Postali smo robovi DOKAZ

Poruka
4.292
U Srbiji je laž da je prosečna plata oko 300 evra !!! Skoro svi radnici u proizvodnji i uslugama zaradjuje maksimalno do 20 000 dinara a većina oko 16 000 dinara, a takvi radnici cine preko 80% ukupno zaposlenih u Srbiji. Ostalih 20% zaposlenih su ili kapitalisti ili oni na državnim jaslama koji imaju daleko veće plate pa zato guraju prosečnu platu na oko 300 evra mesečno. A CENE SVAKOG DANA RASTU!!

Šta želim reći? Hoću reći da smo mi Srbi postali robovi maloj šačici ultrabogataša i onih njihovih marionetskih političara i sindikalista. Naš sistem je postao takav da apsolutno radnici nemaju nikakva opipljiva i realna gradjanska i radna prava. Glavna radna prava su rad i pravo na realnu zaradu. Ta dva prava se brutalno i masovno krši u našoj jadnoj Srbiji.

Naša Srbija nije bedna. Srbija je izuzetno bogata i plodonosna Bogom dana država ali je uvek šačica moćnika izrabljuje i pljačka vekovima. Ti robovlasnici su toliko drski danas posebno jer plaćaju radnike svega stotinu evra dok oni voze džipove, imaju skupe jahte, vile na najskupljim lokacijama, brdo stanova, nezamislivo velike bankovne račune itd itd.

Obzirom da ne postoji slobodna i nezavisna sindikalna organizacija u Srbiji ja želim reći sledeće. Braćo Srbi postanite ponosni i uzdignute glave. Nemojte u strahu od gladi pristajati na robovanje uzurpatorima naših prava i pristajati da radite za minimalno minimalne plate i uslove rada. Recite NE poslodavcima koji vas plaćaju manje od 1000 evra mesečno. DA dobro ste čuli, 1000 evra je itekako realna prosečna plata u Srbiji kada bi bila normalna vlast kao na zapadu. Pogledajte samo kako žive vaši poslodavci !! Ako je kriza kako onda oni voze džipove i imaju svo ostalo bogatstvo koje se meri u milionima i milijardama dolara?? Hajdemo da ustanemo svi i da svi damo ultimatum našim poslodavcima - ili će nam povećati platu na realnu vrednost ili će mo svi dati otkaz. Medjutim moramo to uraditi složno svi do jednog jer u suprotno poslodavci će se onda vaditi na priču "kako u Srbiji ima mnogo nezapošljenih pa ako ti nećeš da radiš za 150 evra ima ko hoće". Znači poenta je da se organizujemo SVI u Srbiji jer jedino tako možemo postaviti ozbiljan ultmatum poslodavcima. U suprotnom ako ne prihvate moramo izdržati nezapošljeni i neka stane Srbija. Tako će mo dostojanstveno propasti svi zajedno, pa i poslodavci a ne kao sada ovako samo propadamo mi radnici a poslodavci se enormno bogate. Ovo što pišem je poso sindikata ali sindikat u Srbiji ne postoji. Sindikat umesto da bude jedinstven i složan on je razbijen na stotine i stotine sindikalnih organizacija a rukovodstva najmasovnijih sindikati su obične marionete poslodavaca preko političara.

Moramo ustati mi radnici i krenuti u borbu za svoja prava a naše pravo je da radimo i budemo plaćeni realno na osnovu ostvarenog profita. Profit svake fabrike ili preduzeća nije lično vlasništvo polsodavca već je to vlašništvo kako poslodavca tako i radnika i zato treba da se profit rasporedi pravedno. U tom smislu moramo se izboriti da se profit firme ne drži u tajnosti već da on bude transparentan i javan u svakom trenutku.

Ukoliko se pogadjate sa svojim poslodavcem za visinu vaše plate prilikom zapošljavanja gledajte ne to šta radite i koji vam je poso predvidjen već kakvim bogatstvom raspolaže dotični poslodavac. Ukoliko vozi džipove, ima lanac radnji, bezbroj stanova itd itd vi nemojte raditi kod nejga bez minimalno 1000 evra mesečno jer je očigledno da je njegov poso izuzetno profitabilan a da minimalno plaća radnike. Ako mu niko neće raditi ispod 1000 evra na kraju mora pristati jer inače će mu propasti firma, a oni se toga i najviše boje. Znači poenta je da imate svoje dostojanstvo i da cenite svoj rad a onda će vaš rad ceniti i poslodavci. Tako će mo ih primorati da daju realne zarade a ne da pristajete na ponižavajuće male plate. Znaci neka vam plata bude srazmerna bogatstvu koje akumuliše taj vaš poslodavac. Na kraju krajeva bolje i prositi i biti slobodan čovek nego biti rob i raditi za koricu hleba. A ja vam kažem kada bi ste prosili isprosićete više nego što vas plaćaju ultrabogati poslodavci iako kod njih radite vrlo teške poslove i preko 10 sati dnevno a kada prosite radite od 14h do 19h i pritom samo sedite a ipak zaradite isti toliki novac, ako ne i više.

Znači poenta je da imate svoje dostojanstvo i da cenite svoj rad a onda će vaš rad ceniti i poslodavci. Tako će mo ih primorati da daju realne zarade a ne da pristajete na ponižavajuće male plate. Znaci neka vam plata bude srazmerna bogatstvu koje akumuliše taj vaš poslodavac.

Da li mislite da Grčki poslodavci ne bi platili Grke 150 evra mesečno? Pa naravno da bi ih platili ali Grci imaju svoj ponos i cene sebe tako da niko neće raditi za tu smešnu cenu i zato poslodavci njihovi moraju platiti daleko veće plate.

