Pošteno rešenje spora vlasti i opozicije

Opozicija predlaže ili zahteva ostavke predsednika republike,ostavku vlade i raspuštanje narodne skupštine kao i formiranje prelazne vlade koja bi organizovala vanredne parlamentarne i predsedničke izbore.
Umereni,skromni, umesni zahtevi rekli bi mnogi međutim kad se bolje pogleda postavlja se pitanje šta time dobijaju Vučić i ostali vladajući.Jasno je šta time gube.Gube sve što su stekli na prethodnim izborima ali u svakom kompromisu jelte svaka od strana ponešto i dobije.
Šta bi to opozicija koja pred vlast postavlja takve zahteve mogla da u zamenu ponudi vlastima ?
Ja sam mišljenja da bi vlast a u stvari vlast je samo Vučić trebalo da prihvati ovaj zahtev opozicije ali uz jedan uslov.
Da će,ako i na tim tako organizovanim izborima opozicija izgubi,rukovodstva ili vrhovi svih opozicionih stranaka koje budu potpisnice tog sporazuma.podneti ostavke i da će se u crkvi pred kamerama zakleti da se više nikad neće baviti politikom.
Ja ne sumnjam da je čelnim ličnostima i rukovodstvima opozicionih partija mnogo više stalo do prosperiteta i budućnosti Srbije od ličnih karijera u politici i da bi oni taj rizik prihvatili.Ili možda ipak ne bi :mrgreen:

Мислим да народ то не би прихватио. вучић или ђилас = није добро

Tako nekako ali oni pristojniji kao što je Miloš Jovanović pominju izbore ali ne daju odgovor na pitanja šta ako i te izbore izgube ?
Ovde druge što smatraju da im kupoprodajni ugovor nije potreban da bi preuzeli nečiji stan ne vredi ni komentarisati.

Како бре лопове или апанажисте пустити на листу уопште...

Kada se na domaće spontano okupljene (koji pritom koriste simbole šake koje CIA plasirala do sada u nekoliko država) ubrzo nakaleme oni koji nas ne podnose niti nam žele išta dobro postaje jako mutno pa sve da i ja kažem da Vučić nije cvećka i da je okružen ko Šojić Pikiljiićima koji sad glume lojalnost a sutra ko zna u kojoj partiji....

Evo brat Hrvat brine za Srbiju
https://forum.krstarica.com/threads/samo-zabava-spasava-vucica.1019014/post-50275094

Зна се како је Шојић завршио. Толико.

Prvo su tražili izbore jer su se samonapumpali da su nešto bitno
Pa kad su videli na izborima da su bitni samo sebi a da su im bindžovanja po medijima džaba potrošeno vreme i pare
e setili se da dodju na vlast bez izbora, jer oni bi voleli

ajd ja udjem u tvoju četvorosobnu gajbu jer eto lepša nekako a i voleo bih da imam toliku gajbu
ne treba kupoprodajni, sutra ulazim
BOLES' :malav:

О коме бре причаш ти Сине?!

Mladiću,mene nemojte dovoditi ni u kakvu vezu sa novcem odnosno nezakonitim sticanjem imovinske koristi ! Sve što pišem na temu politike inspirisano je i proizilazi iz naplementijih osećanja prema ovoj zemlji i njenim građanima.

Сачувати мир и багру свих боја потрпати у затворе. - то је дужност Најсветија

Resenje je jedino da se 1000 najmocnijih ljudi u Srbiji samolustrira, jer su mocnici u autokratskom rezimu, i krse barem pola odredbi Ustava Srbije.

Ne postoji vece krsenje Ustava moderne drzave od toga koliku kolicinu vlasti je ta ekipa prigrabila za sebe.

Zauzvrat mirnom silasku sa vlasti moze im se obecati proceni imunitet za krivicna dela i antiustavno ponasanje.

Nesto slicno tome bi trebalo da bude jedini nacin da se sve ovo mirno zavrsi.

Da su ti ljudi patriote kako kazu da jesu, prihvatili bi tu ponudu, zarad mira i buducnosti Srbije i gradjana Srbije.

С' тим да за незаконито стечену имовину и одговорност за убиства нема опроста. :rtfm:

objektivno sns su ukrali izbore,a evo i kako, 100 po 100 glaspva, nakrade se, i plus neki posle kazu kako sam ja protv srpske, a jel svi zive kod mande na gomili, po 120 njih?>ako ne, onda su izbori pokradeni
https://srbin.info/politika/napredn...a-na-najluksuznijim-lokacijama-u-bg/?lang=lat
Ово је посебно интересантно ако се посматра из угла децембарских избора у Београду, након којих су представници Странке слободе и правде открили да је у једној од Мандићевих зграда, која се налази на адреси Краљевића Марка број 9 откривен чак 121 фантомски бирач. Реч је о људима који су махом долазили из Републике Српске и лажно пријављивали боравиште у Београду, како би стекли право да гласају на изборима у главном граду Србије.

И Кинези гласали??! :zblesav:

Nek me neko ispravi ali ja ne vidim spor vlasti i opozicije vec Vucica i SNS strukture i naroda...
Zabole narod , cak im i godi vlast i muljanje sa vlasti...ali im ne odgovara paket aranzman sa negativnom selekcijom , koja im odgovara ali odose glave , sami sebe jedu i ebu u mozak.., pa je mozda stiglo do bola..

A sukob sa Vucicem postoji bas zbog toga sto mu taj isti narod voli da daje autokratnu poziciju i da rusi institucije lupanjem sakom o sto....e pa tri cetiri zadnja lupanja se nisu svidela narodu i eto to je to , a nikakvih sukoba nema izmedju opozicije i vlasti.....

Vučić je rekao da je sve zahteve ispunio. Ako bi kojim slučajem krenuo da objavljuje dodatnu dokumentaciju samo bi ispalo da zaista mnogo toga krije. Ne liči mi uopšte na taj scenario. On fakultete može ignorisati mesecima pa možda čak i godinu dana. Jedino će imati problem oko škola i možda blokada još nečega ali zato je i dao ovaj prevremeni raspust da smisli nešto do 20. januara.

Мисли, мисли ђоку смисли! :znamiguje:

“Људи који недељама протестују на улицама не траже ништа друго до тога да се поштују закони и Устав Србије. А властима не пада на памет да то ураде, јер то подразумева и слободне изборе, и слободу медија, правосуђа, владавину права. Напротив, њима одговарају батинаши, увреде, дисквалификације, лаж”. https://srbin.info/politika/uvod-u-...-se-predsednik-plasi-prelazne-vlade/?lang=lat

Лажеш! Они су ''на 'леб да их мажеш!!''

Objavili su samo mizernu količinu dokumenata o nadstrešnici. Veliku većinu nisu.

Bukvalno je bilo bolje da su objavili 0. Ovako su samo direktno priznali da kriju nešto i pokušavaju sopstveni zločin da umanje.

U zadnje vreme potezi koje preduzima vlast su, moram da priznam, zapanjujuće nepromišljeni i autodestruktivni (listom).

Зато ће и пасти уосталом.

Back