Pošteno rešenje spora vlasti i opozicije

Tako nekako ali oni pristojniji kao što je Miloš Jovanović pominju izbore ali ne daju odgovor na pitanja šta ako i te izbore izgube ?
Ovde druge što smatraju da im kupoprodajni ugovor nije potreban da bi preuzeli nečiji stan ne vredi ni komentarisati.
pa tvoj kolega je pomenuo stan uporedjujuci ga sa vlascu
Mladiću,mene nemojte dovoditi ni u kakvu vezu sa novcem
znaci necete da prodate malo ili malo vise vlasti kao stan? stojkov lupeta? a ti se cenjkas samo casti radi?

ai av je nudio stanove bez zaposlenja isto jer je castan?

pa tvoj kolega je pomenuo stan uporedjujuci ga sa vlascu

znaci necete da prodate malo ili malo vise vlasti kao stan? stojkov lupeta?
U smislu paralele između načina sticanja svojine nad stanoom i sticanja pozicije vlasti.U civilizovanom svetu i za jedno drugo nije dovoljna želja nego je potrebno da budu ostvarene određene pretpostavke.Kad je reč o sticanju svojine nad stanom kupoprodajni ugovor a u slučaju sticanja pozicije vlasti pobeda na izborima.Deo opozicije pokazuje sklonost za korišćenje prečice tojeste pokazuje ambiciju za dolazak na vlast bez izbora.Kao partizani 1944...
P.S:
Svi smo mi kolege forumske.Čak si i ti forumski kolega :mrgreen:

U smislu paralele između načina sticanja svojine nad stanoom i sticanja pozicije vlasti.U civilizovanom svetu i za jedno drugo nije dovoljna želja nego je potrebno da budu ostvarene određene pretpostavke.Kad je reč o sticanju svojine nad stanom kupoprodajni ugovor a u slučaju sticanja pozicije vlasti pobeda na izborima.Deo opozicije pokazuje sklonost za korišćenje prečice tojeste pokazuje ambiciju za dolazak na vlast bez izbora.Kao partizani 1944...
P.S:
Jel su fer uslovi?

P.S:
da bi došli na vlast silom moraju okrvaviti gaće i imati inozemnu vojnu pomoć...kao nekada komunisti sovjete ili danas al kaida turke,katar i čmeriku.

A ko je pokraden ima pravo na 1944.
Oni koji su 1944 nasilno preuzeli vlast a koji su uzori jedom delu današnje opozicije nisu ni od koga pokradeni.
Niko nije pokraden ni od današnje opozicije .Poraz opozicicije ubedljiv poraz opozicije svojim rukicama svojim potpisima overili su opozicioni predstavnici u biračkim odborima i posmatrači.Razlika u korist vladajućih stranaka je tolika da je deplasirano uopšte o tome raspravljati.
Kao što sam već napisao ko gubi ima pravo da se ljuti.Razumljivo u određenoj meri ali ako gubitnici traže održavanje novih izbora onda moraju nešto i da ponude izbornim pobednicima. jer za čije babe zdravlje bi ovi njima činili uslugu ?
Izbori nisu nešto što se održava svake godine ili šest meseci nego postoji pravilo o 4 godie vremenskog razmaka između izbora . Missim šta ako i te izbore koje bi organizovala prelazna vlada opozicija takođe izgubi ?

Evo juce sam napisao komentar Mikiju Aleksicu na linkedinu, odgovorio je

Screenshot 2024-12-24 at 22.12.04.png

Oni koji su 1944 nasilno preuzeli vlast a koji su uzori jedom delu današnje opozicije nisu ni od koga pokradeni.
Niko nije pokraden ni od današnje opozicije .Poraz opozicicije ubedljiv poraz opozicije svojim rukicama svojim potpisima overili su opozicioni predstavnici u biračkim odborima i posmatrači.Razlika u korist vladajućih stranaka je tolika da je deplasirano uopšte o tome raspravljati.
Kao što sam već napisao ko gubi ima pravo da se ljuti.Razumljivo u određenoj meri ali ako gubitnici traže održavanje novih izbora onda moraju nešto i da ponude izbornim pobednicima. jer za čije babe zdravlje bi ovi njima činili uslugu ?
Izbori nisu nešto što se održava svake godine ili šest meseci nego postoji pravilo o 4 godie vremenskog razmaka između izbora . Missim šta ako i te izbore koje bi organizovala prelazna vlada opozicija takođe izgubi ?
Samo sam 1944 pomenuo i način uzimanja vlasti, pošto si ti pomenuo tu godinu. Non stop pričalo, ako se nastavi ovako, preliće se na ulice, a to viđamo danas.
Ja ne znam šta bi priznala opozicija, ali ja bi priznao ako opet SNS pobedi na izborima nakon npr. godinu dana, i u tom periodu se narodu predstavi šta je sve urađeno, koliko je šta koštalo, koliko je para preplaćeno, dakle ukradeno i ko je tu učestvovao. Jel bi to bilo fer?

