Posteni svet protiv imperije lazi

capitosinora

Veoma poznat
Poruka
10.790
Ključni izvodi iz Lavrovljevog govora u UN
"Novi svetski poredak protiv imperije laži“


1161623179_0:0:3071:1728_1920x0_80_0_0_5cce4391e6f77c0ab12ffc11cd83e51a.jpg.webp

1. Zapad je „carstvo laži“
SAD i njihovi saveznici i dalje odbacuju princip jednakosti u međunarodnim odnosima, rekao je Lavrov. Amerikanci i Evropljani nastavljaju da gledaju sa visine na ostatak sveta i to dovodi do njihove „potpune nepopravljivosti“ u bilo kakvim pregovorima. Vašington i njegovi saveznici „i dalje daju obećanja levo i desno“ koja na kraju ne poštuju, dodao je ruski ministar.

2. Bezobzirni zapadni političari su zaboravili na samoodržanje
Aktivnosti NATO-a dostigle su nivo „bez presedana“ od kraja Hladnog rata, smatra visoki ruski diplomata. Snage bloka predvođene SAD izvele su vežbe koje su uključivale simulaciju nuklearnih udara na Rusiju, tvrdi on, dodajući da Vašington takođe aktivno nastoji da projektuje svoju vojnu moć u azijsko-pacifičkom okeanu kroz uspostavljanje vojno-političkih „saveza“ sa zemljama poput Australije, Južne Koreje ili Japana i gurajući ih ka bližoj saradnji sa NATO-om.

3. Stav Rusije o sukobu u Ukrajini
Moskva je spremna za razgovore o svom tekućem sukobu sa Kijevom u bilo kom trenutku, rekao je Lavrov na konferenciji za novinare na marginama skupštine UN. Međutim, Rusija neće razmatrati bilo kakve sporazume o prekidu vatre, rekao je on, dodajući da su Moskva i Kijev navodno skoro postigli dogovor u prvim mesecima sukoba nakon niza pregovora u Belorusiji i Turskoj samo da se ovaj proces poremeti. navodno od strane zapadnih pristalica Ukrajine.
„Putin je to vrlo jasno rekao: da, spremni smo za razgovore, ali nećemo razmatrati bilo kakve predloge o prekidu vatre jer smo to jednom uradili i bili smo prevareni.

4. Zapad „de fakto“ vodi rat protiv Rusije
SAD i njihovi saveznici su de fakto uključeni u sukob sa Rusijom, rekao je Lavrov na konferenciji za novinare. „Mi to zovemo hibridnim ratom, ali on ne menja stvari“, rekao je on. Zapadne nacije šalju oružje u Kijev i obučavaju njegove trupe, objasnio je on, tako da se „de fakto bore protiv nas rukama i telima Ukrajinaca“.
Zapadne zemlje takođe otvoreno govore da „Rusija treba da bude poražena na bojnom polju“, rekao je visoki diplomata Moskve, dodajući da je Moskva spremna za takav razvoj događaja. „U takvim okolnostima, ako žele da bude na bojnom polju, neka bude na bojnom polju“, rekao jeLavrov.

Izgleda da su maske i rukavice skinute nema vise nazad pa Kom opanci, kom obojci
:)
https://sputnikportal.rs/20230923/c...-da-svet-sklizne-u-veliki-rat-1161622945.html
 
Mislim da je Lavrov bio previse blag kada je Ameriku i zapad nazvao Imperijom Lazi.
Verovatno bi vise odgovarajuci naziv bio Imperija Zla.
:)
Ma i Rusija sada nije nista bolja. U sukobu dve strane, uvek je ona druga zla, a sopstvena dobra.
Propagandu su izmisllila tajna drustva, Tula koja je preko naci partije sprovodila politiku.
To ima za koren crnu magiju, koja je u stvari bazirana na sirenju lazi i zastrasivanju.
 
Kakva je to ustanova koja ravnopravno tretira civilizovanog čoveka i divljaka i daje im jednako pravo glasa??? A pritom su divljaci u svetu još i brojniji...
Apsurdni nihilizam.
I pre svega nema nikakvu realnu svrhu i moc (kao ni Liga Naroda svojevremeno) i sluzi iskljucivo da se razni Guteresi i slicni trutovi tove ko zna cijim novcem.
 

Back
Top