POSLEDNJI DANI... od 1914.god.

Bog ce zastiti zemlju a unistice samo zlo na zemlji, on ima tu moc jer je SVEMOCAN...

Planeta zemlja ce vecno postojati i ljudi na njoj ce vecno ziveti u raju na zemlji, naravno kao savrsena bica :)\

Psalam 37

9 Jer će se istrebiti koji čine zlo, a koji čekaju Gospoda naslediće zemlju.

29 Pravednici će naslediti zemlju, i živeće na njoj doveka.

.

Bog ce zastiti zemlju a unistice samo zlo na zemlji, on ima tu moc jer je SVEMOCAN...

Planeta zemlja ce vecno postojati i ljudi na njoj ce vecno ziveti u raju na zemlji, naravno kao savrsena bica :)\

Psalam 37

9 Jer će se istrebiti koji čine zlo, a koji čekaju Gospoda naslediće zemlju.

29 Pravednici će naslediti zemlju, i živeće na njoj doveka.

.

kakva hiper-glupost..
bog kao neće da se vrati dok se "oni koji čine zlo" međusobno ne istrebe..
pfft..on koje je svemoćan, mora da sačeka da se sredi njesra koje je sam napravio, šta? Ne može sam da prekine to?
E pa ima da se načetka još ovoliko, ako ne i više. A meteor hita li hita..Pa kad pukne u zemlju, ima da lete i zli i bogougodni..

kakva hiper-glupost..
bog kao neće da se vrati dok se "oni koji čine zlo" međusobno ne istrebe..
pfft..on koje je svemoćan, mora da sačeka da se sredi njesra koje je sam napravio, šta? Ne može sam da prekine to?
E pa ima da se načetka još ovoliko, ako ne i više. A meteor hita li hita..Pa kad pukne u zemlju, ima da lete i zli i bogougodni..

glupost, je jer si glupo shvatio...

Bog ce unistiti one koji zemlju unistavaju.... tako pise...

Naravno da ce sam prekinuti zlo... a sta si ti mislio????

„Bejah u duhu u dan Gospodnji”
Otkrivenje 1,10.

Za apostola Jovana koji je bio Jevrejin, „Dan Gospodnji” bila je Subota.
2. Mojsijeva 20,10; Isaija 58,13.
Ovde jednostavno Jovan izvestava kada je pripio viziju.

Obratite paznju šta o tome uce Jehobvini svedoci:

JS pokusali su da spoje ovaj „dan” o kome Jovan govori sa danom suda, tj ponovnim Hristovim dolazkom u koga oni ne veruju.

JS tvrde:

„Taj ‘dan' poceo je krunisanjem Isusa Hrista kao nebeskog Kralja...
Ispunjenje ostalih biblijskih prorocanstava pomaze nam da razumemo kada je poceo
”Gospodnji dan„. Glavni početak ovog prorocanstva poceo je unistenjem Jdinog carstva... koje je zavrseno 607. godine pre n.e. Otkrivenje 12,6.14. pokazuju da tri vremen i po su 1260 dana, tako sedam vremena (dva puta taj broj) mora da bude 2520 dana.
Racunajuci dan za godinu nalazimo 2520 godina.

TAKO, HRISTOS JE POCEO DA VLADA 1914. godine.
Te godine poceo je ”DAN„ Hristovog PRISUSTVA (na zemlji).”

Revelation, Its Grand Climax At Hand, p. 22-24.

Pitanja:

1. U spomenutom tekstu Jovan ne govorio o nikakvom prorocanstvu.

2. Jovan u tekstu ne govori o sudnjem danu nego o danu sedmice u kome je primio viziju.

2. Dan Hristovog ponovnog dolaska koje se naziva „Dan Gospodnji” nema nikave veze da danom u koji je Jovan dobio viziju.

3. Nemamo nikakvog obavestenja u Bibliji da je Hristos krunisan 1914. godine.

4. Ta hronoplogija nema nikakve osnove u Bibliji. Na osnovu čega bi JS racunali dva puta broj 1260? Samo zato da ih ta pretrpostavka dovede do 1914. godine.
Zato, broj 2520 godna je netačan.

