Poslusajte najnoviji Pescanik o propaloj srpskoj ekonomiji


Zašto su nas Grci izdali
Miša Brkić | 20/06/2012

Baš nam se izjalovilo.

A tako smo se svojski tudili i sve smo činili da im pomognemo da – propadnu.

Ali, Grci nas nisu poslušali. Glasali su za svoj spas, za štednju i stezanje kaiša, za opstanak u Evropskoj uniji, za evro kao nacionalnu valutu...

ovaj covek blage veze sa ekonomijom nema. ne pada mu na pamet da da je grcka glasala da se zajmi jos vise jer kako vreme prolazi, grcki dug raste i nema tog boga koji bi mogao da im otplati sve to.
nek on lepo objasni kako ce grcka da vrati dug, ili valjda misli da ce da se ponovo zaduze da bi placali kamate od proslih dugova.
pise onda o velikoj stednji i ostanku u evro zoni al nece da se bavi pitanjem povecanja prozivodnje grcke sto je jedini nacin da se grcka izvuce iz kriza.
sa jakim evrom a slabom ekonomijom imacemo scenarijo irske, dugovi se povecavaju, proizvodnja pada i sve ode dovraga.

vidim pise da mu smeta drahma i otpis dugova i trtlja o nekoj "izdaji grka prema srbima".
otpis dugova je spasio argentinu i island. grcka mora da uvede drahmu, devalvira je i pusti da vredi koliko grcka ekonomija vredi, time ce da se pati za neko vreme, ali grcka roba ce postati jeftina, grcko more jeftinije i grci ce imati sanse.

ovaj covek nema nikakve simpatije prema grcima, pise iz chederske guzice.
njemu je drago sto tamo u tim grckim vlastima sede ljudi koji su u dzepovima bankara i sto grci glasaju iz straha da bi dobili jos koju kintu koja ne ide u njihove dzepove nego upravo u nemacke banke nazad a grci dobijaju jos par stotina milijardi na svoj dug i kamate.

zlocudan cheder
 

Back
Top