Postoji li sekta hricanstva koja veruje samo u Novi testament a ne u Stari?

oni su smatrali da je u sz demijurg a u nz sišao bog da razreši situaciju :D

Маркионство је ранохришћанско учење чији је оснивач Маркион, пореклом из Мале Азије. По њему је старозаветни бог, који је створио свет (види демијург) и који се љути и свети (lex talionum), у ствари нижи бог.

nisu bacili sz već vas ponizili sa nižim božanstvom.

Маркионство је ранохришћанско учење чији је оснивач Маркион, пореклом из Мале Азије. По њему је старозаветни бог, који је створио свет (види демијург) и који се љути и свети (lex talionum), у ствари нижи бог.

Pa zbog toga su i odbacivali Stari Zavjet.

Daj mi iskreni reci jesi li bar jednim procitao NZ ?
...pitasm te jer ako slucajno jesi onda trebas pojasniti kako si uspeo preskociti sadrzine gde se jasno navodi da su se Isus Hristos kao i apostoli veoma cesto pozivali na Pisma ...!?
čito sam ga a i gledo filmove snimljene po novom zavetu, a ti, kso veran sledbenik starog zaveta, aj vidi bar 10 božjih zapovedi i reci mi koje od njih ne poštuješ

čito sam ga a i gledo filmove snimljene po novom zavetu, a ti, kso veran sledbenik starog zaveta, aj vidi bar 10 božjih zapovedi i reci mi koje od njih ne poštuješ
vidi šta pavle kaže tim hvališama

2:13 (Jer pred Bogom nisu pravedni oni koji slušaju zakon, nego će se oni opravdati koji ga tvore;
2:14 Jer kad neznabošci ne imajući zakona sami od sebe čine šta je po zakonu, oni zakona ne imajući sami su sebi zakon:
2:15 Oni dokazuju da je ono napisano u srcima njihovim što se čini po zakonu, budući da im savest svedoči, i misli među sobom tuže se ili pravdaju)

2:17 Gle, ti se zoveš Jevrejin, a oslanjaš se na zakon i hvališ se Bogom,
2:18 I poznaješ volju, i izbiraš šta je bolje, jer si naučen od zakona;
2:19 I misliš da si vođ slepima, videlo onima koji su u mraku,

e to su ti ovi forumski hrišćani :D

Eto ja sam markionit.. :aha:

Back