Pošta smislila način kako da dere građane: Pazite čime plaćate račune ili pošiljke na šalterima

realno tako je oduvek bilo.

isto se desava kad bi i u banci pokusao nesto da platis karticom druge banke ili poste.

nista nije novo i cudno..tako funkcionse sistem od kad su uvedene kartice.

idi u svoju banku i plati svojom karticom..ti za platni promet koristis drugu ustanovu i njene resurse i zato placas proviziju.

opet se pravi vestacki senzacionalizam..
Upravo sam to i napisala ranije.

A kako drugačije? Sve što ne razumem pitam da mi neko objasni. :heart:
E vidi ovako, kodd nas u firmi imamo viber grupu...

Jedan kolega se sam javio od kuće da mu slava.
Nije nas zvao nego stavio neki Svetac gif.

10:30 Ja; Srećna Slava domaćine
10:32 Kolega 2: Srećna slava Zoki
11:15 Koleginica 3: SRĆNA TI SLVA KLEGA!
13:50 Kolega 4: Srećna Slava!!!
15:20 Koleginica 5: Srećna ti Slava sa Jacinog telefona CMOK!
16:30 Menadžer radnje: Srećna Slava

16:31 Zoki: PUNO VAM HVALA ŠEFE OD SRCA

Da banke deru deru, istina. Da li možeš bez banke, ne možeš.
Onda gledaš najjeftiniju opciju ili opciju koja ti štedi vreme.
Skoro se digla frka oko naplate provizije za račune.
Ko neće da čeka na šalteru to mu se isplati.
Ko ima vremena uštedeće 100 dinara za 5 sati izgubljenog vremena.
Svako odlučuje sam za sebe.

Ranije je bila razlika kad si plaćao karticom u prodavnici, bilo skuplje.
Valjda kad su videli da neće niko da koristi karticu izjednačili da je isto.
sad troskovi provizije idu na firmu.
zato negde nema aparata za kartice jer firma od zarade mora da plati procenat za usluge aparata.
zato mali privatnici ne vole kartice.

u turskoj recimo u nekim prodavnicama imas dve cene, jednu za kes i jednu malo visu za karticu .

E vidi ovako, l d nas u firmi imamo viber grupu...

Jedan kolega se sam javio od kuće da mu slava.
Nije nas zvao nego stavio neki Svetac gif.

10:30 Ja; Srećna Slava domaćine
10:32 Kolega 2: Srećna slava Zoki
11:15 Koleginica 3: SRĆNA TI SLVA KLEGA!
13:50 Kolega 4: Srećna Slava!!!
15:20 Koleginica 5: Srećna ti Slava sa Jacinog telefona CMOK!
16:30 Menadžer radnje: Srećna Slava

16:31 Zoki: PUNO VAM HVALA ŠEFE OD SRCA
Hoćeš da kažeš da se ulizujem adminu samo zato što ne razumem šta pišeš?
Ok, poštujem tvoje mišljenje. Da ga promenim ne mogu.

sad troskovi provizije idu na firmu.
zato negde nema aparata za kartice jer firma od zarade mora da plati procenat za usluge aparata.
zato mali privatnici ne vole kartice.

u turskoj recimo u nekim prodavnicama imas dve cene, jednu za kes i jednu malo visu za karticu .
Jeste, negde popizde kad za malu sumu hoćeš da platiš preko kartice.
Ispadne veća provizija od računa.
Ovde ima kiosk gde nemaju karticu i maltene su napisali nemojte više da ste dosadni,
nemamo aparat za kartice.

Da, ali ovo nema veze sa provizijom, provizija plus ovo.
Proverio sam sad, imam drugare koji rade u posti, kazu da nije izmisljena prica.
Ovo nije placanje karticom, i zato bi Posta morala da kaze svakoj stranci da ako placaju karticom da ce imati dodatan trosak kao da su podigli novac sa bankomata druge banke, a ne izvrsili placanje karticom.
Stvarno ne znam. Mislila sam da je dovoljno da okače obaveštenje.
Ako nije, onda jbg.

