Pošte.

Kovač

Buduća legenda
Poruka
30.786
Samo u nazivu svoje ustanove imaju ovo pošteno :D
Nedavno su preko noći doneli odluku da isplatu za invalide koji primaju tudju negu i pomoć ne mogu da daju ako ona glasi na maloletno lice,iako su u poslednjih 15 godina na ovakav način bez problema vršili isplate.
Nisu čak ostavili ni mogućnost da roditelj sa ovlašćenjem it Centra za socijalni rad može uzimati u ime deteta novac.Zahtevaju da na samom čeku koji šalje Minbistarstvo za socijalna pitanja bude ispisano ime roditelja ili staraoca.Procedura koja traje najmanje dva meseca.U medjuvremenu korisnici tudje nege i pomoći ostaju bez svog novca koji Pošta zadržava.Pravedno li je da neko bez realnog osnova zadržava Vaš novac?

Meni tu nema ničeg nepoštenog, novac uvek treba da primi onaj na koga glasi ili onaj ko je ovlašten da ga primi

Pa malo pročitaš uvodni post,pa onda odgovoriš jel pošteno?:D
Na čekovima su ispisana imena primaoca tudje nege i pomoći koji su invalidi,a oni neće da isplate taj novac jer su lica maloletna.
Nepošteno i tačka.

Pa malo pročitaš uvodni post,pa onda odgovoriš jel pošteno?:D
Na čekovima su ispisana imena primaoca tudje nege i pomoći koji su invalidi,a oni neće da isplate taj novac jer su lica maloletna.
Nepošteno i tačka.

Чекај, зар неговатељи (ако се тако то зове) немају неки документ да имају право да заступају особе са инвалидитетом? Зар то није довољно за преузимање средстава, као и све остало?

mislim da bilo shta shto se tiche drzhave i drzhavnih institucija ne treba ovde da se pishe,jer mi i nismo neka drzhava...
iznenadilo bi me kada ne bi chekao red,placao takse,ili u jednom danu zavrshio sve shto eventualno treba ili mogu...
a ti i takvi debilizmi...ne znam koga to vishe mozhe da iznenadi...:roll:

Samo u nazivu svoje ustanove imaju ovo pošteno :D
Nedavno su preko noći doneli odluku da isplatu za invalide koji primaju tudju negu i pomoć ne mogu da daju ako ona glasi na maloletno lice,iako su u poslednjih 15 godina na ovakav način bez problema vršili isplate.
Nisu čak ostavili ni mogućnost da roditelj sa ovlašćenjem it Centra za socijalni rad može uzimati u ime deteta novac.Zahtevaju da na samom čeku koji šalje Minbistarstvo za socijalna pitanja bude ispisano ime roditelja ili staraoca.Procedura koja traje najmanje dva meseca.U medjuvremenu korisnici tudje nege i pomoći ostaju bez svog novca koji Pošta zadržava.Pravedno li je da neko bez realnog osnova zadržava Vaš novac?

:eek: Kakav propust :confused: .

A ti pročitaj drugi deo rečenice moga odgovora
Čitaj sad:Čekovi za isplatu su ispisani na maloletnika.Napisala si "novac treba da primi onaj na koga glasi".E pa Pošta ne da taj novac,jel sad razumeš?Još uvek ne vidiš ništa nepošteno?
Чекај, зар неговатељи (ако се тако то зове) немају неки документ да имају право да заступају особе са инвалидитетом? Зар то није довољно за преузимање средстава, као и све остало?
Naravno da imaju.Centar za socijalni rad izdaje potvrdu o ovlašćenju za podizanje novca u ime te osobe.Pošta taj dokument ne priznaje.
mislim da bilo shta shto se tiche drzhave i drzhavnih institucija ne treba ovde da se pishe,jer mi i nismo neka drzhava...
iznenadilo bi me kada ne bi chekao red,placao takse,ili u jednom danu zavrshio sve shto eventualno treba ili mogu...
a ti i takvi debilizmi...ne znam koga to vishe mozhe da iznenadi...:roll:
Baš treba da se piše,da se vidi kakva nismo država :D
:eek: Kakav propust :confused: .

Propust,nemarnost,nebriga...:(

Centar za socijalni rad izdaje potvrdu o ovlašćenju za podizanje novca u ime te osobe.Pošta taj dokument ne priznaje.

:dash:

Ovo je sad malo sumanuto što ću reći..a jeste li probali da podignete novac u još nekoj drugoj pošti?
Ja imam takvo iskustvo, ono što "nikako ne može" u jednoj pošti, ladno prolazi u drugoj, bez problema...
(konkretno, govorim o slanju paketa, načinu pakovanja, broju paketa... sve je to variralo bukvalno od pošte do pošte... možda se i kod ovih ozbiljnijih stvar irazlikuju standardi, premda naravno to ne bi smelo tako da bude):

:dash:

Ovo je sad malo sumanuto što ću reći..a jeste li probali da podignete novac u još nekoj drugoj pošti?
Ja imam takvo iskustvo, ono što "nikako ne može" u jednoj pošti, ladno prolazi u drugoj, bez problema...
(konkretno, govorim o slanju paketa, načinu pakovanja, broju paketa... sve je to variralo bukvalno od pošte do pošte... možda se i kod ovih ozbiljnijih stvar irazlikuju standardi, premda naravno to ne bi smelo tako da bude):

Ne može,moraju da se menjaju čekovi odnosno ime primaoca.
To će Ministarstvo uraditi.Ali ostaje činjenica-nepravda.Da javno preduzeće "Pošte Srbije"ima monopol da gospodari novcem svojih korisnika.

