Postoji novi toksični trend upoznavanja koji se zove „ghostlighting“. Čak je i gori od ghosting-a.

Nervirator

Džomba
VIP
Poruka
101.932
Postoji novi toksični trend upoznavanja koji se zove „ghostlighting“. Čak je i gori od ghosting-a.

Jeste upoznati?

Prilozi

• 1772645368922.png
    1772645368922.png
    553 KB · Pregleda: 5
U suštini toksična kombinacija „gostinga“ i „gaslajtinga“, gaslajteri prekidaju svaku komunikaciju samo da bi kasnije ponovo uspostavili kontakt, kao da se ništa nije ni dogodilo.

Da stvar bude gora, često će pokušati da gaslajtovanjem ubede osobu sa kojom su se zabavljali da uopšte nije ni bilo gaslajtovanja.

Poslednja izmena:
Gostlajting može imati mnogo oblika. Može se desiti kada vam pošalje poruku niotkuda. Može se desiti kada iznenada reaguje na vaše objave na društvenim mrežama. Može se desiti kada pokuša suptilno da se vrati u vaše direktne poruke.

Obično pokušava da nastavi tačno tamo gde je stao, bez ikakvog priznanja svog nestanka.

U suštini toksična kombinacija „gostinga“ i „gaslajtinga“, gaslajteri prekidaju svaku komunikaciju samo da bi kasnije ponovo uspostavili kontakt, kao da se ništa nije ni dogodilo.

Da stvar bude gora, često će pokušati da gaslajtovanjem ubede osobu sa kojom su se zabavljali da uopšte nije ni bilo gaslinga.
Google Translate...

Zaebano je sa tim engleskim rečima koje viđamo u štampi i u originalnoj formi a i kao izgovor "po Vuku".
APsolutno...a nikad se nisu vise popularizovale i primile kao sada...
Potpuno nepotrebno lomljenje mozda... Sad imaju sve neke nove nazive...pa pola i ne razumes (iako znas engl)
o cemu pricaju... bar ja ne razumem...

APsolutno...a nikad se nisu vise popularizovale i primile kao sada...
Potpuno nepotrebno lomljenje mozda... Sad imaju sve neke nove nazive...pa pola i ne razumes (iako znas engl)
o cemu pricaju... bar ja ne razumem...
Ja sam oduvek bio pristalica da radimo kao i hrvati: napišeš u originalu pa u zagradi kako mi izgovaramo). Praktično jednakost, kao što koristimo i latinicu i ćirilicu

Ja sam oduvek bio pristalica da radimo kao i hrvati: napišeš u originalu pa u zagradi kako mi izgovaramo). Praktično jednakost, kao što koristimo i latinicu i ćirilicu
I ja sam uvek bila za to kako ti navodis - i mislim da je jedino tako i ispravno.
Ali ovde se ne radi o tome... Ovde se radi o uvodjenju novih reci i pojmova(za vecinu gluposti) zasnovanih na engleskom...
a bez ikakve potrebe... Prva sam za to ako nemamo rec za nesto - a nas jezik je bogat - da se uzme neka strana
rec za koju mi nemamo zamenu, ali ovo uvodjenje novih reci za nove (glupe) pojmove - tipa gostin i gaslajting..msm... :roll:

Gostlajting može imati mnogo oblika. Može se desiti kada vam pošalje poruku niotkuda. Može se desiti kada iznenada reaguje na vaše objave na društvenim mrežama. Može se desiti kada pokuša suptilno da se vrati u vaše direktne poruke.

Obično pokušava da nastavi tačno tamo gde je stao, bez ikakvog priznanja svog nestanka.
Iznenada reaguje na objavu???
UFacen sam...

Da stvar bude gora, često će pokušati da gaslajtovanjem ubede osobu sa kojom su se zabavljali da uopšte nije ni bilo gaslajtovanja.
Pa, to je OK dok je uspostavljeno dobro poverenje. Čim se javi neka sumnja... Možda je vreme da se prekine svaki kontakt.
Meni odgovara da me povremeno muškarac ostavi na miru potpuno, kao da ne postoji, a i njemu odgovara donekle slično.
Javljamo se jedno drugom jednom dnevno da prosto kažemo da je svako dobro, ali da je svačiji svet veoma bitan. Nemam (još uvek) aspiraciju da se vežem za nekog kao pupčanom vrpcom, ma koliko da mi je stalo. Treba mi moje vreme, trebaju mi moji ljudi, a ne mešam ih sa svojim izabranikom. Ne želim da upoznajem njegovo društvo, da vodim brigu kako mu je na poslu, ili da on to radi u vezi mojih ljudi i mog posla.
Čak i da počnemo da živimo zajedno-mi smo ljudi sa autonomijom i odvojeni entiteti, i to mora tako da ostane.

Ovo je jednom mom drugu promenilo život u radulo.
Sad je na terapiji, jer on je lud a ona normalna.

Ja to uglavnom brzo sumiram - sam je kriv, morao je u vezu da udje kao muško a ne kao društvenjak sa floskulama

Back