobrava samo ovu formu kao i Jugoslaviju.
![]()
Шта ви мислите?
Kakve dugove?Kada vrate sve svoje dugove mozemo da pricamo na tu temu. Ovako ce Srbi da vracaju Crnogorske dugove a crnogorci da se uvalle u sve fotelje.
Ni najmanje. Hoće li Srbija i Crna Gora biti jedna ili dve države, u ovom trenutku suštinski nije bitno i važno. Na kraju, ako ćemo pošteno, pored Srbije, jedino je Crna Gora unela sopstvenu državnost u zajedničku državu, što nije slučaj sa ostalim komunističkim teletabis republikama, od kojih je NATO stvorio karikature od država.Živiš u iluzijama.![]()
Je li tebi jasno da se s postojanjem države Crne Gore nezaustavljivo razvija privrženost državi i crnogorskoj naciji? To je proces koji se ne može više zaustaviti. Imanje vlastite države je osnova za imanje državnosti i distinktivnog nacionalnog identieta po kojem građani jedne nacije razlikuju sami sebe od građana druge nacije i razvijaju međusobni osjećaj pripadnosti. Iz te jednadžbe je ispala Srbija i Srbijanci kao građani i državljani Srbije. Društveni i povijesni razvitak nije reverzibilna kategorija.Ni najmanje. Hoće li Srbija i Crna Gora biti jedna ili dve države, u ovom trenutku suštinski nije bitno i važno. Na kraju, ako ćemo pošteno, pored Srbije, jedino je Crna Gora unela sopstvenu državnost u zajedničku državu, što nije slučaj sa ostalim komunističkim teletabis republikama, od kojih je NATO stvorio karikature od država.
Najvažnije je što se ovim dešavanjima u Crnoj Gori, zaustavio proces rasrbljavanja, koji traje već decenijama, ali je pod Milom dobio na neviđenom intenzitetu. U toj meri, da se institucionalizovala mržnja prema svemu srpskom, negovao svaki oblik diskriminacije tamosnjih Srba, te na svaki način izazivala konfrontacija sa Republikom Srbijom. Milo je pokušao od Crnogoraca napraviti Hrvate. Tim procesima je sada kraj, Crna Gora se vraća svojim korenima, svojoj prošlosti, tradiciji, časti i moralu.
Hoće li ona biti jedna država sa Srbijom ili ćemo postojati kao dve srpske države, u ovom trenutku potpuno nebitno. Osam decenija su nas rastakali, potrebno je barem par u drugom smeru, ne bi li se sanirale pogubne posledice kriminogenih boljševičkih struktura.
Kakve dugove?
Itekako je reverzibilna, kako su se istocna i zapadna Nemacka posle 50 godina sastavile?Je li tebi jasno da se s postojanjem države Crne Gore nezaustavljivo razvija privrženost državi i crnogorskoj naciji? To je proces koji se ne može više zaustaviti. Imanje vlastite države je osnova za imanje državnosti i distinktivnog nacionalnog identieta po kojem građani jedne nacije razlikuju sami sebe od građana druge nacije i razvijaju međusobni osjećaj pripadnosti. Iz te jednadžbe je ispala Srbija i Srbijanci kao građani i državljani Srbije. Društveni i povijesni razvitak nije reverzibilna kategorija.
Ma da je samo to...ona je vec godinama najzaduzenija zemlja u regionu u odnosu na BDP, sada je nekgde oko 85% a inace je ovih godina bila i preko 100%.Crna gora je uzela velike kredite od Kine da napravi onaj jedan auto-put.