Postoji li neki dobar softver za opravak kompletnog sistema?

Poruka
19.456
I meni se kao i svakom zivom stvoru desava da mi jednom godisnje (otprilike) pukne ceo sistem. zbog virusa, trojanaca, malwarea itd...
e sad mene zanima sledeca ideja:
ja bih particionisao disk tako da na primer 50gb diska bude za OS i SAMO za OS. Na drugoj particiji bi bio softver i ostalo. e sam mene muci sledece:
neki programi kad se instaliraju sve sto im treba smestaju u sopstveni direktorijum a neki uvaljuju svoje dll fajlove u windows32 direktorijum i info u registry windowsa. zbog toga kod reintalacije windowsa cesto nakon toga pola programa ne radi jer nova kopija pregazi staru. e sad da li ima program koji prati tokom instalacije gde idu dll ili ostali fajlovi i da se nakon instalacije prsnutog windowsa on pokrene i pouvaljuje dll fajlove i ostale gde treba (win32, itd).
znaci pukla particija C sa OS, na D su programi. butne se OS sa DVD formatira glatko C instalira win, pokrene taj program i svi programi rade... :)

evo ti drugi predlog, jednostavniji i brže radi

da softver ipak instaliraš na C:
onda napraviš image C: particije programom Norton Ghost ili Acronis True Image
te programe imaš na Hiren's boot CD, skini ga negde
napravljeni image sačuvaš na D:
kada je frka samo butneš sistem sa Hiren's boot CD, uzmeš image sa D: i šineš ga na C:
to traje par minuta a ne par sati kao reinstalacija, milinica jedna

evo ti drugi predlog, jednostavniji i brže radi

da softver ipak instaliraš na C:
onda napraviš image C: particije programom Norton Ghost ili Acronis True Image
te programe imaš na Hiren's boot CD, skini ga negde
napravljeni image sačuvaš na D:
kada je frka samo butneš sistem sa Hiren's boot CD, uzmeš image sa D: i šineš ga na C:
to traje par minuta a ne par sati kao reinstalacija, milinica jedna

mene zeza to sto me taj ghost uvek upozorava da pripremim blank dvd komada toliko i toliko. nigde mi ne daje opciju da sacuvam image na hdd. ili ja pogresno radim? ne volim da se zezam sa dvd-ijma. jedanput sam radio neki backup na dvd i kad je trebalo da uzmem bekap nisam mogao da nadjem dvd u kuci. sve sam preturio. i danas mi je misterija gde je nestao...:(

mene zeza to sto me taj ghost uvek upozorava da pripremim blank dvd komada toliko i toliko. nigde mi ne daje opciju da sacuvam image na hdd. ili ja pogresno radim? ne volim da se zezam sa dvd-ijma. jedanput sam radio neki backup na dvd i kad je trebalo da uzmem bekap nisam mogao da nadjem dvd u kuci. sve sam preturio. i danas mi je misterija gde je nestao...:(
ma nudi sve opcije samo pogledaj pažljivo

Hej, vi svibanj imati probati na ovom System Optimizer nazivom SmartPCFixer koja uvijek može popraviti prozori pogreške savršeno. Osim popravljajući dll greške, ovaj alat je također poznat za ubrzanje računala. Dobio sam to iz ovog članka, kada sam pokušao popraviti moje dmkdalp_dll problem.
http://blog.dllfilesrepair.com/dmkdalp_dll.html. Nadam se ovo moglo raditi. Sretno.

Back