Od koje ''supstance'' su sacinjeni, neznam, to Bog zna....sad sto je Bog preko ''zemlje'' stvorio Adama i Evu meni nista ne govori....mi sada mozemo nagadjati, ali ja opet kazem bez potrebe!
Kako ne znaš? Pa jel Bog stvorio ovu zemlju za taj Edenski vrt,ili neki drugi planet?
Pa jeli možeš malo logički razmišljati? Šta piše Biblija,jeli ova zemlja stvorena za Adama i Evu? Ako ti ništa ne govori zašto Bog stvori Adama i Evu od ove zemlje znači da te ne interesuje tvoje Božansko poreklo.Stoga ti nemaš veze ni sa religijom ni sa Bogom,i uzalud diskutujemo kao vernici.
Sta bre lupas! Kakvu istinu izbegavam!? Oces da kazes ako me ne zanima koliko su savrseni Adam i Eva bili, da mi Bog ne znaci nista!? ma daj....bolje ti malo povedi racuna da duhovno napredujes, nego sto te zanimaju nege za sada nebitne stvari!
Ako te ne zanimaju i nebitne su tvoji pra pra roditelji,logično da te ne zanima ni njihov stvoritelj,zar ne?Ne možeš ignorisati tvoje poreklo,a da znaš zašto si na zemlji.Po ovome tebi ne znači ni vera ni religija ništa,i opet uzalud diskutujemo kao vernici.I ko ondak lupeta.Prihvatanjem tvojih praroditelja prihvaćaš Boga.Znači poznavajući njih upoznaješ Boga.Bog nije ono što čovek izmisli,već je stvaranje slika Božje.A ti totalno pogrešnu sliku imaš o stvaranju.Zato bitno da sa odgovorima spoznaš kako tvoji odgovori ne odslikavaju istinu.
Pa zar mislis da ce ti Bog dati u Bibliji detalje kakva su duhovna stvorenja, kakve sposobnosti imaju....da li mi mozemo da se pretvorimo u duhovno bice (ukoliko nismo) sve to ce nam biti jednog dana jasno! da je to pitanje bitno koliko ga ti velicas, Bog bi nam to detaljno objasnio, kao sto je objasnio zakon koji treba da drzimo! Vec to nije centralno pitanje, koje bi nas trebalo zanimati u ovom sada trenutku!
Pitanje dali si čitao Bibliju,e tek ondak mogu da ti kažem da jeste Biblija sadrži detalje.Ima podataka o duhovnim bićima kao anđelima,njihovo okruženje i ponašaje jasno ukazuju na njihove osobine.Samo je pitanje dali ti to znaš,ako ne znaš dali želiš pročitati u Bibliji.Ako ne želiš,diskusija je uzaludna a ja ne želim diskutovati o tvojim rečima,već o rečima Biblije.Već sada je jasno šta će sa nama biti.Biblija na sve daje odgovor i već nam je dat odgovor.Ko poznaje Bibliju i Boga ne mora čekati budućnost.
Znači,jeste centralno pitanje,odakle potičemo i kamo idemo.To je svrha ove planete i života na njoj.Možda ne i za tebe pa uzalud diskutujemo.
Pa izvini, za koji svet je pisana Biblija? za ovaj sada nas svet ili je pisana za andjele i dr. stvorenja....sta bre pricas! Oces da kazes da u Bibliji jasno stoji o kakvim Bozijim stvorenjima se radi?!
Kazes da, ne pitas sta je Bog u mogucnosti...a ovamo te zanima kakva je stvorenja stvorio...smesan si!
Zar mislis da smo u stanju da razumemo kakva su to stvorenja!?
Pisana za svet ljudi pre više hiljada godina o svetovima Božjeg carstva,o zemaljskom svetu Edenskog vrta i o budućem svetu ove planete zemlje.Ako Biblija piše o anđelima,ne znači da je pisana za njih.Izvrćeš reči pitanja koje postavio.Ako mi pričamo o svetu anđela to ne znači da je to pisano samo za njih,a mi nesmemo ništa znati o tome.Jeli možeš razlikovati ta dva pojma?
Jasno je kakva su duhovna Božja stvorenja i kakva su materijalna stvorenja.
Ako pročitaš Bibliju biće i tebi jasno,i ondak možemo diskutovati o rečima Biblije a ne o tvom ličnom ubeđenju.
Takođe dali ti možeš razlikovati mogućnost Božje i osobine substance materije.
Kada ja pitam za osobine materije,ja te ne pitam za Božje mogućnosti.
Jeli ti razlikuješ ta dva pitanja uopšte? Ko te pita za sposobnosti Božje?
Opet izvrćeš pitanja i odgovaraš odogovorom koji nema veze sa pitanjem.
Jeli ti vidiš sebe šta radiš?I ondak mene ubeđuješ kako si odgovorio na moja pitanja odgovorom koji nema veze sa pitanje.Gde si učio te trikove i prevare?
''Ja ne pitam kako izgledam kad se probudim, vec kako izgledam pre nego zaspim''
Pa ako te samo zanima kakav si a ne kakav treba da budeš,ondak mi nemamo zašto da diskutujemo,jer takvo razmišljanje nema veze sa verom i religijom.
Isus jasno rekao kakvi treba da budemo i kakvi ćemo biti.
Još jedan dokaz da se ti ovde zezaš samnom i nisi ozbiljan.
Možda moram postati i ja neozbiljan?
O kakvoj sad istini ti pricas!?
O jedinoj istini,na koji nikako da ti ukažem.
Pa rekao si, da si kao ostatak sveta! ako si kao ostatak sveta, onda imas lep zivot!
Opet izvrćeš reči.Pogledaj šta sam ja rekao a šta si ti.
Pitam se jel te Bog učio da mi izvrćeš reči kako bi me prevario?
Ja sam rekao da takve izjave tebi šapuču kao ostatku svetu?
Znači tebi šapuču da ne postavljam tekstove,jer bi već trogodišnje dete razumeo šta govorim.Znači tebi šapuču kao ostatku svetu,pošto veruješ da tvoj Bog tebi šapuče ko se k*** a ko ne.Moj Bog se ne bavi takvim stvarima niti šapuče takve stvari.To nije osobina mog Boga.
Ko je rekao da ja tvrdim da znam istinu!? Ja samo zelim sto bolje da upoznam istinu, i normalan covek ce dok je ziv tragati za istinom (Bogom)....
I nemam sta da ti priznam...sve sto sam imao sam ti rekao...mozemo samo da se vrtimo u krug....s obzirom da ti kazes da imas strpljenja, ja ze ovo vrcenje nemam....pa mozes da nastavis sa istim pitanjima
Pa sam si rekao da ti poznaješ Boga a ja ne.Ako poznaješ Boga,moraš poznavati i istinu.Znači ako ne znaš istinu,ni Boga ne poznaješ.Nemoj ondak meni reći ono što se odnosi na tebe.Istinu ćeš bolje upoznati ako slušaš i shvatiš istinu.Ali dok ti teraš tvoje,ti ne možeš slušati ni Boga u tvom srcu a ni istinu da spoznaš.
Kakvo je to traganje ako neko nešto traži i kada nađe odbaci?
Nemoj meni priznati,priznaj sebi.Kada nešto jeste,ne moraš priznati,to se vidi.
Pitanja postoje odkad je čoveka i dok će čovek postojati.Ali odgovor nastaje samo kada čovek spozna istinu.Zato ko god bude rekao da poznaje Boga i istinu,tu su pitanja da to proverimo.