POSLEDNJI DANI... od 1914.god.

http://forum.krstarica.com/showpost.php?p=14364124&postcount=310
pusti ti Saleta nego daj odgovre redom

Sta Isus kaze ko je Knez ovoga sveta je li?Jel tada Sotona jos bio na Nebu?Citaj Jova 1.glavu da vidis gde je bio Sotona?

Da vidi se Sotona je Bio kod Boga na nebu... imali su su susret na nebu i razgovor...
A normalno je da andjeli posecuju i zemlju... iako borave na nebu ...

Jov 1

6 A jedan dan dođoše sinovi Božji da stanu pred Gospodom, a među njih dođe i Sotona.Reference
2. Dn. 18:20, Jov 2:1, Jov 38:7, Dan. 7:10

7 I Gospod reče Sotoni: Od kuda ideš? A Sotona odgovori Gospodu i reče: Prohodih zemlju i obilazih.Reference

Bozj isinovi su andjeli i imali su sastanak sa Bogom... naravno i na nebu su bili...
Prirodno prebivaliste andjela je nebo.. kao sto je za ljude zemlja...

Zbacivanjem Sotone i demona sa neba na zemlju oni su odseceni od Bojeg svetla i cekaju unistenje...

A Sotona je i sam je rekao Bogu da je samo obilazio zemlju... a ne da zivi na zemlji :roll:

.

Poslednja izmena:
Cale ne razumes najjednostavnije stvari, duhova bica vladaju na nebu, Bog vlada na nebu... i sa Neba vladaju nad zemljom... preko ljudskih zastupnika...

Sotona vlada na nebu... Kad je zbacen na zemlju vise ne vlada i ceka unistenje... a to je ovaj period poslednjih dan aod 1914 godine...

Duhovna stvorenja su stvorena na nebu i prebivaju tamo... tako su andjeli stvoreni, zbacivanje na zemlju znaci njihovo unistenje...

.

ја се предајем у праву си.

а од кад си у јеховиним сведоцима?

Da vidi se Sotona je Bio kod Boga na nebu... imali su su susret na nebu i razgovor...
A normalno je da andjeli posecuju i zemlju... iako borave na nebu ...

Jov 1

6 A jedan dan dođoše sinovi Božji da stanu pred Gospodom, a među njih dođe i Sotona.Reference
2. Dn. 18:20, Jov 2:1, Jov 38:7, Dan. 7:10

7 I Gospod reče Sotoni: Od kuda ideš? A Sotona odgovori Gospodu i reče: Prohodih zemlju i obilazih.Reference

Bozj isinovi su andjeli i imali su sastanak sa Bogom... naravno i na nebu su bili...
Prirodno prebivaliste andjela je nebo.. kao sto je za ljude zemlja...

Zbacivanjem Sotone i demona sa neba na zemlju oni su odseceni od Bojeg svetla i cekaju unistenje...

A Sotona je i sam je rekao Bogu da je samo obilazio zemlju... a ne da zivi na zemlji :roll:

.
Sta Isus kaze ko je Knez ovoga sveta je li?Jel tada Sotona jos bio na Nebu?
znaci sotona je bio tada andjeo je li?A kada je kusao Adama I evu i tada je bio andjeo na Nebu je li?I onda konacno zbacen 1914.Nju sam dokazo kao NETACNU.Daj mi dokaze iz Otkrivenja na koje se pozivas da ono vodi sve do 1914.Mislim degutantno je da izbegavas konstantno da odgovris i teras me da spamuje temu i pitam 100 puta istu stvar.Ali na SVIM forumima se SVI isto ponasate po ovom pitanju,i sad mi kazi kako ti NISI indoktrinirana

znaci sotona je bio tada andjeo je li?A kada je kusao Adama I evu i tada je bio andjeo na Nebu je li?I onda konacno zbacen 1914.Nju sam dokazo kao NETACNU.Daj mi dokaze iz Otkrivenja na koje se pozivas da ono vodi sve do 1914.Mislim degutantno je da izbegavas konstantno da odgovris i teras me da spamuje temu i pitam 100 puta istu stvar.Ali na SVIM forumima se SVI isto ponasate po ovom pitanju,i sad mi kazi kako ti NISI indoktrinirana

Sotona je pali andjeo to se zna... Cim se kaze Sotona zna se da je pali andjeo ne moram to stalno da potenciram... ako je on bivsi andjeo andjeo je... po strukturi... i On je na nebu od pocetka sa Ocem Bogom...
Nisi ti nista dokazao kao netacno... smao pokusavas da odbranis svoje verovanje...
Godina 1914 je izracunata prema Bibliji i Daniulovom prorocanstvu ona nije stvar vere vec je cinjenica...