5. Proracun koji vodi 1914. godini je tatalni promasaj.

6. Ne postoji „Hristovo prisustvo”, već Njegov ponovni dalazak u slavi.

„Bejah u duhu u dan Gospodnji”
i.

:aha:

Izvorna rec za Hristov dolazak u Mateju 24:3 je GRCKA REC PARUSIJA koja znaci prisutnost...

Imam Danilovo prorocanstvo na osnovu koga IZRACUNAVAMO 1914 godinu...

takodje 1914 god odgovara znaku poslednjih dan ao kome su prorekli Matej 24 Marko 13 i Luka 21

Jovan govori u Voziji o Gospodovom danu tj danu njegove (Hristove) prisutnosti od 1914 pa na dalje ...

Poslednja izmena:

Izvorna rec za Hristov dolazak u Mateju 24:3 je GRCKA REC PARUSIJA koja znaci prisutnost...

takodje 1914 god odgovara znaku poslednjih dan ao kome su prorekli Matej 24 Marko 13 i Luka 21

Jovan govori u Voziji o Gospodovom danu tj danu njegove (Hristove) prisutnosti od 1914 pa na dalje ...
Matej, Marko i Luka nigde ne spominju 1914 godinu, tako da ova tvoja konstatacija ne pije vodu.

Ja postavio detaljan opis svih njenih grešaka po kojem pogrešno tumači 1914 godinu,i ne da nije odgovorila na te činjenice već je ignorisala jasne dokaze i dalje tera izmišljotinu.
Ako treba po treći put ću postaviti činjenice da svet vidi kako je u totalnoj zabludi.

Ja postavio detaljan opis svih njenih grešaka po kojem pogrešno tumači 1914 godinu,i ne da nije odgovorila na te činjenice već je ignorisala jasne dokaze i dalje tera izmišljotinu.
Ako treba po treći put ću postaviti činjenice da svet vidi kako je u totalnoj zabludi.
Isto i ja kažem. Milion puta joj je argumentovano rečeno da njena priča o 1914 godini nema nikakvog smisla, a ona i dalje tera svoju priču ne obazirući se na gomilu argumenata, kao da nema nameru da razgovara, već samo da iznosi svoje viđenje bez mogućnosti polemike o njemu i menjanja stavova.

Nisam rekla sve, pravednici ce preziveti :aha:

Dobro, ako ne vidis da smo svi nista vise nego paraziti na ovoj zemlji onda u redu. Ali nismo se pokazali bas kao dobri i zahvalni gosti biosfere.. i po tom kriterijumu tesko da se mozes svrstati u pravdenike. A nelogicno mi je to i dovesti u jednakost, onda bi morala da trazis oprostaj svaki put kad sednes u bus. : ))

Poslednja izmena:

A Greek lexicon to the New Testament, Charles Robson:

post-533620-1280154850.png

Problem sa ovom imenicom παρουσία jeste što se ona tumači, kada se odnosi na Isusa, kao da je u pitanju Njegovo nekakvo nevidljivo pojavljivanje ili javljanje i slično, što je pomalo pogrešno tumačenje i iskrivljavanje ove reči.

Niko nema prava da koristi gramatiku i jezik da bi podupreo svoje stavove i verovanja. U New World Translation (dalje u textu NWT) se veli da se ova reč spominje 24 puta u Novom zavetu, pa nastavlja "frequently with regard to the presence of Christ in connection with his Messianic Kingdom.—Mt 24:3; see NW appendix, pp. 1576, 1577."

Od ovih 24 mesta, zanima me da li se imenica παρουσία odnosi na nešto što je vidljivo ili nevidljivo u sledećim textovima:

1) Matej 24:27: Jer kao što munja izlazi od istoka i pokazuje se do zapada, takav će biti dolazak Sina čovečijeg.

Dolazak ili παρουσία.

2) Matej 24:37-39: Jer kao što je bilo u vreme Nojevo tako će biti i dolazak Sina čovečijeg. Jer kao što pred potopom jeđahu i pijahu, ženjahu se i udavahu do onog dana kad Noje uđe u kovčeg, i ne osetiše dok ne dođe potop i odnese sve; tako će biti i dolazak Sina čovečijeg.

Dolazak ili παρουσία.

3) 1. Korinćanima 16:17: Radujem se Stefaninu i Fortunatovu i Ahaikovu dolasku, jer su oni nadoknadili vaše odsustvo.