Ne pristajte na rad bar za pocetak ispod 500 evra. Da ponovim da li bi neki Grk radio za 150 evra mesecno er koliko znamo tamo je kriza veća nego kod nas? Da li bi bilo ko u evropi radio za 150 evra? Da li bi bilo koji hrvat radio za 150 evra mesečno? Da li bi bilo koji Bosanac radio za 150 evra mesečno? Odgovor je NE NE NE NE !!! Pa da li je samo Srbin toliko siroma da mora raditi za tu nemoguće smešnu sumu novca mesečno??? Naravno da ne jer je Srbija bogatija i od Bosne, i od Hrvatske i od Grčke ali na žalost imamo korumpirane politicare i sindikalce pa sa nama rade poslodavci sta god žele i iživljavaju se. Zato podignimo glas Srbi i dignimo glave. Kada svi do jednog ustanemo poslodavci neće imati kud i moraće da podignu plate na realnu vrednost.

Kriza, kurs , inflacija, bla, bla, bla, sve je laž i sve je farsa. Srbi braćo jer imate Vi oči?? Zar ne vidite sta naši "siromašni" i krizom "zabrinuti" polsodavci voze, koje kuće i jahte imaju i bankovne račune??? Pa ako je istina da je kriza kako onda oni imaju to sve što imaju? A ako imaju to sve šta imaju da li je onda kriza u Srbiji??? Naravno da nema krize ili je i ima ali ipak nije baš tolika da nas plaćaju 150 evra mesečno. Zato ustajte braćo i hajde da se izborimo za svoja prava. Niko nam neće prava i paltu dati na tacni već moramo se izboriti!!!! USTAJTE SRBI krajnje je vreme ili nas više neće biti. Bela kuga će nas pojesti i više neće biti Srpskoga roda .

Bolje je ne raditi nigde i živeti na vodi i hlebu i boriti se za svoja prava a ne kao rob i raditi kod ultrabogatih poslodavaca i puniti im dzepove. Pa oni više potroše na svoje kućne ljubimce nego na svoje radnike. Znam jednog koji na kućnog ljubimca potroši i po hiljadu evra a ima nekoliko radnika koje plaća 150 evra mesečno.

Znači poenta je da imate svoje dostojanstvo i da cenite svoj rad a onda će vaš rad ceniti i poslodavci. Tako će mo ih primorati da daju realne zarade a ne da pristajete na ponižavajuće male plate. Znaci neka vam plata bude srazmerna bogatstvu koje akumuliše taj vaš poslodavac.

Da li mislite da Grčki poslodavci ne bi platili Grke 150 evra mesečno? Pa naravno da bi ih platili ali Grci imaju svoj ponos i dostojanstvo pa cene sebe tako da niko neće raditi za tu smešnu cenu, i zato poslodavci njihovi moraju platiti daleko veće plate.
 
Poslednja izmena:
Srbi braco pustite dražu neka mu je laka zemlja i ostale teme jer susve one smešne u poredjenju sa ovom. Zašto su smešne, pa zato što ako se nastavi ovakvo robovanje zaboraviće se i Draža i sve ostale teme jer nas Srba više neće biti jer će nas pojesti bela kuga. Yato neka ova 2011 godina bude u znaku borbe Srpskog naroda za osvarivanje radnickog prava da radi i da bude plaćen realno. To je ključ svih naših problema ništa drugo. Sve ostale teme su odvraćanje od ovih bitnih a to rade političari i oni koji rukovode njima.
 
Srbi braco pustite dražu neka mu je laka zemlja i ostale teme jer susve one smešne u poredjenju sa ovom. Zašto su smešne, pa zato što ako se nastavi ovakvo robovanje zaboraviće se i Draža i sve ostale teme jer nas Srba više neće biti jer će nas pojesti bela kuga. Yato neka ova 2011 godina bude u znaku borbe Srpskog naroda za osvarivanje radnickog prava da radi i da bude plaćen realno. To je ključ svih naših problema ništa drugo. Sve ostale teme su odvraćanje od ovih bitnih a to rade političari i oni koji rukovode njima.Квалитет једног друштва зависи од квалитета живота његових чланова.
Крајем прошлог века на Западу су, упоредо са стварањем и проширењем Европске Уније, као политичке опције и ентитета, настајали и пропагирали се концепти „цивилног“ и „отвореног“ друштва.
Премда је у тим концептима садражан и један број елемената са којима смо сагласни, ипак је њихова основна слабост што су били толерантни према могућности да у друштву настане и траје ситуација не само социјалних разлика, према чему смо и ми толерантни, него и потпуног социјалног дизбаланаса, односно социјалне угрожености многих, па и већине.

Отворено, цивилно друштво у којем је могуће да многи буду неупослени, сиромашни, без могућности да уживају благодети цивилизацијских достигнућа није нешто што би било друштвено пожељно и прихваћено.

