Posvadjani

Bilo je toga i ranije, sećam se Kiza i njegovog drugara, mislim da je neki sugenzi...moderacija tada nije stala na stranu žena koje su se bunile. I ja sam bila među njima. Bilo im je svašta dozvoljeno.
ma em to je klasicno trolovanje
ti isti likovi su garant jos ovdje pod nekim drugim nickovima i to vjerojatno vise nickova
mene vise rastuzuje vjerovatnoca da sad imas i neke bukvalno klince ovuda nevjerojatno frustrirane i uplasene koji o medjuljudskim odnosima uce sa drustvenih mreza od potpuno sumanutih likova
i stvarno tako dozivljavaju svijet
e, na te likove ce sutra naletati u drustvu nasa djeca
evo, ne znam

ti isti likovi su garant jos ovdje pod nekim drugim nickovima i to vjerojatno vise nickova
mene vise rastuzuje vjerovatnoca da sad imas i neke bukvalno klince ovuda nevjerojatno frustrirane i uplasene koji o medjuljudskim odnosima uce sa drustvenih mreza od potpuno sumanutih likova
evo, ne znam
To mene i brine,ta naša djeca. Kako i zasto u ovakve mrzitelje odrastaju.
Zašto se tako malo čuju oni koji drugačije razmišljaju?

evo, ne znam
To je realnost, mene zaprepašćuje kad vidim da na ulici, i svuda gde se kreću, mladi bulje svako u svoj telefon, smeškaju se, žive neki život van života.

zato sto se sve manje stvarno obrazuju, a sve vise upijaju diskutabilne instant sadrzaje
mislim, imam oko sebe mlade ljude koji ne znaju ni izguglati sve sto im treba za posao tj znaju, al ne znaju provjeriti cinjenice jer nemaju uporista za tu provjeru u vlastitom sirem znanju, jednostavno nemaju dobru podlogu i sad u toj praznoj petrijevoj posudi svakave klice nekontrolisano rastu
oni pametniji vremenom nauce oplijeviti vlastiti um
oni gluplji vremenom postanu jos "pametniji"

zato sto se sve manje stvarno obrazuju, a sve vise upijaju diskutabilne instant sadrzaje
mislim, imam oko sebe mlade ljude koji ne znaju ni izguglati sve sto im treba za posao tj znaju, al ne znaju provjeriti cinjenice jer nemaju uporista za tu provjeru u vlastitom sirem znanju, jednostavno nemaju dobru podlogu i sad u toj praznoj petrijevoj posudi svakave klice nekontrolisano rastu
oni pametniji vremenom nauce oplijeviti vlastiti um
oni gluplji vremenom postanu jos "pametniji"
Da,jednostavnije je mrziti nego pokušati razumjeti.Ne možeš izguglati empatiju.

To je realnost, mene zaprepašćuje kad vidim da na ulici, i svuda gde se kreću, mladi bulje svako u svoj telefon, smeškaju se, žive neki život van života.

kasnis draga Em... deca bulje u telwfone poslednjih 7god mininum
a znas li zasto?
pa videli su od roditelja ! od mame i tate koji, nazalost vecina, idu linijom manjeg otpora uz cuvenu "nikkao da se smiri dok mu/joj ne dam mobilni"... a to je opet druga tema.

kao u musko/muskim odnosima i STRAH je prisutan za te ogavne reci i napade.
da , strah , da si slabiji da manje vredis da nemas bas saamopouzdanja koliko predstavljas se svetu da imas.

ja kao muako mogu svasta ali nikafa necu moci da imam osecaj bebe u stomaku i prvog dojenja.

Zato ste Vi zene mnogoooo vece od nas muskih.
Na kraju krajeva nije me cale izbacio na doope vec majka rodila i zadojila.

Увек су бадале најгласније. То не значи да их има више.
Ја стварно не знам ни једног мрзитеља, осим ако се не прави а овде празни.
Више сам се сретала са женама које теже остављају прошлост иза себе, сви су им мушкарци исти након лошег искуства, па га уходе и троше своје драгоценно време уместо да пусте и живе нов живот. Када сваре, када прође време, када се опет заљубе и оне другу песму певају.
А код мушкараца ми је најодвратнији однос према разведеним женама. Има оних који је третирају као јавно добро, још се и увреде ако га она, замисли, одбије. Такву част да одбије!:roll:
Тако да свако има своје фрустрације. Треба зато бирати јаче људе за себи блиске. Спремне да признају пораз и да се дигну. А који и критику позитивно искористе, уместо да се надуре.

