POSTAVITE PITANJA O RELIGIJI I BIBLIJI - Glasnik

Ovde mozete da mi postavite razna pitanja koja imaju vezu sa religijom i biblijom.

Zasto sebe smatram kompetentnim da vam odgovaram na pitanja?

Zato sto proucavam bibliju redovnoblicno vec preko 33 god, i ucestvujem na religioznim forumima i slicno, vec 15 god.

Cesto ce se desiti da vam i ja postavim pitanja.

Svi dobronamreni ljudi i ljudi dobrog karaktera, su dobrodosli .

Evo biblijski raj.

To nije mesto gde neki duhovi zive.

Vec svi ljudi iz svih vekova koji su ikada ziveli, isti ti ljudi ce vaskrnuti na dan drugog Hristovog adventa, dolaska, i zivece kao na pocetku sto su ziveli Adam i Eva na ovoj zemlji.

A to ce trajati vecno.

Njihove godine ce se brojati u bilijardama i opet su samo na pocetku.

Apostol Jovan to ovako opisuje:

Off 21:1 I videh nebo novo i zemlju novu; jer prvo nebo i prva zemlja prodjoše, i mora više nema.
Off 21:2 I ja Jovan videh grad sveti, Jerusalim nov, gde silazi od Boga s neba, pripravljen kao nevesta ukrašena mužu svom.
Off 21:3 I čuh glas veliki s neba gde govori: Evo skinije Božije medju ljudima, i živeće s njima, i oni će biti narod Njegov, i sam Bog biće s njima Bog njihov.
Off 21:4 I Bog će otrti svaku suzu od očiju njihovih, i smrti neće biti više, ni plača, ni vike, ni bolesti neće biti više; jer prvo prodje.
Off 21:5 I reče Onaj što sedjaše na prestolu: Evo sve novo tvorim. I reče mi: Napiši, jer su ove reči istinite i verne.

Apostol Jovan

Off 22:1 I pokaza mi čistu reku vode života, bistru kao kristal, koja izlažaše od prestola Božijeg i Jagnjetovog.
Off 22:2 Nasred ulica njegovih i s obe strane reke drvo života, koje radja dvanaest rodova dajući svakog meseca svoj rod; i lišće od drveta beše za isceljivanje narodima.
Off 22:3 I više neće biti nikakve prokletinje; i presto Božji i Jagnjetov biće u njemu; i sluge Njegove posluživaće Ga.
Off 22:4 I gledaće lice Njegovo, i ime Njegovo biće na čelima njihovim.
Off 22:5 I noći tamo neće biti, i neće potrebovati videla od žiška, ni videla sunčanog, jer će ih obasjavati Gospod Bog, i carovaće va vek veka.
Off 22:6 I reče mi: Ovo su reči verne i istinite, i Gospod Bog svetih proroka posla andjela svog da pokaže slugama svojim šta će biti skoro.

- - - - - - - - - -

Apostol Petar to ovako opisuje:

2.Pet 3:11 Kad će se dakle ovo sve raskopati, kakvim treba vama biti u svetom življenju i pobožnosti,
2.Pet 3:12 Čekajući i želeći da bude skorije dolazak Božijeg dana, kog će se radi nebesa spaliti i raskopati, i stihije od vatre rastopiti?
2.Pet 3:13 Ali čekamo po obećanju Njegovu novo nebo i novu zemlju, gde pravda živi.
2.Pet 3:14 Zato, ljubazni, čekajući ovo starajte se da vas On nadje čiste i prave u miru.

Original postavio CicaMaca>) Pogledaj poruku
da li je pravi vernik onaj koji se pridrzava bozijih pravila iz straha od sankcije a ne jer mu je dobro u srcu?

Dobro pitanje.

Ko se pridrzava od straha zbog sankcija, nije vernik.

To je jedan od razloga zasto ne mozemo videti Boga ili andjele.
Da ne bi uticali na naslu slobodnu volju, i da ne bi smo bili poslusni zbog straha.

Bog zeli da nas promeni, da dozivimo zivo iskustvo novorodjenja sa njime.
Da osetimo njegovu silu koja menja karakter i srce coveka.

A onda postajemo takvi, poslusni, ne iz straha, vec zato sto smo karakterno postali takvi, izmenjeni silom Bozjom.