Navela sam dovoljan dokaz i logican vreme pisanja Otkrivenja koje govori o zbacivanju Sotone prorocanski... a to se zna da kad je u pitanju prorocanstvo 1 dan se uzima za godinu...
znaci goovori se o dalekoj buducnosti od vremna pisanj Otkrivenja krajem 1 veka...
Pre pisanja Otkrivenja je Isus kusan... znaci ne moze biti tada Djavo zbacen...

takodja cim je Djavo zbacen ne mogu njemu pripadati kraljevstva i ne moze ih on nuditi Isusu...

dakle sve je logicno...

vreme pisanja Otkrivenja je cinjenica...

Poslednja izmena:

Bog vlada na nebu i andjele je stvorio da budu na nebu.. i ako Sotona vlada normalno je da vlada sa neba...
On je od pocetka kao andjeo na nebu kod Oca, i nakon sto je zgreasio isto je na nebu...

kada je Sotona zbacen sa neba na podrucje zemlje on je izgubio time vlast i ceka unistenje...

Naravno da vlada na nebu preko ljudskih zastupnika na zemlji, preko vladara...

Zadnje prorocanstvo o zbacivanju Sotone je u Otkrivenju koje je zadnje napisano i to je to zbacivanje...

iako ga prorocanski vide, to zbacoivanje i Isaija i Isus...

Bitno da Jovanovo Otkrivenje govorio o tome kao zadnje...

da je pre toga bio zbacen bilo bi suludo da u Otkrivenju se govori o zbacivanju zbacenog :cao:

dakle sve je logicno...
Hajdemo ponovo:

Pitanje broj 1: Šta se podrazumeva kada se kaže "ovaj svet"? Da li se taj pojam odnosi na zemlju ili na nebo?

Pitanje broj 2: Za koga se u Bibliji kaže da je "knez ovoga sveta" i šta se pod tim misli?

Pitanje broj 3: Da li je za vreme kušanja Isus proveo 40 dana u pustinji ili na nebu?

Pitanje broj 4: Ko je kušao Isusa?

Odgovorom na ova 4 pitanja, pod uslovom da upotrebiš logiku, sasvim lako možeš doći do odgovora na pitanje: "Da li je po Bibliji Sotona bio na zemlji za vreme Isusovog boravka među ljudima?".

a ti nisi cuo da postoje prorocanstva :think:

Nije sigurno padao vise puta.... Pao je prema Otkrivenju koje je pisano krajem 1 veka i ono sadrzi prorocanstvo koje se ispunjava od 1914 godine :cao:

Piše Vidjeh a ne Vidim(buduće vrijeme)

Luka 10

17 Puni radosti vratiše se sedamdeset i dvojica i izvijestiše: "Gospodine, i zli dusi pokoravaju nam se u ime tvoje."
18 On im reče: "Vidjeh sotonu, gdje spade s neba kao munja[/B

imas u uvodnom postu pa procitaj :cao:
U velikom copy-paste tekstu na koji ukazuješ ne postoji nijedno ozbiljno objašnjenje ove tvoje tvrdnje. Postoji niz bledih pokušaja za koje je tokom diskusije pokazano da su zasnovani na potpuno pogrešnim pretpostavkama.
No, i sve te dokaze ti zanemaruješ i nastavljaš i dalje sa svojom pričom kao da svi mi skupa pišemo u prazno... Pa čak nastavljaš sa novim tvrdnjama, kao što je ova po kojoj ispada da po Bibliji Sotona nije "knez ovoga sveta"...

Doduše, sve ovo pokazuje koliko je uopšte besmisleno život trošiti na proučavanje dela koje su pisali ljudi, jer je više nego očigledna razlika u tumačenjima čak i nekih stvari koje bi trebalo da su potpuno jasne svima koji umeju da čitaju.
Ovo mu dođe kao kada bi bila rasprava o Snežani, da li joj je veštica dala otrovnu jabuku ili otrovnu krušku.

Izvini nije copy paste tekst vec sam ga sama pisala...
a nemam nameru da se sa tobom raspravljam jer je to tebi cilj...
ne verujes u Boga i to je tvoja stvar...
Ne verujes da je Biblija Bozja rec i svaka diskusija sa tobom nema svrhu...

ako te nesto zanima pitaj objasnicu...