Друштво са богатим појединцима и сиромашном већином, ма колико било „цивилно“ и „отворено“ није и не може да буде квалитетно.
Широм ЕУ јачају политичке снаге, које нису ни за отворено, ни за цивилно друштво. То су разне десничарске партије.
Узрок полета ових организација, у чијим земљама су деценијама пропагирани отворено и цивилно друштво, није та пропаганда, него чињеница да те земље, свака појединачно, а онда ни удружене у ЕУ, нису успеле да створе квалитетна друштва.
Зато им се сада, као бумернаг, враћају десничари

Стандарди квалитетног друштва су:

- социјална уравнотеженост, што значи да у квалитетном друштву постоје логичне статусне, односно социјалне разлике, али се у њему не угрожава демоекономски лимит, у њему нема сиромашних, а камоли да сиромашни или и они иза ивице сиромаштва, као што је сада случај у Србији, чине већину
- еколошко старање
- старање о аграру
- биолошки исправна прехрана
- фаворизовање компетентности и знања
- фаворизовање предузетништва
- социјална коегзистенција различитих (етно-културална коегзистенција), ову коегзистенцију, односно узживљење различитих не би требало бркати са концептом мултикултурализма, који је неславно пропао у ЕУ, а пре свега зато што је више „командовао“, него тражио и практично показао могуће варијанте етно-културалне коегзистенције

- коришћење алтернативних извора енергије
- ригорозан став државе према криминалу
- компетентна, социјално одговорна политичка власт
- уважавање и развој ванпарламентарне, ванстраначке, изворне демократије
- уважавање националних интереса и културно-историјског наслеђа, односно традиције
- поштовање утврђених норми као мерила квалитета производа и услуга (ISO)
- слобода вероисповести са полазиштем да је однос према Богу лична ствар
- функционална, социјално одговорна држава
- ригорозан став државе према свим облицима нетолерантности
- социјална одговорност чланова друштва
- функционална, државом контролисана монетарна политика
- заштита интимности
- транспарентност и контрола извршне власти од стране изворно демократских институција ( као што су СВГ, стална већа грађана)
- пропагирање скептичног става према медијима који су у приватном власништву или под утицајем политичких партија
- економија заснована на предузетништву и планирању
- неотуђивост имовине од општедруштвеног значаја
- социјална и здравствена заштита за све
- реално право
- лична и имовинска безбедност чланова друштва


(Из "Манифеста Социјалне акције, удружења за промовисање квалитетног друштва")
 
U Srbiji je laž da je prosečna plata oko 300 evra !!! Preko 80% radnika u proizvodnji i uslugama zaradjuje maksimalno do 20 000 dinara a većina oko16 000 dinara. A CENE SVAKOG DANA RASTU!!

Šta želim reći? Hoću reći da smo mi Srbi postali robovi maloj šačici ultrabogataša i onih njihovih marionetskih političara. Naš sistem je postao takav da apsolutno radnici nemaju nikakva opipljiva i realna prava. Glavno pravo je pravo na rad i pravo na realnu zaradu. Ta dva prava se brutalno i masovno krši u našoj jadnoj Srbiji.

Naša Srbija nije bedna. Srbija je izuzetno bogata i plodonosna Bogom dana država ali je šačica moćnika izrabljuje i pljačka vekovima. Ti robovlasnici su toliko drski da plaćaju radnike svega stotinu evra dok oni voze džipove, imaju skupe jahte, vile na najskupljim lokacijama, brdo stanova, nezamislivo velike bankovne račune itd itd.

Obzirom da ne postoji slobodan i nezavistan sindikalna organizacija u Srbiji ja želim reći sledeće. Braćo Srbi postanite ponosni i uzdignute glave. Nemojte u strahu za životom pristajati na robovanje uzurpatorima naših prava i pristajati da radite za minimalno minimalne plate i uslove rada. Recite NE poslodavcima koji vas plaćaju manje od 1000 evra mesečno. DA dobro ste čuli, 1000 evra je itekako realna prosečna plata u Srbiji da je normalna vlast kao na zapadu. Pogledajte samo kako žive vaši poslodavci !! Ako je kriza kako onda oni voze džipove i imaju svo ostalo bogatstvo koje se meri u milionima i milijardama dolara?? Hajdemo da ustanemo svi i da svi damo ultimatum našim poslodavcima ili će nam povećati platu na realnu vrednost ili će mo svi dati otkaz. Medjutim nesmemo to raditi tako što će neko to uraditi a neko ne jer oni se onda vade na krizu svetsku i na to kako u Srbiji ima mnogo nezapošljenih pa ako Ćti nećeš da radiš za 150 evra ima ko hoće". Znači poenta je da se organizujemo i sav radnički svet u Srbiji da jednoglasno postavi ultimatum jer onda ili će poslodavci pristati ili će mo svi zajedno otići u smrt. Ovo što pišem je poso sindikata ali sindikat u Srbiji ne postoji. on je razbijen na stotine i stotine sindikalnih organizacija a najmasovniji sindikati su obične marionete poslodavaca preko političara. Moramo ustati mi radnici i krenuti u borbu za svoja prava a naše pravo je da radimo i budemo plaćeni realno na osnov ostvarenog profita. Profit svake organizacije nije lično vlasništvo polsodavca već je to vlašništvo kako poslodavca tako i radnika. Zato treba da se organizujemo da se vše profit ne drži u tajnosti već da je celokupno poslovanje javno svima kako bi se na pravedan način raspodelilo medju poslodavcem i radnika. Poslodavci drže političare u svojim rukama zato su izmislili da je profit tajna. To kad kažem mislim na ceo svet a ne samo u Srbiji medjutim u Srbiji je to najbrutalnije kršenje ljudskih i radničkih prava jer je plata svega 150 evra.