Ranije je bila razlika kad si plaćao karticom u prodavnici, bilo skuplje.
Valjda kad su videli da neće niko da koristi karticu izjednačili da je isto.
Sad možeš i karticom na rate.
Stvari se menjaju.
Svuda u pošti piše da se naplaćuje provizija, velikim slovima.
To što gospodja ne čita jbg. Svaka greška se plaća.
Za poštu sam znala još od pre nego što sam počela da koristim karticu.
Relativno kratko (dve godine) je koristim.
I svaka banka nudi drugačije ponude.
Negde se npr ne plaća provizija kad plaćaš račune preko aplikacije.
Znači lepo se raspitaš šta i kako.
Mislim da je ovo izmišljena priča.

Recimo da je tako. Šta je u stvari ta provizija? Šta u to ulazi? Jer ti uslugu već plaćaš. Kao što plaćaš prodavnici, kafani....

Recimo da je tako. Šta je u stvari ta provizija? Šta u to ulazi? Jer ti uslugu već plaćaš. Kao što plaćaš prodavnici, kafani....
kako mislis uslugu vec placas?

ti placas uslugu koju kupujes a ne i uslugu banke koja ce ti odraditi platni promet.

idi u firmu i plati u kesu i onda zaobilazis posrednika koga placas za njegove usluge.

Generalno - neoporezivo uzimanje para odnosno smanjenje vrednosti rada.

Komunizam:
Kolega kolegi koji je odsutan odnese koverat sa platom a ovaj jes da ne ume da čita al ume da broji pa sve u petoparac gleda. Ned'o Bog da zafali petoparac ima da ga opljuje u firmi ko zadnjeg.

Kapital:
Nisu ti našli posao al ti u banci uzmu 600 kinte za "održavanje računa" ćuru ćuru sve u redu...

A da vidite kako sam objasnio bankarskom službeniku situaciju:

Bio ja 3 meseca in a row u blažem minusu pa mi banka po uplati odmah naplati "deblokadu" medjutim i 4-ti mesec mi uvale "minus" iako sam ostavio za "održavanje".

Dobar dan, dobar dan
Vi ste taj i taj?
Ja sam taj i taj!

Pa počnu neljubazno kao da sam prekršilac zakona...

Majstore vidi, kredit bio al nisam planirao bolovanje pa plata bila duplo manja i preko države.
A vi bi trebali da budete ljubazniji sa "nama u minusu" jer vas lebom hranimo za taj minus a preko već standardnog "održavanja računa" jer tako uzmete više para za tri meseca nego ovako za 12... Lik se ućuta...
Dalje, skidali ste deblokadu po uplati kao i kamatu a sad ste pokušali i drugi put na kraju meseca, aj vi to proverite....

Provere oni...
Miran račun...

kako mislis uslugu vec placas?

ti placas uslugu koju kupujes a ne i uslugu banke koja ce ti odraditi platni promet.

idi u firmu i plati u kesu i onda zaobilazis posrednika koga placas za njegove usluge.
Po zakonu firma i danas može da ti primanja da u kešu ali neće da se cimaju.
A i svašta ima...

Generalno - neoporezivo uzimanje para odnosno smanjenje vrednosti rada.

Komunizam:
Kolega kolegi koji je odsutan odnese koverat sa platom a ovaj jes da ne ume da čita al ume da broji pa sve u petoparac gleda. Ned'o Bog da zafali petoparac ima da ga opljuje u firmi ko zadnjeg.

Kapital:
Nisu ti našli posao al ti u banci uzmu 600 kinte za "održavanje računa" ćuru ćuru sve u redu...

A da vidite kako sam objasnio bankarskom službeniku situaciju:

Bio ja 3 meseca in a row u blažem minusu pa mi banka po uplati odmah naplati "deblokadu" medjutim i 4-ti mesec mi uvale "minus" iako sam ostavio za "održavanje".

Dobar dan, dobar dan
Vi ste taj i taj?
Ja sam taj i taj!

Pa počnu neljubazno kao da sam prekršilac zakona...

Majstore vidi, kredit bio al nisam planirao bolovanje pa plata bila duplo manja i preko države.
A vi bi trebali da budete ljubazniji sa "nama u minusu" jer vas lebom hranimo preko "održavanja računa" jer tako uzmete više para za tri meseca nego ovako za 12... Lik se ućuta...
Dalje, skudali ste deblokadu po uplati kao i kamatu a sad ste pokušali i drugi put na kraju meseca, aj vi to proverite....

