POSLEDNJI DANI... od 1914.god.

Bog nije mistican kako to mnogi misle...
Dao je u Bibliji nacela i zakon...
Otkrio se preko Biblije nama...

Tako da mozemo znati dal smo se ocistili od zla i dal se cistimo... da li smo na njegovom putu...

Mozemo biti pravedni pred Bogom ako sledimo njegove zapovesti i tako dobiti spasenje i vecni zivot...

Obicno se bune oni sto ni ne poznaju Boga...

naravno da kad ga ne poznajes nije ti jasno kako...
Hajdemo opet na puste fraze...
Možeš li svojim rečima objasniti to što si napisala?
Na primer, kako ti svojim praktičnim životom slediš Isusov put? Šta ti to radiš i na koji način ispoljavaš svoju ljubav prema bližnjima?

Kako možeš biti sigurna da je to što radiš zaista dobro, i donosi dobro tvojim bližnjima? Da li se zapitaš da možda tvoj nesavršeni um nije nešto razumeo kako treba, pa je stoga moguće da napraviš poneku grešku i učiniš ponešto što je bliže zlu nego dobru?

Znaš, ubeđen sam da one koji su najbliži Bogu i tom dobrom putu krasi skromnost i da takvi ljudi nikada sebi neće dozvoliti da kažu kako sve znaju, kako nikada ne greše i slično.
Moram da primetim da si ti (sudeći po tvom ponašanju ovde) veoma daleko od toga.

Pricas napamet... Bog se izjasnio ko mu je po volji...i koga je odbacio...

JEVANDJELJE PO MATEJU GL. 15. 24.

"A on odgovarajuci rece: ja sam poslan samo k izgubljenim ovcama doma Izrailjeva."

JEVANDJELJE PO MATEJU GL. 15. 26.

"A on odgovarajuci rece: nije dobro uzeti od dece hleb i baciti ga psima."

Ako si citala Bibliju, a jesi, onda ako verujes u nju kazi ko su ti psi.

:mrgreen:

Nije to tesko da rastumacis besmrtna, a ako treba imas se s kim i konsultovati.

:bye:

ja imam vecnost a ti?

Kad neko ko je bolestan trazi pomoc da li bi mu pomogla ?

Armagedon, tad se i takva dela procenjuju.

Kad neko iznese suprotno ili bar razlicito misljenje od tvog o bitnom, za armagedon, onda se i takvi tvoji odgovori vrednuju za RAJ.

Moras se potruditi da das odgovor jer nekad od tog zavisi da li ce se neko ucvrstiti u veri ili ce njegova vera oslabiti.

To sto ti verujes na drugi nacin u istog Boga ne bi trebalo da bude prepreka da das odgovore u skladu sa onim kako ti verujes.

...

:)

Eto moze i bez mahanja.

manite se vi tog vaseg boga koji nedaje hranu narodu afrrike

Kad od 2 napravis 10 od 10 pedeset, od pedeset 250, od 250 1250, zatim 6250, 31250, 156250, 781250, ...

Sto je covek obrazovaniji, u proseku, to zajednica ima manje dece.

Primer: andjeli.

Zakljucak: Treba im omoguciti da se obrazuju.

Mocan covek sa lakocom moze da hrani 2, 10, 250, 1250, ... i u jednom momentu vise nije u stanju da svima pomogne.

Anegdota:

Jedna americka glumica, zaboravio sam koja, je rekla sledece:

Osecala sam grizu savesti sto bacam hranu dok drugi ljudi gladuju. Da ne bih bacala trudila sam se da pojedem sve sto napravim, narucim. Onda sam postala gojazna i silne pare potrosih da bih smrsala. Na kraju sam zakljucila da to sto ja ne pojedem nikako ne mogu poslati tim gladnima a meni pravi veliki problem ako sve pojedem. Od tada visak hrane bacam bez grize savesti.

:mrgreen:

Sto bog nenahrani decu afrike kad moze jer je svemocan, Znam ja dobro boga , on je gresniji od ljudi , nema tog broja koliko puta, samo sto ljudima nije dozvolio da nista znaju o njemu i bilo cemu,ljudi misle da je on samo jubav , jer nebi mogli nikad da shvate zasto bi bilo zla u njemu, i da je on gresan

Poslednja izmena:
Sto bog nenahrani decu afrike kad moze jer je svemocan, Znam ja dobro boga , on je gresniji od ljudi , nema tog broja koliko puta, samo sto ljudima nije dozvolio da nista znaju o njemu i bilo cemu,ljudi misle da je on samo jubav , jer nebi mogli nikad da shvate zasto bi bilo zla u njemu, i da je on gresan

A sto tebe ne bi postavio za kralja?

Postoje pravila, zakoni, kojih se i Bog drzi, pa makar on sam bio zakonodavac...

Back