Више сам се сретала са женама које теже остављају прошлост иза себе, сви су им мушкарци исти након лошег искуства, па га уходе и троше своје драгоценно време уместо да пусте и живе нов живот. Када сваре, када прође време, када се опет заљубе и оне другу песму певају.
А код мушкараца ми је најодвратнији однос према разведеним женама. Има оних који је третирају као јавно добро, још се и увреде ако га она, замисли, одбије. Такву част да одбије!:roll:
Тако да свако има своје фрустрације. Треба зато бирати јаче људе за себи блиске. Спремне да признају пораз и да се дигну. А који и критику позитивно искористе, уместо да се надуре.
Juče u toku vožnje slušam neki radio program, gošća priča kao šiparica, milsila sam da ima max 20. Ona je uspešna, ima karijeru, a sve uz hihihi, hahaha, veliča sebe, pa pređe na priču da nema pravog partnera pored sebe, nikada nije ni imala, sve neki promašaji, njoj treba zgodan, empatičan, skroman i hrabar, pouzdan, uspešan, harizmatičan....i da nju obožava.

Prva misao mi je bila da sam muško, ni ja ne bih poželela da je bolje upoznam. Totalno odbojna. Na kraju se ispostavi da ima 45 godina. Ni traga zrelosti u njoj.

pa ljudi uce kroz primjere iz svoje okoline i usvajaju
stereotipe kojima su filovani
tako shatro urbanije zene padnu pod uticaj te instant emancipacije koja tesko prasta jer nema bolji odgovor na bol
a muskarci zive i misle onako kako realno njihova porodica zivi i misli...i drugari koje goje iste takve porodice
samo kad malo zagrebes shvatis da veci problem ispod - mi kao drustvo jos odgajamo muskarce kao male kucne bogove
onda ti bogovi izadju na ulicu, dobiju batine i vrate se kuci da i oni namlate koga su u mogucnosti
kad to prestanemo raditi mozda cemo im dati mogucnost da sagledaju realnije vlastitu snagu i mjesto u drustvu

И нису сви млађи накриво насађени, морам да их браним.
Заиста има нормалних, младих људи. Од оних који науку хоће да искористе стварно у корист човека, без похлепе. Преко оних који своје слободно време користе да чисте природу уместо да седе по кафићима, до оних који су способни за чврсте међуљудске односе, и што је карактеристично примећујем између полова поново, као некада, када знаш ко ти је друг а ко удварач и када су и један и други заштитници. То неповерење у м-ж пријатељсва које је толико јадно, да не кажем животињско, као да си орган без емоције и критеријума се највише да прочитати овде, међу нашим генерацијама. Некда се то знало, знам по мами и теткама, и то се опет враћа. Да не пишем да у слободно време раде да оалкшају породични буџет, да виђам унуке који шетају бабе и деде, можда и прабабе и прадеде.
Мој утисак је да се чистимо. А наш задатак да не дамо да свет оде у К.
Мада има и оних других, нека им је Бог у помоћи.

pa ljudi uce kroz primjere iz svoje okoline i usvajaju
stereotipe kojima su filovani
tako shatro urbanije zene padnu pod uticaj te instant emancipacije koja tesko prasta jer nema bolji odgovor na bol
a muskarci zive i misle onako kako realno njihova porodica zivi i misli...i drugari koje goje iste takve porodice
samo kad malo zagrebes shvatis da veci problem ispod - mi kao drustvo jos odgajamo muskarce kao male kucne bogove
onds ti bogovi izadju na ulicu, dobiju batine i vrate se kuci da i oni namlate koga su u mogucnosti
kad to prestanemo raditi mozda cemo im dati mogucnost da sagledaju realnije vlastitu snagu i mjesto u drustvu
Тачно, зато сам на теми о феминизму и написала да жене неће имати проблеме ако се синови васпитавају како треба.