Zamislimod a drzava postavi svuda kamere, na ulicama, oko anse kuce i po kuci, osim u wc. Koliko bi ljudi onda bilo poslusno drzvanim zakonima?

Mnogo vise, ali iz straha.

Tako je Bog svuda oko nas i njegovi andjeli, ali ne zeli da ih vidimo, jer bi onda svi sluzili Bogu iz straha i prave promene karaktera ne bi bilo.

A Bog zeli da se ljudi iznutra promene, i odbace zlo.

Promena iz straha ne resava problem greha i zla.

Citat Original postavio Dragoljub69 Pogledaj poruku
Ako je Bog večan,svemoćan I sveznajuć-šta će mu Biblija?
Šta će mu ljudi?
Šta će mu Univerzum?
Pa ne treba bogu biblija, vec nama.

Tako komunicira sa gresnim ljudima.

Kada pitas sta ce mu ljudi i sta ce mu univerzum.

Odgvor na to pitanje lezi u tome, kada ti odgvoris sta ce nama ljudima deca i kuce, imanja itd.

Citat Original postavio sasasta Pogledaj poruku
kako svemocno bice , tvorac svemira toliko kiksne kad stvori zemlju i coveka

pa svuda vlada zakon jacega i smrt je neophodna za zivot

dok covek prvo zezne pa bude izbacen iz raja , pa zezne pa potop , pa zezne , pa svet pun patnje i problema sa milionima NEVINIH svake godine

nemoj mi odgovoriti da je to slobodna volja jer zrtve sasvim sigurno nemaju volju da budu zrtve
A u cemu je Bog tu kriv i kako je to kiksnuo?

Kada je Bog sve stvorio bilo je sve dobro:

1.Mo 1:31 Tada pogleda Bog sve što je stvorio, i gle, dobro beše veoma. I bi veče i bi jutro, dan šesti.

Kako je doslo da to sve vise nije dobro kako i kazes?

Citat Original postavio sasasta Pogledaj poruku
kad bese dobro zasto posle ne bese

- - - - - - - - - -

kinez napravi nesto pa da garanciju da ce to raditi godinu ili 10

Evo pitanje za etbe a to pitanje je i odgovor na tvoje pitanje.

Covek rodis dete sa svojom zenom i vaspita ga najbolje sto moze, ljudski ga iskolusje a ono na primer posle postane kriminalac, ili drogeras ili nesto lose.

Gde je problem?

Citat Original postavio sheba021 Pogledaj poruku
Istorija je prepuna raznoraznih likova koji su tvrdili da im se obraca bog. Muhamed, Dzosef Smit, Dejvid Kores, Dzimi Svagart, i mnogi drugi. Na osnovu cega si dosao do zakljucka da je od svih njih jedino Savle govorio istinu?
Kako mozes uopste da uporedis Savla sa ovim likovima koje si pomenuo?

Savle je dao svoj zivot za ono sto je govorio i pisao, potvrdivsi to kao istinu.

Iako mu je Duh sveti rekao da ne ide u Jerusalim jer ce biti pogubljen.

Pavle je ipak otisao da bi krvlju zapecatio ono sto je propovedao i pisao.

Tako je pokazao da se iskreno pokajao sto je cinio u neznanju pre svog obracenja, a to je hvatanje hriscanja i predavanje da se pogube gde je i sam prisustvovao.

Citat Original postavio Džugašvili Pogledaj poruku
kad je predviđen sledeći potop pošto se mnogo grešnika namnožilo ?
Nece vise biti sveopsteg potopa.

Zadnje unistenje ovoga sveta koji ce kulminirati u svom zlu, ce biti unistenje vatrom sa neba.

Upravo sada zivimo u isto vreme kao ljudi pred potom.
Oni su imali 120 god, mi imamo vise.
Neznamo koliko, ali znamo na osnovu Danilovog prorocastva u bibliji, da je isteklo vec vise.

Zadnje vreme pred unistenje.

Ovo je opis tog unistenja:

Off 20:8 I izići će da vara narode po sva četiri kraja zemlje, Goga i Magoga, da ih skupi na boj, kojih je broj kao pesak morski.
Off 20:9 I izidjoše na širinu zemlje, i opkoliše logor svetih, i grad ljubazni; i sidje oganj od Boga s neba, i pojede ih.

