POSTENI SRPSKI MINISTRI

FataMorgen

Legenda
Poruka
64.174
MINISTRE, ŠTA STE RADILI U IZRAELU ?

13.02.2011. / Kurir
Jelena Jovanović


Slobodan Milosavljević zanemeo posle intervjua u Kuriru. I dalje nepoznato kojim se privatnim poslom ministar trgovine bavi i ko su mu partneri u Izraelu

Ministar trgovine i usluga Slobodan Milosavljević priznao je da je tokom prva dva i po radna dana ove nedelje bio van zemlje kako bi ugovarao privatan posao!


- Nisam bio privatno javno, niti službeno u smislu službenog puta za državu, nego privatno poslovno... I jeste bilo poslovno, ali ne poslovno za državu i kao ministar trgovine, nego privatno - „pojasnio“ je Milosavljević u intervjuu za Kurir šta je tražio u Izraelu.

Umesto da ponedeljak bude na svom radnom mestu, Milosavljević se pridružio fudbalskoj reprezentaciji, njenom selektoru, a svom pašenogu Vladimiru Petroviću Pižonu i otputovao. Znamo i da je za Tel Aviv odleteo besplatno - čarterom sa reprezentacijom, dok je povratak platio. Međutim, on i dalje ćuti o tome kako je pravdao svoje odsustvo s posla. Da li je uzeo dva dana od odmora ili je bio na slobodnim danima?

Dalje, ko ministru određuje kad može da koristi slobodne dane - on sam ili neko drugi? On juče nije odgovarao ni na pozive Kurira. Pitanja smo poslali imejlom, ali nam nije odgovoreno.


Nenadić: Sumnjivo!

Izvršni direktor Transparentnosti Srbija Nemanja Nenadić smatra da je putovanje ministra Slobodana Milosavljevića sporno po dva osnova:

- Ako je išao u Izrael da obavlja privatan posao, onda mora da plati i put i smeštaj. Prevoz košta, a i ako ga on nije platio, neko jeste. Drugo pitanje je o kom privatnom poslu je reč jer Agencija za borbu protiv korupcije zabranjuje privredne delatnosti ministrima tokom mandata. Pošto su ministri šefovi u svojim resorima, verovatno nikome ne polažu račune kad uzimaju slobodne dane.

Laković (FSS): Bio je naš gost!

U FSS kažu da je ministar išao s njima jer im je bio gost, a ne, kao što on tvrdi, da ne bi platio kartu. Generalni sekretar FSS Zoran Laković tvrdi da nema nikakve veze to što su Milosavljević i selektor pašenozi:

- On je bio s nama u avionu, jednu noć je prespavao u našem hotelu, ali je zbog privatnih razloga morao da se vrati u Beograd. Čuo sam da je imao i nekih obaveza u Izraelu, a nama je žao što nije bio prisutan na utakmicama.

Keš, kolica i tri stančića

U imovinskoj karti piše da Milosavljević zarađuje po dva osnova - kao ministar 106.195 dinara, i kao profesor u Beogradskoj poslovnoj školi 32.000 dinara. Vlasnik je polovine četvorosobnog stana od 203,19 kvadrata, dvosobnog stana od 81 kvadrat i dvoiposobnog.

 

FataMorgen

Legenda
Poruka
64.174
U istoriju Srbije treba crnim slovima upisati imena Mlađana Dinkića, Zorana Đinđića, Vojislava Koštunice, Borisa Tadića, Božidara Đelića, Aleksandra Vlahovića, Danka Đunića, Tomice Milosavljevića, Mirka Cvetkovića, Dragana Šuntanovca, Bojana Pajtića i Čedomira Jovanovića, a pred sudska veća izvesti još najmanje 300 onih koji su im bili pomagači u velikom poduhvatu da se jedna zemlja opelješi do bestidnosti.

Mlađan Dinkić

Najsuroviji plan za pljačku Srbije sproveo je Mlađan Dinkić, prvi guverner Narodne banke SR Jugoslavije, nakon obaranja Miloševićeve vlasti. U stvari, gospodin Dinkić je bio guverner „Narodne banke Srbije“, jer centralna banka nije ni postojala, jer je Crna Gora nije priznavala.

Sve je urađeno po već smišljenom scenariju za ekonomski slom zemalja u tranziciji, koji je smišljen u svetskim centrima moći, a u MMF-u ponajpre.