Nakon smrti Rasela, prvo što su arbitražno-štimerski uradili njegovi saradnici 'vodjeni Duhom Svetim' (koga raseliti ni danas ne priznaju kao sveprisutnog Boga), bilo je da koriguju tumačenje Danielovih "sedam vremena": sada 'vremena' nisu povezali sa nekakvom milenijumskom genezom, već su svedena na 2.520 godina. Uzeto je da 'jedno' vreme preneseno predstavlja, ne 1.000 godina, već 360 godina; naime, u nekim starim kalendarima (kao u babilonskom) neinterkalirana godina je imala 360 dana. Kako u nekim proročanstvima 'dan' ima prenesenu vrednost od jednu godinu, to je zaključeno da i u ovom slučaju takav pristup treba da važi. Pa je tako izvedeno da "sedam vremena" traju 2.520 (odnosno 7 puta 360) godina. Pri tome je prevideno da kod Tercijusa ne stoji da će neznabošci sedam vremena gaziti Jerusalim, zanemareno je da se date hronološke naznake striktno odnose na novobabilonskog monarha i njegovo sedmogodišnje ludilo; osim toga koji čovek može da živi 2.520 godina?!

Po Raselovim svedocima, početak fiktivnih 2,520 profetskih godina se ne treba računati od Adamovog isterivanja iz Edena, već od 607. godine stare ere, kada je navodno "judejski kralj Sedekija bio svrgnut s prestola od strane Nevukadnezara, čime je počelo gaženje Jerusalima"! Takav račun, usiljeno i nakazno izveden sa pobudom da se odbrani tobožnja prekretničko-eshatološka vrednost 1914. godine i tobožnji Hristov "nevidljivi dolazak". Račun Raselovih poklonika ima za pozadinu zapanjujuće nepoznavanje istorijskih tokova i starozavetnih hronologija. Kralj Sedekija nije mogao 607. godine stare ere da bude svrgnut jer 607. godine nije ni počeo da vlada; vladao je od 597. do 586. godine. Te 586. godine stare ere Nevukadnezar je razorio Jerusalim, i kao sećanje na taj pad Jerusalima Jevreji slave deveti dan u njihovom mesecu avu.

U 'Knjizi proroka Jeremije' o datom dogadjaju se izveštava: "Devete godine kralja Sedekije, kralja judejskoga, desetoga meseca, Nevukadnezar, car babilonski, krenu sa svom vojskom na Jerusalim, te ga opsede. Jedanaeste godine kralja Sedekije, četvrtoga meseca, dana devetoga u mesecu, provališe u grad." (39:1-2) - Dakle, zna se i dan, i mesec i godina pada Jerusalima, tačan datum koji potpuno odudara od naznaka i proizvoljnih izvodjenja Raselovih sledbenika.

Inače, Nevukadnezar koji je došao na vlast 605. godine stare ere (a ne 607. kako hoće da prikažu Raselovi svedoci), na Jerusalimje je krenuo devete godine svoga vladanja ('Kraljevi', II, 25:1). - Čak i da je 607. god. stare ere Nevukadnezar došao na vlast (a nije), i da je odmah krenuo na Jerusalim (a nije), i da ga je odmah, bez opsedanja osvojio (a nije tako bilo), nepobitna je skriptuarna činjenica da je njegov san o "sedam vremena" usledio posle mnogo godina od osvajanja Jerusalima, pre ustoličenja njegovog sina Nevunida. Koliko je apsurdno da nekakvih 'sedam neznabožačka vremena' počinju teći pre famoznog i ključnog sna?!

Izvini nije copy paste tekst vec sam ga sama pisala...
a nemam nameru da se sa tobom raspravljam jer je to tebi cilj...
ne verujes u Boga i to je tvoja stvar...
Ne verujes da je Biblija Bozja rec i svaka diskusija sa tobom nema svrhu...
Pa sada... ko veruje u Boga, a ko u spise koje su pisali ljudi... i to je za diskusiju...
No, da ponovim i to, pošto vidim da tebi treba ponavljati:
1. Verujem u Boga.
2. Ne verujem da je Biblija apsolutna Božija reč, jer sadrži previše kontradiktornosti, pre svega sa osnovom postavkom u koju verujem (a to je da je Bog Ljubav), ali verujem da su većinu spisa pisali Bogom nadahnuti ljudi želeći da prenesu određenu poruku (ohrabrenje, poziv na smernost i slično).

ako te nesto zanima pitaj objasnicu...
Tako te volim.
Dakle:

Pitanje broj 1: Šta se podrazumeva kada se kaže "ovaj svet"? Da li se taj pojam odnosi na zemlju ili na nebo?

Pitanje broj 2: Za koga se u Bibliji kaže da je "knez ovoga sveta" i šta se pod tim misli?

Pitanje broj 3: Da li je za vreme kušanja Isus proveo 40 dana u pustinji ili na nebu?

