Postignut dogovor sa MMF-om

Тихи

Starosedelac
Poruka
174.608
25. novembar 2010. | 12:17 -> 18:22 | Izvor: B92 Beograd -- Vlada Srbije se dogovorila s Međunarodnim monetarnim fondom povodom šeste revizije tekućeg kreditnog aranžmana.

Prva informacija da je Srbija postigla dogovor s MMF-om stigla je iz Hrvatske, i to od predsednika Srbije Borisa Tadića.

“Srbija ima aranžman sa MMF-om koji je dao rezultate, mi smo šestu tranšu završili prošle noći, ja sam vrlo zadovoljan zbog te činejnice”, rekao je Tadić u Zagrebu.

http://www.b92.net/info/vesti/index.php?yyyy=2010&mm=11&dd=25&nav_category=9&nav_id=474886

---------------------------------

Krkobabić: Zakon o PIO usaglašen
26. novembar 2010. | 00:36 | Izvor: Večernje novosti Beograd -- Potpredsednik Vlade Jovan Krkobabić izjavio je za Novosti da se Zakon o PIO koji je potpuno usaglašen sa MMF-om neće više menjati.

---------

ne znam kolko ste informisani al MMF je odbio pre mesec dana da daje vise kredite zato sto vlada nije htela da pristane na zahtev MMF-a da se penzije srezu za 50% tj sa 65% prosecnog licnog dohodka na 40% prosecnog licnog dohodka. MMF je eksplicitno trazio da se prosecna penzija fiksira na 40% prosecne plate . To je smanjenje od nekih vise od 50% procenata u proseku za svakog penzionera .

I prica je bila da nisu hteli to da pristanu a sada vidimo cim su potpisali novi sporazum da jesu

Sve u svemu - penzioneri primite moje iskreno saucesce :sad2:

Poslednja izmena od moderatora:
moja tetka koja je radila nekih skoro 40 godina u robnim kucama Beograd ima cinimi se 10.000 dinara penziju

to znaci da ce nova penzija da joj bude par hiljada dinara manja nego do sada

kako da prezivis u srbiji sa 6-7.000 dinara jel konstantine?

boli tebe briga ti si se uvalio u te svapske klozete lepo ti i toplo , jes da malo smrdi, al standard yebiga a ?

25. novembar 2010. | 12:17 -> 18:22 | Izvor: B92 Beograd -- Vlada Srbije se dogovorila s Međunarodnim monetarnim fondom povodom šeste revizije tekućeg kreditnog aranžmana.

Prva informacija da je Srbija postigla dogovor s MMF-om stigla je iz Hrvatske, i to od predsednika Srbije Borisa Tadića.

“Srbija ima aranžman sa MMF-om koji je dao rezultate, mi smo šestu tranšu završili prošle noći, ja sam vrlo zadovoljan zbog te činejnice”, rekao je Tadić u Zagrebu.

http://www.b92.net/info/vesti/index.php?yyyy=2010&mm=11&dd=25&nav_category=9&nav_id=474886

26. novembar 2010. | 00:36 | Izvor: Večernje novosti Beograd -- Potpredsednik Vlade Jovan Krkobabić izjavio je za Novosti da se Zakon o PIO koji je potpuno usaglašen sa MMF-om neće više menjati.

---------

ne znam kolko ste informisani al MMF je odbio pre mesec dana da daje vise kredite tadicevoj rasipnickoj lopovskoj bandi koji neki nazivaju i vlada Srbije, zato sto ta banda nije htela da pristane na zahtev MMF-a da se penzije srezu za 50% tj sa 65% prosecnog licnog dohodka na 40% prosecnog licnog dohodka. MMF je eksplicitno trazio da se prosecna penzija fiksira na 40% prosecne plate . To je smanjenje od nekih vise od 50% procenata u proseku za svakog penzionera .

I prica je bila da nisu hteli to da pristanu a sada vidimo cim su potpisali novi sporazum da jesu

Tihomire, nauci se pravopisu, kada spominjes Borisa Tadica trebas napisati ili gospodin predsednik ili Predsednik ili gosn Tadic... mislim, kulura iznad svega... malo...
ono lopovska banda moze i malim... naposletku, ipak su mali...

moja tetka koja je radila nekih skoro 40 godina u robnim kucama Beograd ima cinimi se 10.000 dinara penziju

to znaci da ce nova penzija da joj bude par hiljada dinara manja nego do sada

kako da prezivis u srbiji sa 6-7.000 dinara jel konstantine?

boli tebe briga ti si se uvalio u te svapske klozete lepo ti i toplo , jes da malo smrdi, al standard yebiga a ?

Kako da se prezivi.

Pa kako drzava da placa.

A bolje svapske klozete nego ziveti za takvim kao sto si ti u istoj drzavi.

Tihomire, nauci se pravopisu, kada spominjes Borisa Tadica trebas napisati ili gospodin predsednik ili Predsednik ili gosn Tadic... mislim, kulura iznad svega... malo...
ono lopovska banda moze i malim... naposletku, ipak su mali...

on za mene nit je gospodin nit je predsednik. ja ga ne priznajem niti cu ga ikada priznati za predsednika moje zemlje. moj predsednik bi morao da bude ako nista drugo, makar Srbin. A Tadic to nije.

od vase ljubavi prema njima...

Da, ali ne moze da se zivi samo od ljubavi, nego mora malo i od para.

Najzalosnije je sto ti penzioneri izdrzavaju i unuke, i svojoj deci koja imaju svoje porodice daju novac da dopune mesecni budzet i izadju kako - tako s tim na kraj.

Kako li ce sad, ja ne znam, mislim da ovo podhitno treba da se ukine!

Dobro pitanje s obzirom na broj nezaposlenih u Srbiji...nista bednije nego kada se porodica izdrzava od necije penzije...

Upravo to! U Beogradu je mozda manje izrazeno, ali u unutrasnjosti svi zive od penzije takoreci.

MMF je ko svaka druga banka. zeli da bude sigurna da imate novca da vracate rate kredita pre nego ga uzmete. tako i mmf. sobzirom da tadicev budzet je prso nacisto, rekli su im da za nove kredite nemaju para u budzetu, sto je suva istina, i da pare mogu da obezbede samo kresanjem potrosnje pre svega plata i penzija budzetskih korisnika .plate nisu smeli da diraju ali zato penzije jesu.

---------

ne znam kolko ste informisani al MMF je odbio pre mesec dana da daje vise kredite tadicevoj rasipnickoj lopovskoj bandi koji neki nazivaju i vlada Srbije, zato sto ta banda nije htela da pristane na zahtev MMF-a da se penzije srezu za 50% tj sa 65% prosecnog licnog dohodka na 40% prosecnog licnog dohodka. MMF je eksplicitno trazio da se prosecna penzija fiksira na 40% prosecne plate . To je smanjenje od nekih vise od 50% procenata u proseku za svakog penzionera .

Ne piše nigde da će biti smanjenja penzija. Kao što i neće. Ali voliš da lažeš, a? :lol:

Back