Scenario za ekonomski slom zemalja u tranziciji: – Bujanje budžetske države pravi je znak da je program strukturnog prilagođavanja neuspeo program. Ovaj tip države je potpuno patološki tip države koji stvara patološku političku strukturu.

Još jedan argument koji ide u prilog činjenici da su se u procesu tranzicije bivše socijalističke države pretvorile u budžetsku državu jeste uvođenje PDV-a. Šema po kojoj se PDV ne plaća po realizaciji plaćanja nego po tzv. fakturisanoj realizaciji, tipičan je primer kako država može svojoj privredi oduzeti finansijske „sokove“, čak i u uslovima smrtne agonije privrede. I upravo to ukazuje da je fiskalna država ta koja potkopava sposobnost Vlade da upravlja nacionalnom ekonomijom.

Prva karika monetarnog fetiša upotrebe deviznog kursa kao antiinflacijskog sidra svoju negativnost prikazuje kroz spoljnotrgovinski bilans države, gde se trajno pogoršava uvozno-izvozni trend na štetu izvoza.


Prvi udar na ekonomsku stabilnost asistent na Ekonomskom fakultetu u Beogradu Mlađan Dinkić je izveo pod plaštom sanacije banaka. Bolje reći, on je sve državne banke dekretom poslao u likvidaciju! Ovaj ekonomski šok bio je potpuno dirigovan i poguban po Srbiju. Pet najvećih državnih banaka raspolagale su imovinom polovine srpskih preduzeća i velikim kapitalom. Likvidacija je bila nasilni udar.

Ovu suludu ideju Mlađan Dnkić je realizovao uz aminovanje tadašnjeg predsednika SRJ Vojislava Koštunice. Tadašnji savezni ministar finansija, stari profesor Ekonomskog fakulteta u Beogradu, koji je predavao finansije, obratio se tadašnjem predsedniku savezne države Vojislavu Koštunici, opisujući mu pogubnost Dinkićeve zamisli. Koštunica je odbio da primi svog ministra, koji je, inače, bio njegov lični prijatelj i član njegove stranke! Ministar Jovan Ranković je, razočaran, podneo ostavku, a medijima je bilo zabranjeno da prenesu njegova stručna mišljenja.

Kao guverner Narodne banke Jugoslavije, Mlađan Dinkić se sukobio sa Zoranom Đinđićem, tadašnjim premijerom Srbije, jer je premijer postao svestan zla koje Dinkić čini državi Srbiji. Oni koji su stajali iza asistenta koji je slepo sprovodio politiku uništenja Srbije, bili su u prednosti. Guverner je omogućio osnivanje privatnih banaka sumnjivog kapitala, koje su potom opelješile Srbiju svojim kamatnim stopama za barem dvadeset milijardi dolara, iznoseći novac iz Srbije!

Svaka akcija sumanutog Mlađana Dinkića zasniva se na planu pljačkanja Srbije, njenih fondova, budžeta, preduzeća. I konto Mlađana Dinkića i njegove stranačke bande je impresivan. Strana državljanstva, skupocene vile na uglednim jezerima i morima, stotine miliona evra na računima u inostranstvu.

Hapšenjem Mlađana Dinkića stekle bi se pretpostavke za oduzimanje tih para i imovine, ako im se uđe u trag, ali šteta koju je ovaj kriminalac učinio državi Srbiji i njenim građanima nenadoknadiva je.

Mlađan Dinkić je vlasnik više međunarodnih nagrada “za uspešno prestrukturiranje bankarskog sistema“. Čovek koji je svojim učinkom doveo Srbiju na mesto najsiromašnije zemlje u Evropi!
 

FataMorgen

Legenda
Poruka
64.174
Aleksandar Vlahović

Gospodin Vlahović je sirotan iz Sopota. Otac, vodoinstalater, rano ga je ostavio i otišao u Čikago. Pomirio se sa sinom tek kada je on postao ministar za privatizaciju. Odmah je u Čikagu osnovao Američko-srpsku privrednu komoru. U stvari, bio je to paravan da iznesu stotine miliona dolara i maraka, koje će njegov sin, u kooperaciji sa Dankom Đunićem i Mirkom Cvetkovićem opljačkati.

Aleksandar Vlahović je uz velike provizije prodavao srpske cementare, fabrike piva, strateška preduzeća, i to za mizeran iznos novca, koji, kako se ispostavilo, uglavnom nikada nije ni ušao u Srbiju!

