Постоји ли ауто механичар коме заиста верујете?

Alter_Ego_

Stara legenda
Poruka
79.445
Дакле, на први поглед тема нема везе са политиком.

Ипак, има.

На суседној теми, јуче отвореној имамо постављено питање "постоји ли домаћи политичар коме заиста верујете"

На овој теми сам део наслова "домаћи политичар" заменио са "ауто механичар" а све остало је исто.

Зашто то?

За политичаре важи фама да су сви лажови, опортунисти, да је политика кyрва, нико није на тој теми рекао да верује политичарима (осим неких који су наводили неке бета мушкарце из ДСС-а), јер би, у случају да напише "верујем том и том политичару" доживео снажну друштвену осуду на форуму, а и ван форума кад би ван форума изјавио "вверујем политичару".

Дакле, а да ли постоји ауто механичар коме верујете (а да вам није рођени брат)?

Људи су генерално кварна роба. Политичари стално причају, и у јавности бивају ухваћени у лажи. а шта је са свим осталим људима и свим осталим занимањима?

Ви сте као "поштени", а? Посебно ови што готиве нејаке ДССовце.

Ко о чему, кyрва о поштењу.

КОлико има лажова у политици, толико их је и у сваком послу, само што је природа посла некада таква да не мора да се лаже. Нпр. касирка не мора да лаже, али ауто механичар мора и може. Продавац половних аутомобила такође. И до сутра могу да набрајам. Нису поштенија нека занимања више од других, већ је мања могућност за лаж, крађу и превару код неких занимања.

Да му верујеш зато што ти је брат, иако је аутомеханичар.

:)

Vidi, više mu verujem kao mehaničaru nego kao bratu. Znaš ono: "Ako hoćeš da se posvađaš sa bratom, pozajmi mu pare."? E, pa, duguje mi neke pare, ali je dobar mehaničar. Neću da kažem odličan da ne budem optužen za nepotizam na forumu.

Када одлазиш од мајстора за ауто срећан си јер ти је решио конкретан проблем који те је мучио и захвалан си му због тога (сем што се захвалност мери и у дењгама).

Међутим исти мајстор је док је решавао један аутокврц, сигурно снимио шта је следеће на чему ће да ти узме дењге и утефтерио је то у свој оквирни календар. Ако то није урадио, можда је и даље добар мајстор, али је слаб у стратегији.
Они безобзирнији ће можда нешто и да ураде како би погурали долазак наредног квара и све то лепо упакују у слаткоречивост, а ти чим се поново нађеш у ситуацији да ти је ауто у кврцу, трк код тог доброг мајстора за којег верујеш да ће да ти реши проблем.

Свако ко не примети мајсторску игру, вероватно да не примећује сличне шеме и у политици и врло вероватно да слично реагује када дође дан да се заокружују имена и странке на гласачком листићу

Дакле, на први поглед тема нема везе са политиком.

Ипак, има.

На суседној теми, јуче отвореној имамо постављено питање "постоји ли домаћи политичар коме заиста верујете"

На овој теми сам део наслова "домаћи политичар" заменио са "ауто механичар" а све остало је исто.

Зашто то?

За политичаре важи фама да су сви лажови, опортунисти, да је политика кyрва, нико није на тој теми рекао да верује политичарима (осим неких који су наводили неке бета мушкарце из ДСС-а), јер би, у случају да напише "верујем том и том политичару" доживео снажну друштвену осуду на форуму, а и ван форума кад би ван форума изјавио "вверујем политичару".

Дакле, а да ли постоји ауто механичар коме верујете (а да вам није рођени брат)?

Људи су генерално кварна роба. Политичари стално причају, и у јавности бивају ухваћени у лажи. а шта је са свим осталим људима и свим осталим занимањима?

Ви сте као "поштени", а? Посебно ови што готиве нејаке ДССовце.

Ко о чему, кyрва о поштењу.

КОлико има лажова у политици, толико их је и у сваком послу, само што је природа посла некада таква да не мора да се лаже. Нпр. касирка не мора да лаже, али ауто механичар мора и може. Продавац половних аутомобила такође. И до сутра могу да набрајам. Нису поштенија нека занимања више од других, већ је мања могућност за лаж, крађу и превару код неких занимања.