Prema Čarnićevom prevodu. Dolazak ili παρουσία. Očito je u pitanju "nevidljiva" prisutnost Sfenasa i Fortunasa?
smile.gif

4) 2. Korinćanima 7:6,7: Ali Bog, koji teši smerne, utešio nas je Titovim dolaskom. Ali ne samo njegovim dolaskom nego i utehom kojom se on utešio zbog vas, javljajući nam vašu čežnju, vaše jadikovanje, vašu revnost za mene, tako da sam se još više obradovao.

Dolazak ili παρουσία. I ovde je očito reč o "nevidljivoj" prisutnosti Tita?
smile.gif

5) Filibljanima 1:26: da vaša hvala u Hristu Isusu bude još obilnija na meni poradi mog ponovnog dolaska među vas.

Dolazak ili παρουσία. Misliš li da će Pavle doći "nevidljiv" vernicima u Filibi?
smile.gif
Pogledaj i 2:12 iste poslanice.

6) 2. Petrova 1:16: Nismo vam, naime, mudro smišljenim pričama obznanili silu i dolazak Gospoda našega Isusa Hrista, nego na osnovu toga što smo mi postali očevici njegovoga veličanstva.

Dolazak ili παρουσία. Ovde Petar kaže da su sami videli "dolazak" (παρουσία Gospoda Isusa. Očito je reč o Isusovoj "prisutnosti" na ovoj zemlji. Vidljivoj ili nevidljivoj, šta ti misliš?
smile.gif

Ja nista ne pokusavam.Sad budi kulturna pa kao postavljacica ove teme,nemoj samo da pretrcis kao preko proslog posta i onda opet jovo nanovo bez ikavih argumenata,nego odgovri na postavljeno pitanje.Hvala.

Nemam nikakav komentar to sto pises je netacno.. .ne bi gubila vreme da analiziram zasto je pogresno ...

pozdrav :)

mozda kad budem imala vremena recicu ti gde gresis u tmacenju :)

Poslednja izmena:
Obratimo paznju na jasnu Hristovu izjavu:

"Jer kao sto munja izlazi od istoka i pokazuje se do zapada,
TAKI CE BITI DOLASAZ SINA COVECIJEGA...
I UGLEDACE SINA COVECIJEGA GDE IDE na oblacima
nebeskim sa silom i SLAVOM velikom." Matej 24,27.30.

1. Hristos ovde nedvosmisleno izjavljuje da ce Njegov drugi dolazak biti vidljiv.
On dolizi sa velikom SILOM I SLAVOM, a ne neprimeceno i nevidljivo.

2. U 27. retku za rec dolazak upotrebljena je grcka rec "Parusija"
Svi smo svedoci da ovde rec "parusija" oznacava ponovni Hristov dolazak u slavi.
To je Hristos upravo ovde izjavio.

3. Medjutim, u stihu 30. za rec "IDE na oblacima" tu nije upotrebljena grcka rec
parusija, nego "Epifanija", sto takodje oznacava ponovni Hristov dolazak.

"Isus je naglasio znacaj svog ponovnog dolaska. Bilo koji veroucitelj koji
tvrdi da ce Isus doci na bilo koji drugi nacin, nego kao sto je ON licno izjavio
da ce doci vidljivo na nebeskim oblacima - je lazni ucitelj."
Dr C.M Maxwell, God Care, p. 22.

Ovako su verovali i tumascili ovu Hristovu izjavu prvi hriscani:
"Jer vam ovo kazujem recju Gospodnjom da mi koji zivimo i ostanemo
za DOLAZAK GOSPODNJI, necemo preteci one koji su pomrli.
JER CE SAM GOSPOD sa zapovescu i sa glasom arhadjelovim,
i s trubom Bozjom SICI S NEBA i mrtvu u Hristu vaskrsnu ce najpre."
1. Solunjanima 4,15.16.

Za rec "SICI, DOCI" ovde je upotrebljena Grcka rec "katabaino" sto isto
oznacava Hristov dolazak.

