Postupak sminkanja

Ja se svaki dan sminkam pre polaska na posao. Onihdana kada bas nista ne stavim na lice je malo, jer su to oni dani kada ne izlazim iz kuce. Moj postupak bi bio otprilike, ujutru

1. Krema za lice posle umivanja
2. Puder, sada koristim L'Oreal Cashmere Perfect, koji je kao neka kombinacija tecnog i pudera u prahu, ali imam jako cisto i neprblematicno lice, pa mi puder dodje samo da ga malo ostaknem, jer sam dosta bela
2. Senka za oci, najcesce korstim braon senku, dosta diskretno je stavljam, mada znam i da uskladjujem senku sa garderobom, pa to moze biti i ljubicasta i sada zelena koja je bas aktuelna
3. Kreon, ponekad, da bi istakla oci malo vise
4. Maskara, obavezno
5. Rumenilo,,,ponekad,,,u poslednje vreme ga vise stavljam, imam ono prirodno seljacko rumenilo..hehe
6. Sjaj u boji za usta, L'Oreal Glam Shine su mi odlicni, imam u nekoliko boja

Cela procedura ujutru mi ne traje duze od 10 minuta. Trudim se da to sve bude diskretno ali da na pravi nacin istakne lice. Super je ona fora sa osvetljenjem i belom senkom, probacu to. Bas u poslednje vreme razmisljam da odem kod neke profi sminkerke, da mi da par saveta, jer covek nauci jedno pa se toga slepo drzi a uvek se treba usavrsavati i skupljati trikove. Jel neko zna neku dobru sminkerku u Beogradu, koja bas to radi?

@Nina & all
jesam ja vas nečim uvredila ... ako sam rekla Apache da ne pominje novac?
kamo lepe sreće kada bi svi ljudi ( koji rade bla bla bla) mogli sebi da priušte te divne ... kvalitetne stvari ...
i bez trunke ironije ili bilo čega ružnog, od sveg srca da vam želim da vam u životu ide još bolje nego dosad i da možete sebi da priuštite još više i još bolje!

@Apache
pomalo zlobni komentari nekih dama sa foruma su na moj račun stoga ne brini da imaju nešto protiv tebe ...
iako se tako čini, nije sramota nemati novac za skupe i/ili kvalitetne stvari ili čak biti siromašan ( ali ako mogu da dodam, malo je trulo potcenjivati/rugati se na račun takvih ljudi i onoga na šta oni troše novac ...)
i tebi želim sve najbolje u životu!

Ama dzabe Dior kad lepotu, stil, ukus, vaspitanje i obrazovanje ne mogu da kupe tim svojim "solidnim" platama. Ovako se ponasaju seljanke.
Posle ovih zlobnih i potcenjivackih komentara, nek mi neko samo zucne da ovo nije kokosinjac.
Pajamaco koji je tebi? :shock:

Redosled šminkanja, podrazumeva se da je lice prethodno umiveno i čisto - kompletna šminka, za večernje izlaske:

1. krema za lice - naneti i sačekati nekoliko minuta da lice upije (Lancome - Aqua Fusion)
2. tečni puder u minimalno potrebnoj količini da se ujednači boja lica (Dior - Diorskin fluide No. 200)
3. svetlucavi puder u prahu na uglove kod očiju i delove lica koje želim da posvetlim (Pupa)
4. rumenilo (Chanel - Irreelle blush, No. 60)
5. senke za oči (Chanel - Les 4 Ombres No. 27, ili Clinique Spring garden, ili Dior No. 865)
6. maskara (Clinique High impact mascara)
7. puder u prahu ili kamenu, koji dodam u toku noći da popravim šminku (Clinique)
8. sjaj za usne ili ruž (sjaj Shiseido G5, ruž Clinique Long last lipstick No. 98, ili Clinique Moisture sheer lipstick No.08, ili tamnocrveni Lancome ruž)

Ako je u pitanju dnevna šminka, onda na čisto lice primenjujem
1.
4.
7.
i Labello sjaj

Smesno, stvarno ne shvatam zasto su ljudi ovoliko sujetni... Uopste ne kapiram u cemu je stvar... No, nije me ni briga! LJudi koji su se nasli prozvanim zato sto sam ja rekla BLAGO VAMA STO IMATE DOVOLJNO PARA ne zasluzuju moje komentare!