Ima. Majstor Bata, kod Toponice. Popravlja decenijama ocevu Bubu i moju dvojku.

Ali, vezano za tvoju temu: on je izuzetak koji potvrdjuje pravilo. Jeste, dobar je majstor, i svojim radom je izgradio sebi i porodici kucu, jer ljudi znaju da ih on nece zajebati, ali... da je bio pokvaren kao i ostali imao bi 20x vise.

Нпр. један аутомеханичар се зове Бошко, а други се зове Александар. Наравно да ћу да идем код Бошка. Какав, бре, Александар, то је неки преварант. Мајстор Алек. Mош' мислити. Јасно је да ће тај да слаже, подвали, наплати више.

Када одлазиш од мајстора за ауто срећан си јер ти је решио конкретан проблем који те је мучио и захвалан си му због тога (сем што се захвалност мери и у дењгама).

Међутим исти мајстор је док је решавао један аутокврц, сигурно снимио шта је следеће на чему ће да ти узме дењге и утефтерио је то у свој оквирни календар. Ако то није урадио, можда је и даље добар мајстор, али је слаб у стратегији.
Они безобзирнији ће можда нешто и да ураде како би погурали долазак наредног квара и све то лепо упакују у слаткоречивост, а ти чим се поново нађеш у ситуацији да ти је ауто у кврцу, трк код тог доброг мајстора за којег верујеш да ће да ти реши проблем.

Свако ко не примети мајсторску игру, вероватно да не примећује сличне шеме и у политици и врло вероватно да слично реагује када дође дан да се заокружују имена и странке на гласачком листићу

Moje iskustvo sa mehanicarima u BG - uglavnom lopovi i secikese gledaju sto vise para da ti uzmu, da te oderu

Iskustvo sa ovim iz manjih mesta uglavnom dobro, mada i tu ima secikesa

- - - - - - - - - -

Нпр. један аутомеханичар се зове Бошко, а други се зове Александар. Наравно да ћу да идем код Бошка. Какав, бре, Александар, то је неки преварант. Мајстор Алек. Mош' мислити. Јасно је да ће тај да слаже, подвали, наплати више.

I ja bi' kod Boleta

Иначе, аутомеханичар је метафора.

Могли смо да уземмо било које занимање које бисмо упоредили са занимањем - политичар.

E pa nismo mogli.Političar je jedno,a ostala zanimanja su nešto sasvim drugo.Mene ako automehaničar zezene,ja mogu da odem i da ga prebijem.Takođe,mogu da razlglasim da je nikakav majstor,što će mu umanjiti promet.On nema medije da me demantuje.Kada mi,sa druge strane,psiho poput A.Vučića zavuče ruku u džep i ukrade pola plate,ja ne mogu da ga prebijem.Ima telohranitelje,policiju,vojsku,poludebilne botove..Ako pokušam da razglasim da je AV lopov,on će me demantovati u medijima,pa će čak i obrnuti priču i napraviti mene lopovom....
Pre ću verovati automehaničaru kojeg mogu da prebijem

Ovaj forum je previse liberalan. Pa tako Alter Ego, Komunistkinja, Moljac i ja moja malenkost, ali i jos nekoliko forumasa mozemo da otvaramo teme bukvalno za sve sto nam padne na pamet.

Mozda vam ovo sto sam napisao zvuci kao da se to meni ne svidja, ali naprotiv, meni je drago zbog toga. Kad god ti padne neka glupost na pamet dodjes ovde i istreses se. Voleo bih da jos vise ljudi to radi. Zasto? Pa jer mozes da se zabavis citajuci razne umotvorine, a neretko se nadje i neka zanimljivost i inteligentno, nesvakidasnje zapazanje.

Mislim da moderacija treba da pospesuje odredjene forumase da sto vise otvaraju tema. Kome je jos zanimljivo kada Tihi i komsa prenose novinske clanke. To je prevazidjeno. Autorske teme su buducnost foruma.

Back