"Sam Gospod, LICNO, VIDLJIVO, pojavice se u telu u velikoj slavi,
to je ovde Pavle jasno objasnio.
Hristos nece poslati zamenika, niti ce doci nevidljivo niti u duhu.
On dolazi licno. Onaj isti Isus koji se uzneo na Nebo, on ce i sici
sa Neba. To ce biti ispunjenje obecana koje su andjeli dali prilikom Hristovog uznesenja:
‘OVAJ ISUS KOJI SE UZE OD VAS NA NEBO, TAKO CE DOCI KAO STO VIDEJSTE
DA IDE NA NEBO' Dela 1,11. Bilo ko da dodje ili tvrdi da dolazi, na bilo koji drugaciji nacin, nego onako kako je Hristos obecao, lazni je hristos. Isto tako i svaki veroucitelj koji uci da je Hristos dosao nevidljivo - lazni je veroucitelj." Dr C. M. Maxwell, God Care, p. 23.

Zato Hristos nas opominje:
"Eto vam kazah napred. Ako vam dakle reku: evo ga u pustinji, ne izlazite; evo ga u sobama, ne verujte. Jer kao sto munja izlazi..." Matej 24,25-27.

Hristos je na vreme dao svima opomenu

Oni koji na svaki nacin zele da odbace biblijsko ucenje o Ponovnom Hristovom dolasku pozivaju se na to da gracka rec Paruzija ima dva znacenja, doci i biti prisutan. Tako oni kazu Hristoc nece doci ali jeste prisutan. Ja pak smatram da ce ponovo doci i kad dodje zaista ce biti i pristutan, a ne odsutan.

Medjutim, nije jedina gracka rec Paruzija u Novom zavetu koja oznacava Hristov ponovni dolazak;

"CETIRI grcke reci upotrebljene su u Novom zavetu da oznace DRUGI HRISTOV DOLAZAK:

1. "ARHOMAIJA"" sto znaci doci. Matej 24,3.25.17; Luka 12,45; 18,5; 19,23.

2. "EPIFANIJA" sto znavi pojaviti se, koji se pojavljuje. Ova rec je upotrebljena 6 puta u NZ.
Jedanput u 2. Solunjanima 2,8 i 5 puta u pastoralnoj poslanici 1. Timotiju 6,14; 2. Timotiju 1,10;4,1: Titu 2,13.

3. "APOKALIPSIS" sto znaci otkrirti, pokazati se. Lika 17,30; 1. Petrova 1,13.

4. "PARUZIJA" sto znaci doci ili biti prisutan. Matej 24,3.27; 1. Korincanima 15,23..."
Wycliffe Bible Encyclopedioa p. 332.

"Paruzija je tehnicki izraz koji je obicno upotrebljen da oznaci skori Hristov dolazak u slavi na krajui sveta kao vrhuinski akt Bozjeg eskatoloskog i spasonosnog procesa.
Ovaj popularni izraz upotrebljen je za Ponovni Hristov dolazak koji ce doci na oblacima slave, a
koji se zasniva na mnogim novozavetnim izjavama." The Anchor Bible Dictionary V. 5. p. 836.

"Mozemo sa sigurnoscu reci da ideja o zavrsnom Bozjem eskatoloskom cinu prilikom Hristovog dolazka je jedna od retkih teoloskih ideja koju podupiru svi novozavetni pisci." Isto, str. 858.

"Grcka rec paruzija u Novom zavetu, oznacava dolazak (2. Kornicanima 7,6; Filibljanima 1,26)
ili necije prisustvo (2. Kornicanima 10,10). Ovo je takodje upotrebljeno kao tehnicki termin sto znaci dolazak ili prisustvo Isusa Hrista u slavi prilikom eskatoloskog procesa. (Matej 24,3)."
The Bible Dictionary p. 166.

"Paruzija, prisustvo, dolazenje ili dolazak. Ovaj izraz je preveden sa grckog i odnosi se na eskatoloski Hristov dolazak." The Zandervar Picteral Encyclopedia of the Bible. V. 4. p. 600.

"Rec paruzija upotrebljena je u Novom zavetu 24 puta. Celo ucenje Novog zaveta jasno ukazuje da je hriscanska eskatoloska PARUZIJA NJEGOV DRUGI DOLAZAK. Ovaj fakat je posebno izrazen u Jevrejima 9,26-28." Isto, str. 601.