Dato nam je vreme da izaberemo put pravde, ljubavi i poslusnosti.
Kako smo izabrali tako ce nam biti.

Isus je umro za nas, mi ne moramo.

Trazi se nas izbor sada.

Na zalost, vecina ljudi nece prihvatiti put spasenja.

Slicno kao u vreme Nojevo.

Kada dogadjaji poslednjeg vremena pocnu ocigledno da se jedan za drugim desavaju, kao sto je kod potopa bilo nadolazenje vode.
Tada je vec kasno za sve.

Vrata su zatvorena.

Podrazumevano Re: Postavite religiozna i biblijska pitanja Glasniku - - -

Citat Original postavio jerohinac Pogledaj poruku
Da li si svestan da si napisao da Bog komunicira sa grešnim ljudima preko Biblije...

Da li si ti grešan kada preko Biblije komuniciraš sa Bogom...

Pokušaj malo razmisliti o onom šta i kako napišeš...
Zamolio bih te da me licno zaobidjes i da se ne bavis mojom licnoscu.
Jer to krsi pravila foruma.

Biblija kaze da smo svi grecnici.

Ti koji vec toliko dugo ovde diskutujes bi to odvano trebao da znas?

Apostol Pavle.

1.Tim 1:15 Istinita je reč i svakog primanja dostojna da Hristos Isus dodje na svet da spase grešnike, od kojih sam prvi ja.

Neznam zasto pravis ovakve greske?
Da li si se zbog toga javio da to pokazes?

Sa tobom sam odvano vec raskrstio i vecina ovde.

Jer se u diskusiji ponasas kao u pokeru.
Non stop varas, izvrces, a ja ili svi ostali koji sa tobom diskutuju, treba da se prave da to ne vide?

Svako dobro.

- - - - - - - - - -

Röm 3:23 Jer svi sagrešiše i izgubili slavu Božiju,

Dobro pitanje.
Nije.
Ali je dobro da to rade.
Da bi se pokazali.
Isus kaze: Po rodovima to jest delima ce te ih poznati
Sta poznati?

Da me u stvari ne Slede.
Na drugom mestu kaze da ne mozemo sluziti bogatstvu.
Mnogi neznaju da su popovi obavezni da zive jednostavno.
Ovakva ponasanja pokazuju duhovno stanje zajednice.

Poslednja izmena:
01.01.14.
Pitanje:
Sta je to religija?

01.01.14.
Odgvor:

Religija je latinska rec, i ima sledeca znacenja:

1. Jedno polazi od latinske imenice >>religio<<, koja oznacava verovanje u jednog Boga i jednu zajednicu i jednog vladara, kao verovanje u jednu religijsku istinu

2. Drugo odredjenje potice od latinske reci >>religare<< koja ukazuje na uspostavljanje zaveta, veze ili povezanosti sa bozanskim bićem, crkvom kao bozanskom ustanovom i ljudima

3. Trece odredjenje pojma religije je izvedeno iz glagola >>religere<<a odnosi se na izdvajanje nečcga od obicnih stvari, a u prenesenom smislu znači odnosenje s postovanjem prema necemu a posebno prema bozanstvu

4. Cetvrto, neki dovode riec >>religija<<sa glagolom >>reeligere<< pod kojima se podrazumeva ponovno izdvajanje ili izabiranje

5. Peto, postoji tumacenje koje polazi od glagola >>relegere<<, pod kojim see podrazumjeva razabiranje, ponovno uvidjanje odnosa i veze coveka sa bozanskim bicem

6. Sesto, pomenimo dovodjenje e veze >>religija<< sa glagolom >>reliuguere<<, što bi znacilo odvajanje necega na stranu, onoga sto je nameneno Bogu, to jest biti spreman na zrtvu....

Poslednja izmena:
Izbor religije treba da bude iz licnog ubedjenja i osvedocenja. Ne zato sto Sam tu rodjenn.

Mnogi nemaju religiju ili su ateisti iz istog razloga kao oni sto je imaju.
Ne iz licnog razloga vec zbog Toga sto su u takvoj okolini.
Skola, skolski ateisticki sistem, ateisticki roditelji ili nazovi religiozniml Koji ne veruju vec Samo Slave slavu na primer.

Back