Поштовање?

• Začetnik teme Začetnik teme Jasna
  • Datum pokretanja Datum pokretanja

Jasna

Stara legenda
Banovan
Poruka
89.439
Управо прочитах, на једној теми, да поштовање партнера негативно утиче на квалитет сексуалних односа...8)

Па ме интересује...

Шта се уопште под поштовањем подразумева?

Или под непоштовањем...

И како то поштовање/непоштовање позитивно или негативно утиче на квалитет сексуалних односа...

А ово питам... јер ми се чини, да смо појам ''поштовање'' малко злоупотребили... те изгледа да је поштовање када ''ја не кажем/не покажем партнеру шта желим већ потражим то на другој страни''...

Kekekekeke....

Normalno, ljudsko postovanje prema zeni se podrazumeva.
Pod tim mislim na postovanje lichnosti, integriteta, osobina, kvaliteta, postignuća, postovanje zene kao ravnopravnog partnera u odnosu.

Mislio sam na ono postovanje koje prelazi u obozavanje i strahopostovanje.
Bar u mom sluchaju, to bi bitno smetalo ili mozda i ugasilo zelju za seksom prema toj osobi.

Za mene, seks nije polje u kome smo izuzetno fini, korektni, gde se nevidjeno postujemo i uvazavamo, gde smo puni manira itd.
Naprotiv, to je polje u kome smo cesto cak i nekontrolisani i bezobrazni i slatko nasilni.... prosto, polje u kome razmenjujemo drugu vrstu energije sa osobom suprotnog pola.

@ T-Zex
Па си сада дошао да бациш коскице...:mrgreen:

@ Samantha Jouns
Хвала унапред наодговору.:D

@ lyon69
Разумем шта хоћеш да кажеш... можда сам ја мало нејасно поставила тему...

Свако за себе тражи поштовање, и свако има своју идеју шта то поштовање конкретно значи... а мене занима следећа ствар...

Жене траже поштовање, и добију га, али онда схвате да су поштоване и у кревету.:cool:
Па...
Нешто ту не ваља?

Поштовање би требало другачије схватити?

Meni nije jasno na šta mislite? Šta vam znači poštovati partnera i ne poštovati partnera? Nepoštovanje je, kako ja smatram, kada me ne podržava, omalovažava, udara, dakle tretira kao niže biće. Ili ja njega. Ne znam kome to može biti privlačno i ko može sa nekim takvim uopšte ići na kafu, a da ne govorim o vezi. Ako se zezneš, raskineš ili se razvedeš čim uočiš. Ne razumem.

А ово питам... јер ми се чини, да смо појам ''поштовање'' малко злоупотребили... те изгледа да је поштовање када ''ја не кажем/не покажем партнеру шта желим већ потражим то на другој страни''...

Ja mislim da je ovo tipično nepoštovanje.

Управо прочитах, на једној теми, да поштовање партнера негативно утиче на квалитет сексуалних односа...8)

Па ме интересује...

Или под непоштовањем...

И како то поштовање/непоштовање позитивно или негативно утиче на квалитет сексуалних односа...

Zna se šta je poštovanje.
Poštovanje je predsuslov za sve vrste ljubavi.
Ali, ne vodiš ljubav s nekim 'samo' zato što ga poštuješ, nego zašto što ga pride i voliš, tj. konkretnije - želiš. I onda nema mesta priči o nekom dostojanstvu ili poniženju, niti igrama skrivalice... Mislim - vodi vas strast a ne racionalno razmišljanje o poštovanju. Kažeš ono što očekuješ jer ste dovoljno bliski da budete krajnje iskreni.
Ili nisam razumela.... :roll:
Pojasni ti to malkice.:)

Sex za sex ... poštovanje za poštovanje ....

Ne vidim da to treba da se spaja.
Ja svog dečka mogu da poštujem zato što je dobar čovek i bla bla bla .... ali to nema nikakve veze sa onim kada smo intimni i ono što volimo da radimo u krevetu.

Па ме интересује...