koji sad glume lojalnost a sutra ko zna u kojoj partiji....
sekta zahteva bespogovornu lojalnost, nema izlaska?
ali ako aludiras na izdaju, pa av je bio u vrhu srs-a, i zasto ju je rasturio, i izdao seselja? da bi se prodao kao prozapadni, napredan politicar, jer je to trazeno od njega, a nacionlisti nikako nisu mogli da izdaju kosovo, bilo je potrebno da dodju naprednjaci koji z'inat idu u eu

ako sam ja prosli put glasao za leve, a sada mi se glasa za desne, to je demokratja, sloboda izbora, nisam ih ja osnivao i zavetovao im se na lojalnost, pobogu, zar je moguce da zaista verujes u to sto iznosis?

U smislu paralele između načina sticanja svojine nad stanoom i sticanja pozicije vlasti
slusaj, mogli ste da uzmete sportsko takmicenje, pa da uporedite sa izborima, pobednik dobija pehar, i da se zove sampion, ali ne! vi uzimate vlasnistvo nad stanom, kao da je vlast vase vlasnistvo, dedovina, a zemlja prcija, pa kazete nestace drzave ako nas sruse, oduzmu nam vlast koja je nase vlasnistvo' teli bi za dz, da ne plate, ali pasce krv i ni 1555 zrtava nas nece pomesti...

hoce, znaju deca kako je pao milosevic, prvo se nije dao kao i av koji ne da ovoga ili onoga, ne da gazivoide., dok je ziv on ce da *****

mi smo drzava, drzavy ruse, strani placenici

Samo sam 1944 pomenuo i način uzimanja vlasti, pošto si ti pomenuo tu godinu. Non stop pričalo, ako se nastavi ovako, preliće se na ulice, a to viđamo danas.
Ja ne znam šta bi priznala opozicija, ali ja bi priznao ako opet SNS pobedi na izborima nakon npr. godinu dana, i u tom periodu se narodu predstavi šta je sve urađeno, koliko je šta koštalo, koliko je para preplaćeno, dakle ukradeno i ko je tu učestvovao. Jel bi to bilo fer?
Na ulici je manjina i nije to nikakav nerešiv problem za funkcionisanje vlasti.Za vlast je mnogo važniji njen rejting od protesta opozicije a rejting vladajuće stranke odnsno stranaka odnosno Vučića za sad ne pada i poznavaoci kažu da se ne može ni očekivati u datim okolnostima jer su biračka tela oštro podeljena.
To što ti nabrajaš ne može biti predmet sporazuma vlasti i opozicije jer je to sfera koja pripada predizbornoj kampanji a ne nikako nešto čime bi trebalo da se bavi prelazna vlada.A ako pobedi opozcija ista može pristupiti utvrđivanju evenutanih zlouptroba aktulne vlasti.Prelazna vlada može da ima samo zadatak održavanja izbora.
Ako bi Vučić i vladajući izašli u susret zahtevu opoziciji za vanrednim izborima bio bi to maksimalan ustupak jer su on njegova stranka recentni izborni pobedinici i ustupak se ogleda u tome što svoju poziciju stavljaju na kocku.
Naravno da rizik mora da ponese i druga strana opozicija jer bi se u slučaju poraza opozicije na tim izborima postavilo pitanje odgovornosti i pred građanima.Izbori nisu jeftina stvar.Pored toga država bi funkcionisala praktično bez vlade i predsednika. i u izbornoj kampanji Znači neko bi morao da ponese odgovornost za takav promašaj i štetu koju bi pretprpela cela zemlja.
Zato mislim da bi druga strana ugovorora-sporazuma morala da ponudi ono što stoji u uvodnoj poruci.Znači ostavke i zakletvu da doživotno napuštaju politički život u slučaju njhiovog porazi .Ne traži se Bog zna šta od njih.Valda im je interes Srbije interes građana ispred ličnog interesa.

