Послови у еуропској србији

gost 186661

Elita
Poruka
24.154
Kompanija „Otac i sinovi“ iz Velike Plane prva je u Srbiji objavila potpuno razumljiv oglas za posao za čije tumačenje nisu potrebne konsultacije sa domaćim i stranim lingvistima niti korišćenje specijalizovanih rečnika. Oglas koji, po mišljenjima mnogih, može značiti prekretnicu na polju zapošljavanja u našoj zemlji, objavljen je juče popodne na sajtu poslovi.infostud.com i u njemu se traži nosač gajbica na neodređeno vreme.
- Specijalizovana kompanija za otkup i preradu voća traži radnika za nošenje gajbica. Nije potrebno trideset godina prethodnog iskustva na sličnim poslovima, nije potrebna vozačka dozvola za Mig29, niti timski duh. Ne pravimo fudbalsku reprezentaciju niti letimo na Mars, već prerađujemo voće. Potrebni samo fizička spremnost i dobra volja. Plata po dogovoru – piše u ovom nesvakidašnjem oglasu.
Stručnjak za ljudske resurse Mirko Pavićević kaže da bi, ukoliko i druge kompanije krenu stopama firme „Otac i sinovi“, moglo da dođe do značajnih promena na tržištu zapošljavanja, prvenstveno u pogledu broja nezaposlenih.
- Veliki broj nezaposlenih ne može da nađe posao jer ne razume 90 odsto oglasa za zapošljavanje. System Tools Administratori, Accounting Assistenti, Key Account Executive, Medical i Sales Representative, Application Engineeri, Brand menadžeri, Menadžeri higijene, samo su neka od velikog broja zbunjujućih zvanja koja čine da oni koji traže posao misle da je reč o nekim zaista ozbiljnim zaposlenjima kojima oni nisu dorasli. A u stvari se radi samo o nameri kompanija da sebe predstave kao ozbiljne tako što će koristiti izraze koje ne razumeju ni oni koji su pisali oglase. Smatram da bi se mnogo više ljudi zaposlilo kada bi kompanije objavljivale oglase koji su razumljivi – objašnjava Pavićević.
On kaže da je, kao mlad, i sam imao neobičnih iskustava prilikom zapošljavanja. Pavićević je karijeru počeo kao Transmission Product menadžer u jednoj stranoj kompaniji, a sa prvim problemima susreo se već nekoliko dana po zapošljavanju.
- Moj branch menadžer me je već trećeg dana poslao na ivent koji okuplja eminentnte executive menadžere i IT assistente i rekao mi da izvršim monitoring aktuelnih market tendencija u vezi sa of-šor transakcijama. Nisam znao šta sve to tačno znači, ali nekako sam se snašao i vremenom uklopio u nov poslovni ambijent i diskurs. Nažalost, kompanija je ubrzo zatvorena zbog utaje poreza, a moj branch menadžer je sa ostatkom menadžmenta završio u zatvoru – ispričao nam je Pavićević svoje iskustvo.
Stručnjaci preporučuju da nezaposleni treba da konkurišu na sve oglase koji im se učine zanimljivim, bez obzira što nisu razumljivi, jer je nekoliko relevantnih istraživanja pokazalo da ni poslodavci u 70 odsto slučajeva ne znaju tačno značenje oglasa, kao ni šta bi zaposleni na tom mestu tačno trebalo da radi.
http://poslovi.infostud.com/posao/Otac-i-Sinovi/Nosac-gajbica/d63170

Ето господо манагери, све је хистина што прића просрпска власт.
Посла има колко ош у еуропској само Срби неће да раде.
Све би ја то поапсијо и прођеро.
Мислим све оне што немају дипломе Кеу Аццоунт Ехецутиве, Бранд Манагера, Тоолс Адимистратора, Манагера Хигијене и слићне.
Са све сертификатом од ЕУ.
Па да видиш напрдтка.Само још да оде Телеком...
 

Andjela

Elita
Poruka
23.874
Ето господо манагери, све је хистина што прића просрпска власт.
Посла има колко ош у еуропској само Срби неће да раде.
Све би ја то поапсијо и прођеро.
Мислим све оне што немају дипломе Кеу Аццоунт Ехецутиве, Бранд Манагера, Тоолс Адимистратора, Манагера Хигијене и слићне.
Са све сертификатом од ЕУ.
Па да видиш напрдтка.Само још да оде Телеком...

Eto prilike, da se obogati neko od nosenja gajbica, kao onomad "mamin sin" i kupi diskoteku.
 

crni lepotan

Elita
Poruka
21.392
Moj branch menadžer me je već trećeg dana poslao na ivent koji okuplja eminentnte executive menadžere i IT assistente i rekao mi da izvršim monitoring aktuelnih market tendencija u vezi sa of-šor transakcijama. Nisam znao šta sve to tačno znači, ali nekako sam se snašao i vremenom uklopio u nov poslovni ambijent i diskurs. Nažalost, kompanija je ubrzo zatvorena zbog utaje poreza, a moj branch menadžer je sa ostatkom menadžmenta završio u zatvoru – ispričao nam je Pavićević svoje iskustvo.

:hahaha: vrh
i jel se ko javio za gajbice?
 
stanje
Ova tema je zatvorena zbog neaktivnosti. Molim objavite novu temu i pridružite se diskusiji.

Top
  Blokirali ste reklame
Dragi prijatelju, nemojte da blokirate reklame - isključite Ad Blocker na Forumu, jer će tako mesto vaših susreta na Krstarici ostati besplatno za korišćenje.