Svetionik
Iskusan
- Poruka
- 5.089
Pa ja sam o LUKA citattu pričao a ne Jovanu.
Aorist je aorist, nije bitno o kom si citatu pisao!
Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
Pa ja sam o LUKA citattu pričao a ne Jovanu.
Isus odgovara kao slijed događanja da je i Sotona pao 1914 godine u budućnosti njima osobno (apostolima)...
gde tačno kaže da je Satana pao 1914. godine? Ili bolje, da će pasti 1914. godine? Precizan citat, molim.
Luka 10
17 Puni radosti vratiše se sedamdeset i dvojica i izvijestiše: "Gospodine, i zli dusi pokoravaju nam se u ime tvoje."
18 On im reče: "Vidjeh sotonu, gdje spade s neba kao munja[/B
gde tačno kaže da je Satana pao 1914. godine? Ili bolje, da će pasti 1914. godine? Precizan citat, molim.

Ljudi su zaista čudni. Ne razumeju najosnovnije pojmove iz svakodnevnog života, ne razumeju (ni ne trude se da razumeju) sagovornike, a tvrde kako razumeju Boga....ne pise tako kak oti ocekujes...
Ljudi su cudni ocekuju da Bog razmislja kao oni.... umesto da se potrudite da shvatite sta vam Bog kaze preko Bozje reci...
Nije objašnjeno ništa, jer i dalje ostaje nejasno kako ste došli do 1914 godine - ta godina ne stoji nigde u Bibliji, a polazni podaci koji se pozivaju na knjigu proroka Danila su (dokazano na ovoj temi) pogrešni.Ovde je sve objasnjeno...
http://forum.krstarica.com/showpost.php?p=8185416&postcount=1
ako je potrebno detaljnije tu sam...![]()
Pročitaj ovaj zanimljiv i informativan tekst o tome kako su JS došli do ovog očigledno besmislenog datuma...Nije objašnjeno ništa, jer i dalje ostaje nejasno kako ste došli do 1914 godine - ta godina ne stoji nigde u Bibliji....
Moram da priznam da je zaista zanimljivo.Pročitaj ovaj zanimljiv i informativan tekst o tome kako su JS došli do ovog očigledno besmislenog datuma...
http://www.carm.org/1914-ad-607-bc-586-bc-and-jehovahs-witnesses
Moram da priznam da je zaista zanimljivo.
Ako treba falsifikovaćemo i istoriju, ali nikada nećemo priznati da grešimo....
A na ovoj strani je sve detaljno objašnjeno da je ta 1914 godina bazirana na namerno pogrešno tumačenje i laž.Istina se ne može falsifikovati niti ignorisati.
http://forum.krstarica.com/threads/249230&page=20

bazirana je na Danilovom prorocanstvu![]()

ne pise tako kak oti ocekujes...
Ljudi su cudni ocekuju da Bog razmislja kao oni.... umesto da se potrudite da shvatite sta vam Bog kaze preko Bozje reci...

Vrlo lepo i vrlo tačno... dodao bih još da ostaje da se čovek pita zašto životinje pate? One nisu učinile nikakvo zlo, niti su isterane iz raja - a pate od istih problema na koje je čovek, navodno, osuđen. (npr. da se muče dok rađaju mladunce, da kratko žive, i sl.)Zašto je to njemu bilo potrebno da od čoveka krije znanja o dobru i zlu? Njemu je bio potreban povod da istera čoveka iz raja, da ga ponizi, da mu sugeriše misao o njegovoj navodnoj grešnosti, da od njega napravi svog roba i da mu se ruga. Podlost i sadizam. Može li dobar bog to da čini? Ne, naravno.
Možda nisi pročitala moj post gde su opisane sve vaše greške u tumačenju Danilovog proročanstva.bazirana je na Danilovom prorocanstvu![]()
Odgovor na ovo je jasan: bogovi su izmišljeni. (a čovek je mnogo bliži životinjama nego što bi hteo..)
Lepo...bazirana je na Danilovom prorocanstvu![]()
...nego je bazirana na zapovestima nepogrešive Kule Stražare, koja je, kao što znamo, direktno od Boga - tj. Čarlsa...Šta drugo reći nego: "Nije bazirana na Danilovom proročanstvu.".