"Grcak rec paruzija (doci, biti prisuta) je tehnicki izraz za Hristov ponovni dolazak u slavi."
The Erdmans Bible Dictionary, p. 795.

Da bi stalno imali na umu Ponovni Hristov dolazak u slavi, prvi hruiscani prilikom susreta pozdravljali su se sa: MARN ATA! sto znaci: Gospod dolazi!

evo ukratko Matej 24

citiram
3kaži nam kad će to biti? i kakav je znak tvojega dolaska i pošljetka vijeka?

grcka rec za dolazak je PARUSIJA i znaci PRUSTNOST Hristovu
kao Kralja Bozjeg Kraljevstva od 1914 godine...

"7 Jer će ustati narod na narod i carstvo na carstvo; i biće gladi i pomori, i zemlja će se tresti po svijetu.
8 A to je sve početak stradanja. "

ispunjava se od 1914 pa kroz ceo 20 vek...
i taj perod se naziva POSLEDNJIM DANIMA ovog sistema stvari jer predstoji VELIKA NEVOLJA ( kao krajnji ishod AREMAGEDON )

9 Tada će vas predati na muke, i pobiće vas, i svi će narodi omrznuti na vas imena mojega radi.
pravi hriscani su proganjani od tada .....

14 I propovjediće se ovo jevanđelje o carstvu po svemu svijetu za svjedočanstvo svijem narodima. I tada će doći pošljedak.

od 1914 pa do sada Jehovini Svedoci sirom sveta porpovedaju hriscanstvo ... po celom svetu i ispunjavaju JEDINI to prorocanstvo...

21 Jer će biti nevolja velika kakova nije bila od postanja svijeta dosad niti će biti;

prorecena velika nevolja koja se ocekuje u bliskoj buducnosti...
pocece padom religije

tokom nje su i nebeski fenomeni kao demonstracija Bozje moci i Hrist ce suditi svima :
29 I odmah će po nevolji dana tijeh sunce pomrčati, i mjesec svoju svjetlost izgubiti, i zvijezde s neba spasti, i sile nebeske pokrenuti se.

30 I tada će se pokazati znak sina čovječijega na nebu; i tada će proplakati sva plemena na zemlji; i ugledaće sina čovječijega gdje ide na oblacima nebeskima sa silom i slavom velikom.
kad bude Hrist Sudio svima, svi ce videti, tj znati da je to presuda Od Sina covecjeg tj Hrista ... to ispunjenje prorocanstva se ocekuje u okviru velike nevolje..

44 Zato i vi budite gotovi; jer u koji čas ne mislite doći će sin čovječij.

docice da Sudi covecanstvu..

ovo je najbitnije

:heart:
pozz

cobi63;14899602]A Greek lexicon to the New Testament, Charles Robson:

post-533620-1280154850.png

Problem sa ovom imenicom παρουσία jeste što se ona tumači, kada se odnosi na Isusa, kao da je u pitanju Njegovo nekakvo nevidljivo pojavljivanje ili javljanje i slično, što je pomalo pogrešno tumačenje i iskrivljavanje ove reči.

Niko nema prava da koristi gramatiku i jezik da bi podupreo svoje stavove i verovanja. U New World Translation (dalje u textu NWT) se veli da se ova reč spominje 24 puta u Novom zavetu, pa nastavlja "frequently with regard to the presence of Christ in connection with his Messianic Kingdom.—Mt 24:3; see NW appendix, pp. 1576, 1577."

Od ovih 24 mesta, zanima me da li se imenica παρουσία odnosi na nešto što je vidljivo ili nevidljivo u sledećim textovima:

1) Matej 24:27: Jer kao što munja izlazi od istoka i pokazuje se do zapada, takav će biti dolazak Sina čovečijeg.

to je Dolazak Isusa da SUDI i naravno da ce odvijati za vreme Hristove PARUSIJE..
neki to mesaju, ali naravno da Isusov dolazak da sudi je u vreme njegove parusije... samo sto je ona pocela pre sudjenja..

drugi Hristov dolazak je njegov dolazak kao Kralja Bozjeg Kraljevstva 1914 ...
a to je je PARUSIJA i oznacava PRISUTNOST HRISTA kao kralja Bozjeg KRALJEVSTVA
i to je nevidljivo za nese oci jer je na nebu...

i to se nalazi ovde u Bibliji Matej 24 3 A kad sjeđaše na gori Maslinskoj pristupiše k njemu učenici nasamo govoreći: kaži nam kad će to biti? i kakav je znak tvojega dolaska i pošljetka vijeka?