Ukoliko se pogadjate sa svojim poslodavcem gledajte ne to šta radite i koji vam je poso već gledajte kakvim kapitalom privatnim raspolaže dotični poslodavac. ukoliko vozi dyipove, ima lanac radnji, bezbrojstanova itd itd vi nemojte raditi kod nejga bez minimalno 1000 evra mesečno jer je očigledno da je njegov poso izuzetno profitabilan a da minimalno plaća radnike. Ynaci neka vam plata bude srazmerna bogatstvu koje akumuliše taj vaš poslodavac. Bolje i prosoto na ulici i biti slobodan čovek nego biti rob i raditi za koricu hleba. A ja vam kažem da prosite isprosićete više nego što vas plaćaju ultrabogati pslodavci a kad prosite ništa ne adite a kad radite radite kao crnci i po 10 i više sati dnevno, a kad se prosi prosi se od 15h popodne do eventualno 19h uvece.

dakle Ne pristajte na rad bar za pocetak ispod 500 evra. da li bi neki Grk radio za 150 evra mesecno a koliko znamo i tamo je kriza veća nego kod nas? Da li bi bilo ko u evropi radio za 150 evra? Da li bi bilo koji hrvat radio za 150 evra mesečno? Da li bi bilo koji Bosanac radio za 150 evra mesečno? Odgovor je NE NE NE NE !!! Pa da li je samo Srbin toliko siromašan da mora raditi za tu nemoguće smešnu sumu novca mesečno??? Naravno da ne jer je Srbija bogatija i od Bosne, i od hrvatske i od Grcke ali na žalost imamo korumpirane politicare i sindikalce i sa nama rade poslodavci sta god žele i iživljavaju se. Zato podignimo glas Srbi i dignimo glave. Kada svi do jednog ustanemo poslodavci neće imati kud i moraće da podignu plate na realnu vrednost.

Kriza, kurs , inflacija, bla bla bla, sve je laž i sve je farsa Srbi braco jer imate li Vi oci?? Zar ne vidite sta naši "siromašni" i krizom zamišljeni polsodavci voze, koje kuće i jahte imaju i bankovne račune??? Pa ako je istina da je kriza kako onda oni imaju to sve što imaju, a ako imajuto sve šta imaju da li je onda kriza u Srbiji??? naravno da nema krize i da je samo sve to laž, zato ustajte braćo i hajde da se izborimo za svoja prava. Niko nam neće prava i paltu dati na tacni već moramo se izboriti!!!! USTAJTE SRBI krajnje je vreem ili nas više neće biti. Bela kuga će nas pojesti i više neće biti Srpskog roda .

Iako ti je post prilicno naivan, podrzavam te i pozivam da se pripremis za predstojeci narodni ustanak! Kada ce ponovo crvena ljubav zavladati nama !!!
 
U Srbiji je laž da je prosečna plata oko 300 evra !!! Preko 80% radnika u proizvodnji i uslugama zaradjuje maksimalno do 20 000 dinara a većina oko16 000 dinara. A CENE SVAKOG DANA RASTU!!

Šta želim reći? Hoću reći da smo mi Srbi postali robovi maloj šačici ultrabogataša i onih njihovih marionetskih političara. Naš sistem je postao takav da apsolutno radnici nemaju nikakva opipljiva i realna prava. Glavno pravo je pravo na rad i pravo na realnu zaradu. Ta dva prava se brutalno i masovno krši u našoj jadnoj Srbiji.

Naša Srbija nije bedna. Srbija je izuzetno bogata i plodonosna Bogom dana država ali je šačica moćnika izrabljuje i pljačka vekovima. Ti robovlasnici su toliko drski da plaćaju radnike svega stotinu evra dok oni voze džipove, imaju skupe jahte, vile na najskupljim lokacijama, brdo stanova, nezamislivo velike bankovne račune itd itd.

Obzirom da ne postoji slobodan i nezavistan sindikalna organizacija u Srbiji ja želim reći sledeće. Braćo Srbi postanite ponosni i uzdignute glave. Nemojte u strahu za životom pristajati na robovanje uzurpatorima naših prava i pristajati da radite za minimalno minimalne plate i uslove rada. Recite NE poslodavcima koji vas plaćaju manje od 1000 evra mesečno. DA dobro ste čuli, 1000 evra je itekako realna prosečna plata u Srbiji da je normalna vlast kao na zapadu. Pogledajte samo kako žive vaši poslodavci !! Ako je kriza kako onda oni voze džipove i imaju svo ostalo bogatstvo koje se meri u milionima i milijardama dolara?? Hajdemo da ustanemo svi i da svi damo ultimatum našim poslodavcima ili će nam povećati platu na realnu vrednost ili će mo svi dati otkaz. Medjutim nesmemo to raditi tako što će neko to uraditi a neko ne jer oni se onda vade na krizu svetsku i na to kako u Srbiji ima mnogo nezapošljenih pa ako Ćti nećeš da radiš za 150 evra ima ko hoće". Znači poenta je da se organizujemo i sav radnički svet u Srbiji da jednoglasno postavi ultimatum jer onda ili će poslodavci pristati ili će mo svi zajedno otići u smrt. Ovo što pišem je poso sindikata ali sindikat u Srbiji ne postoji. on je razbijen na stotine i stotine sindikalnih organizacija a najmasovniji sindikati su obične marionete poslodavaca preko političara. Moramo ustati mi radnici i krenuti u borbu za svoja prava a naše pravo je da radimo i budemo plaćeni realno na osnov ostvarenog profita. Profit svake organizacije nije lično vlasništvo polsodavca već je to vlašništvo kako poslodavca tako i radnika. Zato treba da se organizujemo da se vše profit ne drži u tajnosti već da je celokupno poslovanje javno svima kako bi se na pravedan način raspodelilo medju poslodavcem i radnika. Poslodavci drže političare u svojim rukama zato su izmislili da je profit tajna. To kad kažem mislim na ceo svet a ne samo u Srbiji medjutim u Srbiji je to najbrutalnije kršenje ljudskih i radničkih prava jer je plata svega 150 evra.