Nije nego na Charles Taze Russell-ovom proročanstvu, koje je, kao što smo videli - debelo omanulo.![]()

a nije omanulo jer je ispunjeno, pocetak poslednjih dana od 1914 i ustolicenje Isusa kao Kralja Bozjeg Kraljevstva...
pa nije omanulo jer je ispunjeno, pocetak poslednjih dana od 1914 i ustolicenje Isusa kao Kralja Bozjeg Kraljevstva...
Nakon smrti Rasela, prvo što su arbitražno-štimerski uradili njegovi saradnici 'vodjeni Duhom Svetim' (koga raseliti ni danas ne priznaju kao sveprisutnog Boga), bilo je da koriguju tumačenje Danielovih "sedam vremena": sada 'vremena' nisu povezali sa nekakvom milenijumskom genezom, već su svedena na 2.520 godina. Uzeto je da 'jedno' vreme preneseno predstavlja, ne 1.000 godina, već 360 godina; naime, u nekim starim kalendarima (kao u babilonskom) neinterkalirana godina je imala 360 dana. Kako u nekim proročanstvima 'dan' ima prenesenu vrednost od jednu godinu, to je zaključeno da i u ovom slučaju takav pristup treba da važi. Pa je tako izvedeno da "sedam vremena" traju 2.520 (odnosno 7 puta 360) godina. Pri tome je prevideno da kod Tercijusa ne stoji da će neznabošci sedam vremena gaziti Jerusalim, zanemareno je da se date hronološke naznake striktno odnose na novobabilonskog monarha i njegovo sedmogodišnje ludilo; osim toga koji čovek može da živi 2.520 godina?!
Po Raselovim svedocima, početak fiktivnih 2,520 profetskih godina se ne treba računati od Adamovog isterivanja iz Edena, već od 607. godine stare ere, kada je navodno "judejski kralj Sedekija bio svrgnut s prestola od strane Nevukadnezara, čime je počelo gaženje Jerusalima"! Takav račun, usiljeno i nakazno izveden sa pobudom da se odbrani tobožnja prekretničko-eshatološka vrednost 1914. godine i tobožnji Hristov "nevidljivi dolazak". Račun Raselovih poklonika ima za pozadinu zapanjujuće nepoznavanje istorijskih tokova i starozavetnih hronologija. Kralj Sedekija nije mogao 607. godine stare ere da bude svrgnut jer 607. godine nije ni počeo da vlada; vladao je od 597. do 586. godine. Te 586. godine stare ere Nevukadnezar je razorio Jerusalim, i kao sećanje na taj pad Jerusalima Jevreji slave deveti dan u njihovom mesecu avu.
U 'Knjizi proroka Jeremije' o datom dogadjaju se izveštava: "Devete godine kralja Sedekije, kralja judejskoga, desetoga meseca, Nevukadnezar, car babilonski, krenu sa svom vojskom na Jerusalim, te ga opsede. Jedanaeste godine kralja Sedekije, četvrtoga meseca, dana devetoga u mesecu, provališe u grad." (39:1-2) - Dakle, zna se i dan, i mesec i godina pada Jerusalima, tačan datum koji potpuno odudara od naznaka i proizvoljnih izvodjenja Raselovih sledbenika.
Inače, Nevukadnezar koji je došao na vlast 605. godine stare ere (a ne 607. kako hoće da prikažu Raselovi svedoci), na Jerusalimje je krenuo devete godine svoga vladanja ('Kraljevi', II, 25:1). - Čak i da je 607. god. stare ere Nevukadnezar došao na vlast (a nije), i da je odmah krenuo na Jerusalim (a nije), i da ga je odmah, bez opsedanja osvojio (a nije tako bilo), nepobitna je skriptuarna činjenica da je njegov san o "sedam vremena" usledio posle mnogo godina od osvajanja Jerusalima, pre ustoličenja njegovog sina Nevunida. Koliko je apsurdno da nekakvih 'sedam neznabožačka vremena' počinju teći pre famoznog i ključnog sna?!
Mislim da je to bilo oko 42 godine pre nego što se samonapravio. Tako nekako.Mene zanima dali neko zna kad je bog odlucio sam sebe da stvori,...