CaLiMeRo:
Redosled šminkanja, podrazumeva se da je lice prethodno umiveno i čisto - kompletna šminka, za večernje izlaske:

1. krema za lice - naneti i sačekati nekoliko minuta da lice upije (Lancome - Aqua Fusion)
2. tečni puder u minimalno potrebnoj količini da se ujednači boja lica (Dior - Diorskin fluide No. 200)
3. svetlucavi puder u prahu na uglove kod očiju i delove lica koje želim da posvetlim (Pupa)
4. rumenilo (Chanel - Irreelle blush, No. 60)
5. senke za oči (Chanel - Les 4 Ombres No. 27, ili Clinique Spring garden, ili Dior No. 865)
6. maskara (Clinique High impact mascara)
7. puder u prahu ili kamenu, koji dodam u toku noći da popravim šminku (Clinique)
8. sjaj za usne ili ruž (sjaj Shiseido G5, ruž Clinique Long last lipstick No. 98, ili Clinique Moisture sheer lipstick No.08, ili tamnocrveni Lancome ruž)

Ako je u pitanju dnevna šminka, onda na čisto lice primenjujem
1.
4.
7.
i Labello sjaj

Jao Cali..pa gde ce ti dusa, zar hoces da se zene samoubiju kad vide spisak svih tih skupih stvarcica...rasipnice :roll:

divlja u srcu:

Ama dzabe Dior kad lepotu, stil, ukus, vaspitanje i obrazovanje ne mogu da kupe tim svojim "solidnim" platama. Ovako se ponasaju seljanke.
Posle ovih zlobnih i potcenjivackih komentara, nek mi neko samo zucne da ovo nije kokosinjac.
Pajamaco koji je tebi? :shock:

Verujem da si posla od sebe kad si rekla sve gore navedeno, jer koliko juce se secam da si se hvalila kako si puna para i trosis na shopping basnoslovne sume, ali dzaba..lepota a jos posebno u tvom primeru vaspitanje i obrazovanje se ne dobija dedinim nasledjenim parama :lol: A kokosinjac ovo postane u trenutku kad se ti pojavis, sa svojim divnim i kulturnim postovima i zasmrdi na daleko...dobro je sto se pticji grip ne dobija virtuelno :D
E, idem sad da spavam, ali obavezno sutra budi tu, neizmerno me zabavljas tim guzenjem i neuspelim pokusajima pametovanja a jos posebno kulture :lol:

Za lepotu, stil, ukus, vaspitanje i obrazovanje je upravo potreban novac!
Ne samo novac, nego i disciplina, posvećenost, potrebno je i određeno umeće komunikacije, uvažavanje drugih ljudi.

Kokoškama je odzvonilo. Pitanje je momenta kada će i poslednje pile nestati sa naših ulica. Uskoro ćemo videti koga će pojesti pandemija... ko nestane kokoška!

Sta sve trpate na lice, nije ni cudo sto se posle zalite da vam je lice ko smirgla i sto likom podsecate na grandove zvezde. Cast izuzecima.

Bez vredjanja...

Puder sam mozda stavila cela dva puta u zivotu! I nikad nisam shvatila svrhu da neko misli da na taj nacin prekriva bubuljice a one se i dalje vide, bez obzira na marku pudera, svi su manje vise isti.

Lebello, sjaj za usne, maskara i to je cela sminka.

Zlatna pravila dnevne šminke

Prikriti, istaći, ujednačiti - to je zadatak dnevne šminke. A najbolja dnevna šminka je nevidljiva, ona koja se stapa sa tenom. Tako kažu profesionalni šminkeri.

Za dnevnu šminku potrebno je samo nekoliko proizvoda i nekoliko minuta. Neophodni su vam puder, rumenilo, maskara i sjaj za usta.

Prvo se nanosi puder, ravnomerno po čitavom licu. Uvek se pridržavajte starog pravila prema kojem puder može da bude svetliji ili tamniji za nijansu od vašeg tena.

Ako koristite tečni puder, prvo ga nanesite tačkasto po sredini lica, a zatim ga prstima razmažite prema rubovima lica. Puder u prahu nanosite mekanom, širokom i zaobljenom četkicom uvek od sredine lice ka spolja.

Posle pudera nanosite maskaru, samo na gornje trepavice.

Rumenilo ili senka - izaberite same i nanesite ih diskretno.

I na kraju sjaj za usta - ako imate punija usta, dovoljan je bozbojan sjaj, a za ona tanja koristite obojeni.

Svakom licu njegova boja

Ako ste crnka

- Tenu dodajte toplinu rumenilom u boji terakote, a oči istaknite kestenjastom ili bojom bakra. Obrve istaknite smeđom olovkom, a za usta je dovoljan bezbojan sjaj.

Ako ste plavuša

- Na svetlom licu, koje je uokvireno svetlom kosom, treba da istaknete crte lica. Jagodice i usne neka budu u bež bojama s ružičastim odsjajem, oči istaknite tankom crtom olovke i stavite maskaru.

Ako ste crvenokosa

- Na vašem licu preovladavaju boje sunca, a pristaju vam i sve toplije nijanse: boja bakra, žuta i zlatna. Najbolje vam pristaje nevidljiva šminka, a za večernji izgled koristite senke boje mahovine i oker boju sumpora.

--------------------------------------------------------------------------------
Ovo je tekst iz Blica ....

Back