Zajedno sa svojim mentorom Dankom Đunićem, gospodin Vlahović je, od svoje ministarske plate, kupio mnoga preduzeća po mizernoj ceni, i to kreditom banaka koje je privatizovao!

Srpsku tranziciju sproveli su Mlađan Dinkić, Aleksandar Vlahović, Danko Đunić, Božidar Đelić i Mirko Cvetković. Pet vešala. Ali, kakva korist? Ono što su ovi štakori uradili imovini Srbije može se opisati samo u tomovima, a njihove postupke teško da mogu opisati i psihijatri. Zajedničko im je što su, sva petorica, mada to javnosti nije poznato, biseksualci, vole muškarce, a žene su im alibi!

Danko Đunić

Gospodin Đunić je mentor Aleksandru Vlahoviću. Zajedno su radili na projektu ništenja Srbije. Đunić je bivši veslač, reprezentativac, i uspeo je da prevesla srpsko tužilaštvo i sudove. Bio je potpredsednik savezne vlade u vreme Miloševićevog zemana.

Ostao je u sedlu posle Miloševićevog smaknuća, jer je imao veliki novac. Postao je direktor revizorske kuće Dilojt i Tuš za Srbiju. Ministar Vlahović, čije ministarstvo je bilo na istom spratu na kojem i Đunićeva kompanija, davao je svom mentoru da vrši procenu vrednosti kapitala društvenih i državnih preduzeća, cementara, pivara… Sve je bilo fingirano. Bio je tu i Mirko Cvetković, čovek tunjav, ali opasan kriminalac, koji je bio u svim poslovima. I na svim važnim mestima, pa konačno i premijer Srbije.

Tri ratna druga – Vlahović, Đunić i Cvetković umeli su jedan drugom da čuvaju leđa. I svoje firme, imovinu, kapital.

Njih ne treba obesiti. Treba ih čuvati, staviti u kaveze, i puštati njihove slike da roditelji plaše svoju decu rečima – budi dobar, nemoj da kao čika Mirko završiš u kavezu.

Božidar Đelić

Posle oktobarskog ustanka, neko ko je njime iz inostranstva rukovodio, poslao nam je u Beograd Božidara Đelića. Iz Pariza, čoveka koji je naše gore list, iz Pirota.

Predstavljen nam je, u vladi premijera Đinđića, kao veliki stručnjak za finansije. Sorošev đak. Radio je po modelu Džefrija Saksa. Oteran je iz Rusije, Poljske, Češke, kao da je gubav… A kakav je to stručnjak! Ume tečno da govori francuski! Nije završio fakultet, nego nešto što liči na našu višu ekonomsku.

E, taj čovek nam je reformisao poreski sistem: Boža derikoža, zvali su ga. Na pregledu, kada je Đinđić poslao svoje ministre na Vojnomedicinsku akademiju po lekarska uverenja, dobio je, kao i Mlađan Dinkić, zaključak lekara – nije sposoban za rad, asocijalni psihopata-šizofrenik.

Kada je došao u Beograd, hvalio se da spava na tetkinom kauču. Onda je zajašio nas, i u svim je vladama ministar. Njegov konto se meri desetinom miliona. Šteta koju je naneo Srbiji svojim diletantizmom desetostruko je veća. A možda i nenadoknadiva.
Dragan Šutanovac

Među pljačkašima od kalibra je i ministar odbrane Dragan Šutanovac, koji je sa svojim pomoćnikom i kumom Ilijom Pilipovićem, i Stevanom Nikčevićem, direktorom Jugoimporta SDPR, opelješio vojni budžet za stotinak miliona evra. Ovaj trojac bez kormilara rasprodao je vojnu imovinu, vojnu opremu, naoružanje i municiju preko svojih privatnih firmi, uz velike provizije. Sistematski su, i planski, uništili Vojsku Srbije i njenu odbrambenu moć sveli na nulu. Nikada u svoj istoriji Srbija nije imala slabiju armiju, niti ministra koji je bio takav lopov.

 
Da biste mogli da kreirate nove teme, trajno koristite svoje ime i ne pogađate stalno slike - kliknite ovde da se registrujete.

Top
  Blokirali ste reklame
Dragi prijatelju, nemojte da blokirate reklame - isključite Ad Blocker na Forumu, jer će tako mesto vaših susreta na Krstarici ostati besplatno za korišćenje.