Ukoliko se pogadjate sa svojim poslodavcem gledajte ne to šta radite i koji vam je poso već gledajte kakvim kapitalom privatnim raspolaže dotični poslodavac. ukoliko vozi dyipove, ima lanac radnji, bezbrojstanova itd itd vi nemojte raditi kod nejga bez minimalno 1000 evra mesečno jer je očigledno da je njegov poso izuzetno profitabilan a da minimalno plaća radnike. Ynaci neka vam plata bude srazmerna bogatstvu koje akumuliše taj vaš poslodavac. Bolje i prosoto na ulici i biti slobodan čovek nego biti rob i raditi za koricu hleba. A ja vam kažem da prosite isprosićete više nego što vas plaćaju ultrabogati pslodavci a kad prosite ništa ne adite a kad radite radite kao crnci i po 10 i više sati dnevno, a kad se prosi prosi se od 15h popodne do eventualno 19h uvece.

dakle Ne pristajte na rad bar za pocetak ispod 500 evra. da li bi neki Grk radio za 150 evra mesecno a koliko znamo i tamo je kriza veća nego kod nas? Da li bi bilo ko u evropi radio za 150 evra? Da li bi bilo koji hrvat radio za 150 evra mesečno? Da li bi bilo koji Bosanac radio za 150 evra mesečno? Odgovor je NE NE NE NE !!! Pa da li je samo Srbin toliko siromašan da mora raditi za tu nemoguće smešnu sumu novca mesečno??? Naravno da ne jer je Srbija bogatija i od Bosne, i od hrvatske i od Grcke ali na žalost imamo korumpirane politicare i sindikalce i sa nama rade poslodavci sta god žele i iživljavaju se. Zato podignimo glas Srbi i dignimo glave. Kada svi do jednog ustanemo poslodavci neće imati kud i moraće da podignu plate na realnu vrednost.

Kriza, kurs , inflacija, bla bla bla, sve je laž i sve je farsa Srbi braco jer imate li Vi oci?? Zar ne vidite sta naši "siromašni" i krizom zamišljeni polsodavci voze, koje kuće i jahte imaju i bankovne račune??? Pa ako je istina da je kriza kako onda oni imaju to sve što imaju, a ako imajuto sve šta imaju da li je onda kriza u Srbiji??? naravno da nema krize i da je samo sve to laž, zato ustajte braćo i hajde da se izborimo za svoja prava. Niko nam neće prava i paltu dati na tacni već moramo se izboriti!!!! USTAJTE SRBI krajnje je vreem ili nas više neće biti. Bela kuga će nas pojesti i više neće biti Srpskog roda .

Ближи се и све је ближе...

 
Treba dodati da se dinar vestacki drzi na visokoj vrednosti, realna je oko 200 dinara, tako da plata od 15.000 dinara ustvari vredi 75 evra i ako se uracuna inflacija koja bi nastala skokom evra na 200 dinara, plata od 15.000 vredi manje od 40 evra, slicno kao i za vreme Milosevica. z:hm:
 
Да су робови били спремни да раде колико данас раде слободни људи,ми би смо још увек имали ропство.
Не треба никакав специјалан доказ да је положај радника у данашњој србији сличан робовском,што је у супротности са одредбом Устава који јасно каже да нико не може бити држан у ропству или у положају сличном ропству.
 
U Srbiji je laž da je prosečna plata oko 300 evra !!! Preko 80% radnika u proizvodnji i uslugama zaradjuje maksimalno do 20 000 dinara a većina oko16 000 dinara. A CENE SVAKOG DANA RASTU!!

Šta želim reći? Hoću reći da smo mi Srbi postali robovi maloj šačici ultrabogataša i onih njihovih marionetskih političara. Naš sistem je postao takav da apsolutno radnici nemaju nikakva opipljiva i realna prava. Glavno pravo je pravo na rad i pravo na realnu zaradu. Ta dva prava se brutalno i masovno krši u našoj jadnoj Srbiji.

Naša Srbija nije bedna. Srbija je izuzetno bogata i plodonosna Bogom dana država ali je šačica moćnika izrabljuje i pljačka vekovima. Ti robovlasnici su toliko drski da plaćaju radnike svega stotinu evra dok oni voze džipove, imaju skupe jahte, vile na najskupljim lokacijama, brdo stanova, nezamislivo velike bankovne račune itd itd.

Obzirom da ne postoji slobodan i nezavistan sindikalna organizacija u Srbiji ja želim reći sledeće. Braćo Srbi postanite ponosni i uzdignute glave. Nemojte u strahu za životom pristajati na robovanje uzurpatorima naših prava i pristajati da radite za minimalno minimalne plate i uslove rada. Recite NE poslodavcima koji vas plaćaju manje od 1000 evra mesečno. DA dobro ste čuli, 1000 evra je itekako realna prosečna plata u Srbiji da je normalna vlast kao na zapadu. Pogledajte samo kako žive vaši poslodavci !! Ako je kriza kako onda oni voze džipove i imaju svo ostalo bogatstvo koje se meri u milionima i milijardama dolara?? Hajdemo da ustanemo svi i da svi damo ultimatum našim poslodavcima ili će nam povećati platu na realnu vrednost ili će mo svi dati otkaz. Medjutim nesmemo to raditi tako što će neko to uraditi a neko ne jer oni se onda vade na krizu svetsku i na to kako u Srbiji ima mnogo nezapošljenih pa ako Ćti nećeš da radiš za 150 evra ima ko hoće". Znači poenta je da se organizujemo i sav radnički svet u Srbiji da jednoglasno postavi ultimatum jer onda ili će poslodavci pristati ili će mo svi zajedno otići u smrt. Ovo što pišem je poso sindikata ali sindikat u Srbiji ne postoji. on je razbijen na stotine i stotine sindikalnih organizacija a najmasovniji sindikati su obične marionete poslodavaca preko političara. Moramo ustati mi radnici i krenuti u borbu za svoja prava a naše pravo je da radimo i budemo plaćeni realno na osnov ostvarenog profita. Profit svake organizacije nije lično vlasništvo polsodavca već je to vlašništvo kako poslodavca tako i radnika. Zato treba da se organizujemo da se vše profit ne drži u tajnosti već da je celokupno poslovanje javno svima kako bi se na pravedan način raspodelilo medju poslodavcem i radnika. Poslodavci drže političare u svojim rukama zato su izmislili da je profit tajna. To kad kažem mislim na ceo svet a ne samo u Srbiji medjutim u Srbiji je to najbrutalnije kršenje ljudskih i radničkih prava jer je plata svega 150 evra.