Или под непоштовањем...

jest, nije nego.
poshtovanje se u mojoj glavi, a kroz pitanje seksa, ogleda u chinjenici da smo i u yebanju komplementarni, tj.

partner treba da bude srecan shto od svog partnera dobija shta god pozzeli (pod uslovom da oboje to zzele) i da ga poshtuje zbog toga i vidi kao izvor svoje srece i zadovoljstva, a ne kao perverznu, kurvastu ili kakvu god osobu o kojoj pricha kad se skupi mushko/zzensko drushtvo. :D

znachi, chuvanje intime je poshtovanje.
a ne svrshavanje u usta nekoj desetoj ribi zato shto smatra da je degradirajuce da svrshi onoj koja mu istim ustima ljubi decu. (ja ovo iz zzenskog ugla) :D

Па ме интересује...

Или под непоштовањем...

Prva asociajacija na ovu temu mi je:
- odredjene rechi koje se iskazu partneru tokom seksa
npr. mushkarac potpuno u delirijumu i u seksualnoj ekstazi kaze svojoj devojci: to k***o...itd.
da li se to moze smatrati kao neposhtovanje?

chula sam dosta sluchajeva gde su se devojke naljutile, mada nije bilo namerno upuceno.

pravi se ogromna fama i oko oralnog seksa...ne postoji jasna granica shta se podrazumeva pod poshtovanjem ili neposhtovanjem.
Neki mushkarci su ubedjeni kako je svrshavanje u usta stidna radnja za zenu ia s druge strane imaju svoje potrebe i zato varaju sa drugim zenama sa kojima nisu emotivno povezani. Tipa istreso se a njegova devojka ili zena je ostala casna:confused:

Prva asociajacija na ovu temu mi je:
- odredjene rechi koje se iskazu partneru tokom seksa
npr. mushkarac potpuno u delirijumu i u seksualnoj ekstazi kaze svojoj devojci: to k***o...itd.
da li se to moze smatrati kao neposhtovanje?

chula sam dosta sluchajeva gde su se devojke naljutile, mada nije bilo namerno upuceno.

meni je jednom rekao da sam kurvasta, nakon seksualnog odnosa, ali to je uradio smishljeno sa namerom da me povredi.
i jesam se naljutila.
to je neposhtovanje.

Pa ja mislim da je to, ali stvarno, problem. Mislim ako se kaže nekontrolisano. Ako je kontrolisano onda je nepoštovanje, a nekontrolisano traži psihijatrijsku pomoć. Stvarno mi je bolesno.
A ono u vezi svršavanja mi nije jasno. Mislim, nije mi jasna dreka oko toga. Isto je i sa analom. Sećam se da mi je jednom jedan kazao kako više žena smatra da je pušenje ok, a anal je tabu. Ali ne zbog bolesti, već tako. Meni je to jednako. U stvari mislim da je sve dopušteno, ali sam ja prilično u frci zbog bolesti, pa me to koči za neke stvari. Ali bez toga, ne vidim problem.

Znachi ipak je neposhtovanje iako nije svesno. Ta misterija je razreshena .

ne, nemoj generalizovati.
i to je individualno.

ja se ne bih naljutila, chak i ako bih chula...
s obzirom da imam utisak da u toku dobrog seksa ne bih chula da se rushi zgrada, a kamoli shta on trabunja.
selektivno slushanje: shljap, pljus, neko ulazi u sobu/stan... i tako to... to chujem.

Ne mogu da budem sa nekim prema kome ne osećam poštovanje, koga ne poštujem kao osobu, druga, ljubavnika, čoveka.
Ne razumem kakvo je to poštovanje u krevetu? :confused:
E sad, čitam ovu temu i ovo što Allice piše i prosto ne mogu da verujem da postoje osobe koje razmišljaju na takav način (ne ti, Allice, već ti muškarci i žene iz tvojih postova).
:confused:

Ne mogu da budem sa nekim prema kome ne osećam poštovanje, koga ne poštujem kao osobu, druga, ljubavnika, čoveka.
Ne razumem kakvo je to poštovanje u krevetu? :confused:
E sad, čitam ovu temu i ovo što Allice piše i prosto ne mogu da verujem da postoje osobe koje razmišljaju na takav način (ne ti, Allice, već ti muškarci i žene iz tvojih postova).
:confused:

Zelenooka ni to nije sigurno. Ove priche iz mojih postova se baziraju na rekla kazala teoriju :lol:
tako da bash i ne verujem nego cisto mi zabavno shta ljudi misle o ovim po meni poremecajima u ponashanju.

Back