Pitanje broj 4: Ko je kušao Isusa?

Odgovorom na ova 4 pitanja, pod uslovom da upotrebiš logiku, sasvim lako možeš doći do odgovora na pitanje: "Da li je po Bibliji Sotona bio na zemlji za vreme Isusovog boravka među ljudima?".

Piše Vidjeh a ne Vidim(buduće vrijeme)

Luka 10

17 Puni radosti vratiše se sedamdeset i dvojica i izvijestiše: "Gospodine, i zli dusi pokoravaju nam se u ime tvoje."

Jovan je upotrebio aorist, glagolski oblik koji označava prošlo svršeno vreme a ne buduće vreme!

Аорист
Из Википедије, слободне енциклопедије
Скочи на: навигација, претрага
Глаголска
времена
Перфекат
Имперфекат
Плусквамперфекат
Аорист
Презент
Футур први
Футур други

Аорист (грч. ἀόριστος, аористос = неодређен, неограничен) или прошло свршено време је глаголски облик који осликава радњу која се десила у прошлости, и то:

1.радњу која се десила након неке друге радње у прошлости
2.радњу која се десила „скоро“, тј. недуго пре тренутка говора.

Аорист је могуће употребити само код свршених глагола. Примери:

урадих
сретох
падох
Код правилних глагола са инфинитивним наставком -ти, аорист се гради тако што се од инфинитива глагола одузима наставак -ти, а затим додају наставци за лица:

1.лице једнине: -х (урадих)
2.лице једнине: - (уради-)
3.лице једнине: - (уради-)
1.лице множине: -смо (урадисмо)
2.лице множине: -сте (урадисте)
3.лице множине: -ше (урадише)
Код глагола са инфинитивним наставком -сти или -ћи, основа се добија од трећег лица множине презента тог глагола, одузимањем наставка -у, односно наставка -ну код глагола попут пасти-падну, подићи-подигну, пући-пукну, а затим се додају наставци за лица:

1.лице једнине: -ох (пад'ох, испекох)
2.лице једнине: -е (паде, испече; ке је постало че због палатализације)
3.лице једнине: -е (паде, испече)
1.лице множине: -осмо (падосмо, испекосмо)
2.лице множине: -осте (падосте, испекосте)
3.лице множине: -оше (падоше, испекоше)

Jovan je upotrebio aorist, glagolski oblik koji označava prošlo svršeno vreme a ne buduće vreme!

Аорист
Из Википедије, слободне енциклопедије
Скочи на: навигација, претрага
Глаголска
времена
Перфекат
Имперфекат
Плусквамперфекат
Аорист
Презент
Футур први
Футур други

Аорист (грч. ἀόριστος, аористос = неодређен, неограничен) или прошло свршено време је глаголски облик који осликава радњу која се десила у прошлости, и то:

1.радњу која се десила након неке друге радње у прошлости
2.радњу која се десила „скоро“, тј. недуго пре тренутка говора.

Аорист је могуће употребити само код свршених глагола. Примери:

урадих
сретох
падох
Код правилних глагола са инфинитивним наставком -ти, аорист се гради тако што се од инфинитива глагола одузима наставак -ти, а затим додају наставци за лица:

1.лице једнине: -х (урадих)
2.лице једнине: - (уради-)
3.лице једнине: - (уради-)
1.лице множине: -смо (урадисмо)
2.лице множине: -сте (урадисте)
3.лице множине: -ше (урадише)
Код глагола са инфинитивним наставком -сти или -ћи, основа се добија од трећег лица множине презента тог глагола, одузимањем наставка -у, односно наставка -ну код глагола попут пасти-падну, подићи-подигну, пући-пукну, а затим се додају наставци за лица:

1.лице једнине: -ох (пад'ох, испекох)
2.лице једнине: -е (паде, испече; ке је постало че због палатализације)
3.лице једнине: -е (паде, испече)
1.лице множине: -осмо (падосмо, испекосмо)
2.лице множине: -осте (падосте, испекосте)
3.лице множине: -оше (падоше, испекоше)

Pa ja sam o LUKA citattu pričao a ne Jovanu.

To je prorocanski video
:cao:
Video??
:hahaha:

da je on odmah tada pao ne bi bilo potrebe da ponovo padne prema Otkrivenju
Pao je po rečim Isusa.

No kad bolje pogledam slijedeće:

Luka 10

Nakon što apostoli se vratiše s turneje po Judeji(konkretan događaj) izjavljuju da se zli
pokoravaju u njegovo ime.
Isus odgovara kao slijed događanja da je i Sotona pao 1914 godine u budućnosti njima osobno (apostolima)...

Back