Poslednji slobodan seks

Pa ja sam prvo protumacila temu,tj procitao si,valjda...

A kad kazes da ljudi izbegavaju da stupe u brak samo da bi mogli da ostanu promiskuitetni,onda je to debela provokacija za psihologa,a ne za ozbiljne odgovore na ozbiljnu temu.

Drugim recima: sta ti mislis, da li postoje i drugi razlozi za nestupanje u brak?Koji? Da li stvarno mislis da je obicna zaljubljenost ili ceznja dovoljan razlog za brak?

Na osnovu tvog pitanja, ja sam skontala da je po tebi razlika izmedju braka i veze u tome sto dok si u vezi imas sanse da nekad imas odnose sa nekim sa kim nisi trenutno u vezi,a brak se svodi na odricanje od tih sansi.Do ovako neceg moze da dodje samo neko ko je malko zagoreo.Zato te i pitam, sta je po tvom misljenju brak?

Kad odgovoris, drzacemo se teme...Obecavam!

Ako seks postavite kao uživanje , a ne kao nastavak ljubavi ......

Onda vam odluka o braku postaje odgovor na pitanje:
-Da li si siguran da nećeš poželeti i nećeš odraditi seks sa nekim različitim od bračnog partnera......?

Tako se odluka vezuje za početak opadanja libida.
To kod većine automatski pomera granicu stupanja u brak(bez ikakvih moralnih i emotivnih osnova).

Seks je i kod ljubavi i kod seksa uživanje, razlika je u važnosti koja mu se pripisuje i dodaje.....

Zašto si vezao sex sa odlukom o braku :shock:
Sex je jedna od komponenti koje se slažu, da bi nastala odluka o tome da li sa nekim želiš da stupiš u brak ili ne ... ali daleko od toga da je odlučujuća.

Možda nisam najbolje shvatila šta si hteo ovim tezama .....

Ako seks postavite kao uživanje , a ne kao nastavak ljubavi ......

Onda vam odluka o braku postaje odgovor na pitanje:
-Da li si siguran da nećeš poželeti i nećeš odraditi seks sa nekim različitim od bračnog partnera......?
Hihihiii, kako detinjasta i slatka tema

Ko da si u rl tooooliikooo devojaka imao, da prosto ne znaš kako ćeš sad da prestaneš da im se sviđaš od jednom jer nije fer prema njoj da ih pomalo pipneš i štipneš kad se već nude....

Ma i ja sam mislio da je detinjasta u bukvalnom znacenju, ali neke psiho okolnosti navode da nije bas sve razdvojeno i naivno....

Nije jedini kriterijum koji utice na konacnu odluku o uozbiljavanju, a opet ovde nastupa i pitanje da li je potrebno uozbiljavanje, jer naravno da sve vise ljudi veruje u otvoren brak, tj potrudicemo se, ali ako se nesto namesti , onda se desilo , sta sad, idemo dalje...simpozijum , malo se opustila, opustio itd....

Medjutim u ovoj temi sam hteo da zanemarim one koji su otvoreni u startu , kojima je ovo pitanje potpuno nebitno i smesno....

Hteo sam da obuhvatim one koji brak shvataju kao ozbiljno posvecenje i poverenje u partnera.....
I trenutak kad vesela veza treba da predje u ozbiljnu vezu jeste nalik , ali nikako potpuno identican situaciji prelasku u brak.....ili jeste danas....

Kod ovog pitanja nemoguce je realno procenjivanje od strane udatih zena.....narocito onih do 45 godina starosti....
Ali to ne bih sad ovde apsolvirao....nek pitaju svoje frizerke....zasto.....

Bez obzira na povrsno tumacenje ,bitnije mi je ono podsvesno uvezano ili bilo koje sekundarno ili tercijarno dejstvo ovakve situacije....

Back