U ovom gradu u kojem jesam, pošta je sinonim apsolutne diktature, teokratije i svega srodnog što bi vam - ili ne bi - palo na pamet. Prisustvovala sam scenama tokom kojih je radnica (u poštovanim godinama) za šalterom menjala čarape; kao i (klijentu) koji je, čekajući red sat i po vremena i došavši na red u trenutku kad je radnica (ne ona s čarapama, druga) objavila svoju bogomdanu pauzu koja nigde u službenim prostorijama nije bila javno i transparentno izvešena, kao uputstvo budalama koje u pošti ne rade; pa podigo ruke u nebesa ko starozavetni prorok i zavikao koliko ga grlo nosi: "ma, bićete i vi prodani, doće i vama gazda!..

Do dana današnjeg nema gazde.

Nek me zaobiđu zapenušani što su pomislili da zagovaram privatizaciju.

Ja govorim o nečem drugom.

Nemar, nered, nerad i javašluk; da li se to leči samo stranjskim kapitalom? Inostranim gazdom?

Znam da se ne leči. Teoretski.

Nažalost, samo praksom raspolažem; a teorija me, u ovom kontekstu, tera na plač od smeha.

Zaludno je bistriti delokrug pošte dokle se god nismo uhvatili bistrenja gazde koji ju je ovlastio...

U ovom gradu u kojem jesam, pošta je sinonim apsolutne diktature, teokratije i svega srodnog što bi vam - ili ne bi - palo na pamet. Prisustvovala sam scenama tokom kojih je radnica (u poštovanim godinama) za šalterom menjala čarape; kao i (klijentu) koji je, čekajući red sat i po vremena i došavši na red u trenutku kad je radnica (ne ona s čarapama, druga) objavila svoju bogomdanu pauzu koja nigde u službenim prostorijama nije bila javno i transparentno izvešena, kao uputstvo budalama koje u pošti ne rade; pa podigo ruke u nebesa ko starozavetni prorok i zavikao koliko ga grlo nosi: "ma, bićete i vi prodani, doće i vama gazda!..

Nemar, nered, nerad i javašluk; da li se to leči samo stranjskim kapitalom? Inostranim gazdom?

Nažalost, samo praksom raspolažem; a teorija me, u ovom kontekstu, tera na plač od smeha.

Zaludno je bistriti delokrug pošte dokle se god nismo uhvatili bistrenja gazde koji ju je ovlastio...

Slažem se u potpunosti!

na zalost...posta ima u mnogim mestima izuzetno losu organizaciju i nedostojnu uslugu..salterska sluzba uzas...sefovi posta ko zna kako su dosli na ta mesta..

Danas mi u pošti na slanje preporučene pošiljke naplatili i doplatnu markicu (za rukomet). Ma, ne smeta meni što dadoh tih 10 dinara, nego to tako mora, nemaš pravo izbora. Ko odlučuje da naštampa doplatne marke i da to mora da se kupi ?

Odem da posaljem paket u inostranstvo sa 3 proste stvari, odnosno 2 i greet card/pismo bolje receno... U glavnoj posti u Jagodini. Tamo mi ona salterska radnica raskupusa sve pred svima u holu i pred neka 2 Engleza sto tu nesto dosli isto i pri tom me tera da joj nabrajam sta imam i onako mi vrati razvuceno, a bio je poklon u pitanju koji sam doneo u kesi pa da tamo spakujem lepo i nabrojim sta sve ima u listu (normalno), napisem adresu i cao.

I pored toga sto sam rekao da ima skener tamo koji sve vidi sta ima unutra i da se ne otvara nista i ako ima nesto sumnjivo oni samo vrate i da nema potrebe da se tako ponasa i da to radi ova retardirana zena i dalje isto to nastavi da radi i ubedjuje me kako se to radi tako :D Mozda u praistoriji... Na kraju nisam ni poslao... Ja cu ovo po svetu da pricam gde god stanem da se smeje narod jer prosto ne mogu da verujem... Jednostavno mi je .... neopisivo bolesno i poremeceno :D

Da li prosto ljudi i dalje imaju taj komunisticki trip paranoje i da li je toliko drustvo propalo i zdrav razum kad ovakve osobe rade sa ljudima ?!?!?!?!

Kad si shvatio njenu nameru,pre početka "kupusanja",
trebalo je da sprečiš i odeš kod upravnika pošte i požališ se
na indijanski nastup !
Valjda on ima zrno više pameti od ovih šalterskih kokošaka.
Ipak je pevac.....

Poslednja izmena:
Ko znao da ce da cerupa dok nije pocela, kao predajte ovde i onda iza pleksiglasa se odvija teror :D De da je sprecim da razbijem salter aparatom za pozar jedino :P Mislim gledao sam ipak mirno po mene da se zavrsi kako god ....

Back