Ukoliko se pogadjate sa svojim poslodavcem gledajte ne to šta radite i koji vam je poso već gledajte kakvim kapitalom privatnim raspolaže dotični poslodavac. ukoliko vozi dyipove, ima lanac radnji, bezbrojstanova itd itd vi nemojte raditi kod nejga bez minimalno 1000 evra mesečno jer je očigledno da je njegov poso izuzetno profitabilan a da minimalno plaća radnike. Ynaci neka vam plata bude srazmerna bogatstvu koje akumuliše taj vaš poslodavac. Bolje i prosoto na ulici i biti slobodan čovek nego biti rob i raditi za koricu hleba. A ja vam kažem da prosite isprosićete više nego što vas plaćaju ultrabogati pslodavci a kad prosite ništa ne adite a kad radite radite kao crnci i po 10 i više sati dnevno, a kad se prosi prosi se od 15h popodne do eventualno 19h uvece.

dakle Ne pristajte na rad bar za pocetak ispod 500 evra. da li bi neki Grk radio za 150 evra mesecno a koliko znamo i tamo je kriza veća nego kod nas? Da li bi bilo ko u evropi radio za 150 evra? Da li bi bilo koji hrvat radio za 150 evra mesečno? Da li bi bilo koji Bosanac radio za 150 evra mesečno? Odgovor je NE NE NE NE !!! Pa da li je samo Srbin toliko siromašan da mora raditi za tu nemoguće smešnu sumu novca mesečno??? Naravno da ne jer je Srbija bogatija i od Bosne, i od hrvatske i od Grcke ali na žalost imamo korumpirane politicare i sindikalce i sa nama rade poslodavci sta god žele i iživljavaju se. Zato podignimo glas Srbi i dignimo glave. Kada svi do jednog ustanemo poslodavci neće imati kud i moraće da podignu plate na realnu vrednost.

Kriza, kurs , inflacija, bla bla bla, sve je laž i sve je farsa Srbi braco jer imate li Vi oci?? Zar ne vidite sta naši "siromašni" i krizom zamišljeni polsodavci voze, koje kuće i jahte imaju i bankovne račune??? Pa ako je istina da je kriza kako onda oni imaju to sve što imaju, a ako imajuto sve šta imaju da li je onda kriza u Srbiji??? naravno da nema krize i da je samo sve to laž, zato ustajte braćo i hajde da se izborimo za svoja prava. Niko nam neće prava i paltu dati na tacni već moramo se izboriti!!!! USTAJTE SRBI krajnje je vreem ili nas više neće biti. Bela kuga će nas pojesti i više neće biti Srpskog roda .
Лепо речено а и истина је.
Болдовано:
На жалост то је тешко оствариво.
Сваки председник синдиката чак и на нивоу фирми чим дође на ту позицију убрзо бива подмићен а запослени никад не могу постићи сложност у циљевима. Обично је око 50% или мање способно да истраје у захтевима.
Све то може да се постигне једино помоћу ваљаних људи у врху државне власти који би заиста Србију сматрали својим домом. До тада ништа.
 
sedeo ja jednom sa ujakom i kaze moj ujak "MNOGO JE BILO BOLJE BITI ROB NEGO DANAS RADNIK U SRBIJI"

ja reko kako bre

a on kaze "pa u robovlasnistvu gazda je morao roba da oblaci da ga hrani da mu nadje smestaj da mu izdrzava porodicu a danas ti gazda da platu 100-200 evra pa ti radi sta hoces , a sa tim parama ne mozes sam sebe da izdrzavas a kamoli da se hranis oblacis i skucis "
 
Da u pravuste. Ja mislim da je ključ svega ipak naše dostojanstvo. zapravo naše dostojanstvo je totalno slomljeno u doba Miloševiće tako da danas nismo više dostojanstven i ponosan narod. Ovo sam većnapisao ali ću ponovo jer mislim da je ključ kako da se izborimo:

Ukoliko se pogadjate sa svojim poslodavcem za visinu vaše plate prilikom zapošljavanja gledajte ne to šta radite i koji vam je poso predvidjen već kakvim bogatstvom raspolaže dotični poslodavac. Ukoliko vozi džipove, ima lanac radnji, bezbroj stanova itd itd vi nemojte raditi kod nejga bez minimalno 1000 evra mesečno jer je očigledno da je njegov poso izuzetno profitabilan a da minimalno plaća radnike. Ako mu niko neće raditi ispod 1000 evra na kraju mora pristati jer inače će mu propasti firma, a oni se toga i najviše boje.

Znači poenta je da imate svoje dostojanstvo i da cenite svoj rad a onda će vaš rad ceniti i poslodavci. Tako će mo ih primorati da daju realne zarade a ne da pristajete na ponižavajuće male plate. Znaci neka vam plata bude srazmerna bogatstvu koje akumuliše taj vaš poslodavac.

Da li mislite da Grčki poslodavci ne bi platili Grke 150 evra mesečno_? Pa naravno da bi ih platili ali Grci imaju svoj ponos i cene sebe tako da niko neće raditi za tu smešnu cenu i zato poslodavci njihovi moraju platiti daleko veće plate.