Provere oni...
Miran račun...
cekaj..ako nemas sredstva na racunu rata kredita ti se ne skida tako da ne ides u nedozvoljen minus nego kasnis sa otplatom kredita.

Iako narod voli da uzme iPhone ili Galaxy "komšiji u inat" dotle jako malo korisnika tih sokoćala ima bankarsku aplikaciju.

Mi śto koristimo Motorola telefone smo dokazani baksuzi jer prkosimo mainstream logici pa za duplo manje novca dobijemo stabilno i pouzdano sokoćalo. I brže...

Zato obavezno gledamo šta banka knjiži, kad i kako.
Samo se loguješ.

Naravno, uvek možeš da podigneš sav keš ali onda umesto provizije banci ostaviš teti na kasi koja nema 10 dinara... Pa puta broj kupovina jer ona teta dala otkaz a ovoj ništa nisi ostavio... Pa pocepane novčanice koje ako ne vidiš odmah neće niko...

Pa natpisi po novčanicama pa ne smeš da daš detetu za užinu....

Tesla-Skure.jpg

Ja čuo da sve banke uzimaju proviziju na dizanje novca, čak i kada plaćaš online i da je manja provizija, kada si poznat uplatilac nego kada si anoniman...Doduše uvek zavisi kako će "obaveštajci" tačnije oni što obaveštavaju narod, a tepaju im da su novinari napisati informaciju...
Pa ako novinar tzv. napiše poluinformaciju iz koje se ne vidi da li se radi o dve hiljade ili o 52000 napiše provizija onda je valjda zaključak da ne zna posao....pa se ni bravaru ne bi platilo za loš var, ali neko plaća i čita loše varioce....koji bi možda bolje napisali novinski tekst....

Nije, ali niko ih i ne ganja pa im se moze.
Dva najmanje sprovodjena Zakona u Srbiji su ovaj o zastiti potrosaca i o dobrobiti zivotinja. Nazalost.
Iz Mastercarda uprava viče:
_____ _____ Frederiĉe!

PayPal - 4$ za prebacivanje novca na drugu karticu
VISA, Mastercard, American Express... Ma samo godišnja članarina, ovoga mi krsta...

cekaj..ako nemas sredstva na racunu rata kredita ti se ne skida tako da ne ides u nedozvoljen minus nego kasnis sa otplatom kredita.
Ideš u minus
Banka te kreditira.
Namiruje potraživanje u tvoje ime.
A dalje je prosto - imaš love na računu - sve ok, nemaš sredstva - ideš u minus... Naravno nije bilo.potrebe za drugim akcijama jer su prihodi stabilni pa je minus tek.par dana prisutan....

Ta je priča sad gotova

Ideš u minus
Banka te kreditira.
Namiruje potraživanje u tvoje ime.
A dalje je prosto - imaš love na računu - sve ok, nemaš sredstva - ideš u minus... Naravno nije bilo.potrebe za drugim akcijama jer su prihodi stabilni pa je minus tek.par dana prisutan....

Ta je priča sad gotova
ne ides u minus
banka ti ne skida ratu kredita ako nemas sredstva na racunu.
prosto ostavlja neplacenu ratu za koju te posle juri da platis.

ono sta banka moze da radi je da skine sredstva ako imas u okviru dozvoljenog minusa ali onda nema nikakve deblokade racuna koju spominjes vec samo placas dodatnu kamatu za dozvoljen minus

ne ides u minus
banka ti ne skida ratu kredita ako nemas sredstva na racunu.
prosto ostavlja neplacenu ratu za koju te posle juri da platis.

ono sta banka moze da radi je da skine sredstva ako imas u okviru dozvoljenog minusa ali onda nema nikakve deblokade racuna koju spominjes vec samo placas dodatnu kamatu za dozvoljen minus
Au bre...

Ako ja tebi napišem ček na 12.03. i nemam para na računu a ti došao da unovčiš ček šta onda?

E sad si me zbunio...
U svakom slučaju ako plaćam karticom na rate meni tu bude dozvoljeno nešto do 18.000 mesečno

Medjutim, pośto sam Srbin, ja sam kombinovao čekove 2X5000 i rate na karticu 9.500 i prošlo kao tako...

Back