GRCKA REC ZA dolazak je PARUSIJA a posljedak veka su POLEDNJI DANI ovog sistema stvari sto je ispunjeno od 1914.

a Isusov dolazak da SUDi ce se odigrati u okviru VELIKE NEVOLJe koja ce se odigrati u buducnosti a koja se zavrsava Armagedonom Bozjim ratom...

Dolazak ili παρουσία.

2) Matej 24:37-39: Jer kao što je bilo u vreme Nojevo tako će biti i dolazak Sina čovečijeg. Jer kao što pred potopom jeđahu i pijahu, ženjahu se i udavahu do onog dana kad Noje uđe u kovčeg, i ne osetiše dok ne dođe potop i odnese sve; tako će biti i dolazak Sina čovečijeg.

Dolazak ili παρουσία.

Matej 24 :21 kaze da ce biti VELIKA NEVOLJA
i nadalje stihovi ukazuju na to sta ce se desavati pre izbijanja velike nevolje i naravno da je to sve u vreme Hristove prisutnosti jer je on prisutan na nebu kao Kralj... i on ce sprovesti sud nad covecanstvom...

Matej 24:37-39 ovo prorocanstvo se ispunjava danas pred nasim ocima..

ljudi se ponasaju kao pred potop... i dozivece unistenje u predstojecoj VELIKOJ NEVOLJI

jer ne obracaju paznu na znake poslednjih dana kao i na dobru vest koja se propoveda sirom sveta ...koju propovedaju pravi hriscani...

3) 1. Korinćanima 16:17: Radujem se Stefaninu i Fortunatovu i Ahaikovu dolasku, jer su oni nadoknadili vaše odsustvo.

Prema Čarnićevom prevodu. Dolazak ili παρουσία. Očito je u pitanju "nevidljiva" prisutnost Sfenasa i Fortunasa?
smile.gif

4) 2. Korinćanima 7:6,7: Ali Bog, koji teši smerne, utešio nas je Titovim dolaskom. Ali ne samo njegovim dolaskom nego i utehom kojom se on utešio zbog vas, javljajući nam vašu čežnju, vaše jadikovanje, vašu revnost za mene, tako da sam se još više obradovao.

Dolazak ili παρουσία. I ovde je očito reč o "nevidljivoj" prisutnosti Tita?
smile.gif

5) Filibljanima 1:26: da vaša hvala u Hristu Isusu bude još obilnija na meni poradi mog ponovnog dolaska među vas.

Dolazak ili παρουσία. Misliš li da će Pavle doći "nevidljiv" vernicima u Filibi?
smile.gif
Pogledaj i 2:12 iste poslanice.

6) 2. Petrova 1:16: Nismo vam, naime, mudro smišljenim pričama obznanili silu i dolazak Gospoda našega Isusa Hrista, nego na osnovu toga što smo mi postali očevici njegovoga veličanstva.

Dolazak ili παρουσία. Ovde Petar kaže da su sami videli "dolazak" (παρουσία Gospoda Isusa. Očito je reč o Isusovoj "prisutnosti" na ovoj zemlji. Vidljivoj ili nevidljivoj, šta ti misliš?
smile.gif
[

Kakve veze ima dolazak ljudi tj hriscana sa dolaskom tj prisutnoscu Hrista koji je duhovno bice :think:
Ludi su vidljivi kao i njihov dolazak, Isus je nevidljivo duhovno bice pa je i njegov dolazak nevidljiv :D

zna se da je drugi Hristov dolazak ili parusija - prisutnost nevidljiva za nase oci jer je na nebu dosao kao kralj ...
a njegovi podanici ga " vide " osecaju njegovu prisutnost, jer je Hrist poglavar skustine :)
kao sto ce njegovi protivnici osetiti kad im bude sudio... i presudio...

Kao sto ne vidimo Boga al osecamo njegovo dejstvo...

tako ce i dolazak Hrista da sudi biti za nase oci nevidljiv jer je on nevidjljiva duhovna osoba :heart:

Poslednja izmena:

Back