Znači Zaključak je da je vaša plata ne onolika koliku plaća polsodavac već je onolika koliko vi cenite sebe.
 
U Srbiji je laž da je prosečna plata oko 300 evra !!! Preko 80% radnika u proizvodnji i uslugama zaradjuje maksimalno do 20 000 dinara a većina oko16 000 dinara. A CENE SVAKOG DANA RASTU!!

Šta želim reći? Hoću reći da smo mi Srbi postali robovi maloj šačici ultrabogataša i onih njihovih marionetskih političara. Naš sistem je postao takav da apsolutno radnici nemaju nikakva opipljiva i realna prava. Glavno pravo je pravo na rad i pravo na realnu zaradu. Ta dva prava se brutalno i masovno krši u našoj jadnoj Srbiji.
Do tog proseka se dolazi na nmatematički ispravan, ali nerealan broj.... Kao kada se priča o nezaposlenosti.

Međutim, kada je nezaposlenost u pitanju vrlo rado prihvatimo sve, pa čak i malo začinimo priču. Kao i kod potrošačke korpe itd.

Licimuri nijedni. :per:
 
Do tog proseka se dolazi na matematički ispravan, ali nerealan broj.... Kao kada se priča o nezaposlenosti.

Međutim, kada je nezaposlenost u pitanju vrlo rado prihvatimo sve, pa čak i malo začinimo priču. Kao i kod potrošačke korpe itd.

U pravu si. Skoro svi radnici u proizvodnji i uslugama zaradjuje maksimalno do 20 000 dinara a većina oko 16 000 dinara, a takvi radnici cine preko 80% ukupno zaposlenih u Srbiji. Ostalih 20% zaposlenih su ili kapitalisti ili oni na državnim jaslama koji imaju daleko veće plate pa zato guraju prosečnu platu na oko 300 evra mesečno.

Medjutim i 300 evra mesecno je jednako smesna plata kao i 150 evra jer i sa takvom platom zivis kao poslednji bednik na ovoj planeti a yivot prolyi a yivot nema repriyu. Bolje je yiveti na vodi i hlebu i boriti se ya svoja prava a ne kao rob i raditi kod ultrabogatih poslodavaca i puniti im dzepove. pa oni vise potrose na svoje kucne ljubimce nego na svoje radnike. Znam jednog koji na kucnog ljubimca potrosi i po hiljadu evra a ima nekoliko radnika koje placa 150 evra mesecno.
 
Poslednja izmena:
Da u pravuste. Ja mislim da je ključ svega ipak naše dostojanstvo. zapravo naše dostojanstvo je totalno slomljeno u doba Miloševiće tako da danas nismo više dostojanstven i ponosan narod. Ovo sam većnapisao ali ću ponovo jer mislim da je ključ kako da se izborimo:

Ukoliko se pogadjate sa svojim poslodavcem za visinu vaše plate prilikom zapošljavanja gledajte ne to šta radite i koji vam je poso predvidjen već kakvim bogatstvom raspolaže dotični poslodavac. Ukoliko vozi džipove, ima lanac radnji, bezbroj stanova itd itd vi nemojte raditi kod nejga bez minimalno 1000 evra mesečno jer je očigledno da je njegov poso izuzetno profitabilan a da minimalno plaća radnike. Ako mu niko neće raditi ispod 1000 evra na kraju mora pristati jer inače će mu propasti firma, a oni se toga i najviše boje.

Znači poenta je da imate svoje dostojanstvo i da cenite svoj rad a onda će vaš rad ceniti i poslodavci. Tako će mo ih primorati da daju realne zarade a ne da pristajete na ponižavajuće male plate. Znaci neka vam plata bude srazmerna bogatstvu koje akumuliše taj vaš poslodavac.

Da li mislite da Grčki poslodavci ne bi platili Grke 150 evra mesečno_? Pa naravno da bi ih platili ali Grci imaju svoj ponos i cene sebe tako da niko neće raditi za tu smešnu cenu i zato poslodavci njihovi moraju platiti daleko veće plate.

Znači Zaključak je da je vaša plata ne onolika koliku plaća polsodavac već je onolika koliko vi cenite sebe.

Без увреде али таква теорија је апсолутно неодржива у пракси.Погађати се са потенцијалним послодавцем је неизводљиво из разлога што послодавац наступа са позиције да ако кандитат није задовољан платом и условима увек ће се наћи неко ко не да је задовољан већ приморан да прихвати понуђене услове,а да ли је задовољан или није то га не интересује.О некаквом погађању приликом запошљавања нема ни говора.Околности су такве да су грађани приморани да раде не за плату већ за симболичну новчану надокнаду у висини социјалне помоћи.Онај који је принуђен да ради односно да буде експлоатисан а то одбије далеко већу штету је нанео себи него послодавцу нарочито ако таква особа има породицу коју треба да издржава.Ситуација је таква да треба бити паметан,наравно не кажем да се треба понижавати или нешто томе слично већ да се треба поставити у складу са околностима.Рачунати на то да ће послодавца који нуди посао сви кандидати одбити зарад тога што сматрају да њихов рад вреди више и да ће услед тога послодавац пропасти или прихватити услове кандидата је нереално.Проблемом који си ти образложио треба да се бави ресорно министарство-рада и социјалне политике пошто је он директно везан за положај обесправљених радника.Узимати из револта ствар у своје руке може бити незахвално и подсећати на Донкихотовку борбу против ветрењача.
 
Без увреде али таква теорија је апсолутно неодржива у пракси.Погађати се са потенцијалним послодавцем је неизводљиво из разлога што послодавац наступа са позиције да ако кандитат није задовољан платом и условима увек ће се наћи неко ко не да је задовољан већ приморан да прихвати понуђене услове,а да ли је задовољан или није то га не интересује.