Poslednja izmena:
Na ulici je manjina i nije to nikakav nerešiv problem za funkcionisanje vlasti.Za vlast je mnogo važniji njen rejting od protesta opozicije a rejting vladajuće stranke odnsno stranaka odnosno Vučića za sad ne pada i poznavaoci kažu da se ne može ni očekivati u datim okolnostima jer su biračka tela podeljena.
To što ti nabrajaš ne može biti predmet sporazuma vlasti i opozicije jer je to sfera koja pripada predizbornoj kampanji a ne nikako nešto čime bi trebalo da se bavi prelazna vlada.A ako pobedi opozcija ista može pristupiti utvrđivanju evenutanih zlouptroba aktulne vlasti.Prelazna vlada može da ima samo zadatak održavanja izbora.
Ako bi Vučić i vladajući izašli u susret zahtevu opoziciji za vanrednim izborima bio bi to maksimalan ustupak jer su on njegova stranka recentni izborni pobedinici i ustupak se ogleda u tome što svoju poziciju stavljaju na kocku.
Naravno da rizik mora da ponese i druga strana opozicija jer bi se u slučaju poraza opozicije na tim izborima postavilo pitanje odgovornosti i pred građanima.Izbori nisu jeftina stvar.Pored toga država bi funkcionisala praktično bez vlade i predsednika. i u izbornoj kampanji Znači neko bi morao da ponese odgovornost za takav promašaj i štetu koju bi pretprpela cela zemlja.
Zato mislim da bi druga strana ugovorora-sporazuma morala da ponudi ono što stoji u uvodnoj poruci.Znači ostavke i zakletvu da doživotno napuštaju politički život.Ne traži se Bog zna šta od njih.Valda im je interes Srbije interes građana ispred ličnog interesa.
Svi znamo da su mediji osnova ove vlasti. To i ti znaš. Pa nek mediji izveštavaju kako treba, neutralno, nek postavljaju prava pitanja vlast, pa da vidimo rezultate.
Ajd neću da se više raspravljam, očekivao sam da mi kažeš da li su uslovi fer, da ili ne, al pošto izbegavaš odgovor, nema veze, batali.

Svi znamo da su mediji osnova ove vlasti. To i ti znaš. Pa nek mediji izveštavaju kako treba, neutralno, nek postavljaju prava pitanja vlast, pa da vidimo rezultate.
Ajd neću da se više raspravljam, očekivao sam da mi kažeš da li su uslovi fer, da ili ne, al pošto izbegavaš odgovor, nema veze, batali.
Mediji su pitanje kojim će baviti prelazna vlada ali ne može se doći do prelazne vlade ni do pitanja medija ako opozicija samo traži ustupke i svoju novu šansu a ništa ne nudi ništa zauzvrat .Opozicija mora da bude konstruktivna i da ponese rizik.Ne opozicija u celini nego vodeće ličnosti,predsednici i rukovodstva opozicinih strana a s obzirom na njihove deklaracije i zaklinjanje u interes građana,ne bi trebalo da im to bude prolem .Sigurno bi prihvatili.Šta ti misliš ?

slusaj, mogli ste da uzmete sportsko takmicenje, pa da uporedite sa izborima, pobednik dobija pehar, i da se zove sampion, ali ne! vi uzimate vlasnistvo nad stanom, kao da je vlast vase vlasnistvo, dedovina, a zemlja prcija, pa kazete nestace drzave ako nas sruse, oduzmu nam vlast koja je nase vlasnistvo' teli bi za dz, da ne plate, ali pasce krv i ni 1555 zrtava nas nece pomesti...

hoce, znaju deca kako je pao milosevic, prvo se nije dao kao i av koji ne da ovoga ili onoga, ne da gazivoide., dok je ziv on ce da *****

mi smo drzava, drzavy ruse, strani placenici
Milošević je pao tako što je izgubio izbore.Deo današnje opozicije hoće vlast bez izbora.Oni koji nisu sasvim bez obraza spominju prelaznu vladu i vanredne izbore.

Back