Juče u toku vožnje slušam neki radio program, gošća priča kao šiparica, milsila sam da ima max 20. Ona je uspešna, ima karijeru, a sve uz hihihi, hahaha, veliča sebe, pa pređe na priču da nema pravog partnera pored sebe, nikada nije ni imala, sve neki promašaji, njoj treba zgodan, empatičan, skroman i hrabar, pouzdan, uspešan, harizmatičan....i da nju obožava.

Prva misao mi je bila da sam muško, ni ja ne bih poželela da je bolje upoznam. Totalno odbojna. Na kraju se ispostavi da ima 45 godina. Ni traga zrelosti u njoj.
Највећи проблем су погрешни критеријуми и самопрецењивање. Код оба пола.

Тачно, зато сам на теми о феминизму и написала да жене неће имати проблеме ако се синови васпитавају како треба.
ali to podrazumijeva istinsku ravnopravnost
znaci prvo da roditelji jednako vrednuju svoju djecu, a zatim da ih nauce da postujemo jedni druge
mi jos zivimo u svijetu gdje se na sav glas pjeva rodio se sin i mrmlja kad se rodi kcer...i skoro pa saucesce izjavljuje ocevima iskljucivo kcerki

znaci prvo da roditelji jednako vrednuju svoju djecu, a zatim da ih nauce da postujemo jedni druge
mi jos zivimo u svijetu gdje se na sav glas pjeva rodio se sin i mrmlja kad se rodi kcer...i skoro pa saucesce izjavljuje ocevima iskljucivo kcerki
I žene učestvuju u tome.

Zena me isece na b brdu na bajsu idem 40-45/h nekako je izbegnem i pocne pickaranje,ona se na mene breca nesvesna da sam mogo da zaginem,u mnogim situacijama imaju takav odbrambeni nadrk stav sa svakim muskarcem, sto nema veze s tim kako smo vaspitani,samo sto ce opet vecina stati u njenu odbranu kao slabiji pol jel

Верујем да има тога. Код нас се увек више радовало девојчицама. Мој деда је био тако као 13. прасе а сестра величана. Код нас су тек сада кренули дечаци да се рађају и буде па... ОК :lol: Али их опет волиш највише на свету, наравно.
Вероватно зависи од средине.
Али тога не би смело бити, а неће након две генерације нармално одгојених. Не кажем да отац није битан и најбоље је када је породица идилична, али је ипак ту моћ више у нашим рукама и уместо то да искористимо ми се од тога перемо, а то је најјаче оружје- васпитавање нових генерација.

Па и код Достојевског у Злим дусима има оно да је довољно једну генерацију удаљити од правих вредности и заокупити привидним сјајем па си уништио један народ. Исто је и обрнуто.

Što se tiče saobraćaja, prisustvovala sam svađi 2 žene u saobraćaju. Prva vozi veliki kombi i ne može brzo da izađe sa parkinga, ne zato što ne zna da vozi, nego je postojala prepreka i morala je da napravi puno sitnih manevara. Iza nje druga legla na trubu i psuje. Kad je prva iskočila iz kombija, moram priznati da sam navijala za nju, bila je potpuno u pravu.:lol:

Zena me isece na b brdu na bajsu idem 40-45/h nekako je izbegnem i pocne pickaranje,ona se na mene breca nesvesna da sam mogo da zaginem,u mnogim situacijama imaju takav odbrambeni nadrk stav sa svakim muskarcem, sto nema veze s tim kako smo vaspitani,samo sto ce opet vecina stati u njenu odbranu kao slabiji pol jel
Има свега, зато мене она тема о бесним женама уопште није увредила. Ем виђам свашта, ем се и сама препознам. Али то не значи да величам мушки пол како неко тумачи. Прихватити критику па се и нашалити на свој рачун није мржња према себи, побогу.

Али како ова тема и јесте, много људи, невезано за пол само диже нос и само вреба прилику да се брани од оног другог.

Има свега, зато мене она тема о бесним женама уопште није увредила. Ем виђам свашта, ем се и сама препознам. Али то не значи да величам мушки пол како неко тумачи. Прихватити критику па се и нашалити на свој рачун није мржња према себи, побогу.

Али како ова тема и јесте, много људи, невезано за пол само диже нос и само вреба прилику да се брани од оног другог.
Bogi, na čemu si? :lol::heart:

То не значи да проблеми заиста не постоје и да их не треба решавате него да не треба превити проблем и тамо где га нема.

Back