Jeste ali ako smo svi ponosni i cenimo svoj rad onda niko nece na konkursu pristati da radi za 150 evra mesecno. Tad ce poslodavac podici cenu recimo na 200, pa kad i tad niko se ne javi na oglas podicice na 500 itd. pa ako i pose toga se niko ne javi a on vise ne moye dizati cenu jednostavno takav poslodavac nece biti na trzistu vec ce biti onaj ko ce biti dovoljno sposoban da plati tu platu. Yaci radom sa 150 evra mi yapravo posredno odrzavamo i nesposobne preduzetnike a sposobni ce biti u mogucnost da izvoze i placaju vise.


E sad reko sam da niko nije toliko primoran da radi za 150 evra jer uvek ima opciju da izadje na ulici i na laksi nacin bez mnogo rada isprosi i vecu sumu novca.

О некаквом погађању приликом запошљавања нема ни говора.Околности су такве да су грађани приморани да раде...

Reko sam nisu primorani jer mogu da izadju na ulici i prose. prositi nije sramota za onog ko prosi, veća je sramota za drzavu i politicare koji trose na putovanja i provode, svalerke itd milione a gradjani im umiru od gladi i prose. Bolje je prositi i biti dostojanstven i ziveti od milosti ljudi nego biti rob i zaradjivati novac ultrabogatasima.

Рачунати на то да ће послодавца који нуди посао сви кандидати одбити зарад тога што сматрају да њихов рад вреди више и да ће услед тога послодавац пропасти или прихватити услове кандидата је нереално.

Zasto nerealno? Pa zar ti nisi cuo za pogadjanje? naravno da ako poslodavac nadje budalu koji ce mu raditi i za 50 evra da ce mu toliko i dati ali ako smo mi dostojanstveni i cenimo sebe naravno da mu niko nece raditi za 150 evra i na konkursu mu se niko nece javiti pa ce morati da poveca ponudu
 
Да вам кажем, као неко ко има искуства у раду и животу, и у северној Европи и у Америци. Широм света се обичан човек гази. Сви су бесни. Сви се осећају као робови. И сви редом осећају да шљаму човечанства понестаје шема.

Натерали су обичан народ да подивља.
 
Poslednja izmena:
Да вам кажем, као неко ко има искуства у раду и животу, и у северној Европи и у Америци. Широм света се обичан човек гази. Сви су бесни. Сви се осећају као робови. И сви редом осећају да шљаму човечанства понестаје шема.
A u Rusiji? :think:
 
Jeste ali ako smo svi ponosni i cenimo svoj rad onda niko nece na konkursu pristati da radi za 150 evra mesecno. Tad ce poslodavac podici cenu recimo na 200, pa kad i tad niko se ne javi na oglas podicice na 500 itd. pa ako i pose toga se niko ne javi a on vise ne moye dizati cenu jednostavno takav poslodavac nece biti na trzistu vec ce biti onaj ko ce biti dovoljno sposoban da plati tu platu. Yaci radom sa 150 evra mi yapravo posredno odrzavamo i nesposobne preduzetnike a sposobni ce biti u mogucnost da izvoze i placaju vise.


E sad reko sam da niko nije toliko primoran da radi za 150 evra jer uvek ima opciju da izadje na ulici i na laksi nacin bez mnogo rada isprosi i vecu sumu novca.Reko sam nisu primorani jer mogu da izadju na ulici i prose. prositi nije sramota za onog ko prosi, veća je sramota za drzavu i politicare koji trose na putovanja i provode, svalerke itd milione a gradjani im umiru od gladi i prose. Bolje je prositi i biti dostojanstven i ziveti od milosti ljudi nego biti rob i zaradjivati novac ultrabogatasima.Zasto nerealno? Pa zar ti nisi cuo za pogadjanje? naravno da ako poslodavac nadje budalu koji ce mu raditi i za 50 evra da ce mu toliko i dati ali ako smo mi dostojanstveni i cenimo sebe naravno da mu niko nece raditi za 150 evra i na konkursu mu se niko nece javiti pa ce morati da poveca ponudu

Теорија је једно реалност је нешто сасвим друго.Друго.просјачење је забрањено.И то да је оно срамота за државу-политичаре је заблуда.Баш политичаре брига дал ћеш ти да просиш на улици мимо закона или ћеш да радиш за 150-200 еура месечно.Социјална политика коју води ова неодговорна влада је катастрофална у сваком погледу и да их је за било шта срамота они би се потрудили да колико толико поправе стање ствари.Треће,послодавци који максимално злоупотребљавају незавидан социјални статус грађана су апсолутно свесни чињенице да ће ако кандитат одбије други прихватити понуду и уопште немају дилему везану за то да ће доћи до неког колективног бојкота-неће.Послодавац је тај који диктира услове а на кандидату је да прихвати или одбије.Погађање приликом запошљавања је појава ређа од белих сврака.
 
Realno plata je oko 20 evra.
Odbijes poreze,javni prevoz i ostale nicim izazvane namete od plate i tolika ti je.
Upravo to ,plata je ono sto ti ostane kad platis racune i osnovno da se prehranis.A kad to platis ostane ti samo MINUS.

Medjutim poslodavcima se moze da placaju 100 eura (kao sto je u kragujevcu to vrlo cesta plata) jer ima mnogo mnogo nezaposlenih i ako neces ti odmah ce da ulete njih 50 na to mesto.Zaposlenost je na najnizem nivou u zadnji 50 godina ,cak MILION manje nego 1989 i kad imas toliki visak radnika ti mozes da platis malo koliko god hoces
 

Back
Top