Poslednji čas za opoziciju

vracaracc

Buduća legenda
Poruka
38.315
Gradonačelnik Kragujevca i prvak „Zajedno za Šumadiju“ o stvaranju bloka protiv vlasti, liderskim ambicijama na političkoj sceni: Pozivam sve lidere da zaborave na sujete i da se suočimo sa greškama


SVI oni koji sebe smatraju opozicijom trebalo bi uskoro da se nađu za istim stolom u Kragujevcu. Da se prvo ispričamo kao ljudi, pogledamo jedni druge u oči, zaboravimo lične sujete, a onda se uhvatimo u koštac sa ozbiljnim problemima i temama, kojih, na žalost, ima na pretek.


Ovu poruku, uoči poziva liderima opozicije da se uskoro okupe na jednom mestu, u intervjuu za „Novosti“ šalje Veroljub Stevanović, gradonačelnik Kragujevca i prvak „Zajedno za Šumadiju“.

* Kome ćete uputiti poziv za razgovore?

- Svima. Bojanu Pajtiću, Čedomiru Jovanoviću, Borisu Tadiću, Dušanu Petroviću, Zoranu Živkoviću, Bošku Ničiću... Očekujem da se svi nađu za istim stolom, svi lideri nacionalnih i regionalnih stranaka, ali i grupa građana, koji su u ovom trenutku opozicija. U planu je da se taj sastanak održi između 25. i 28. septembra.

* Da li je uopšte moguće da političari koje ste naveli, prevaziđu i lične i programske razlike, i ponovo se nađu u istom frontu?

- Tačno je da je sujeta u velikoj meri prisutna na našoj političkoj sceni, da nije bilo liderstva i loših procena, ne bismo imali ovaj kolaps i katastrofu u kojoj je i opozicija, ali i Srbija sada. To mi je dodatni argument da kažem: Ljudi, i sami smo krivi za ovo što se desilo. Hajde da zaboravimo na sujete, da svi iskreno kažemo koliko smo i sami doprineli ovakvoj situaciji, koliko nas je opuštanje koštalo. Mislim da svi ti ljudi mogu jedni s drugima. Pitanje je samo šta im je značajnije - liderske ambicije ili da nam svima bude bolje.

* Kakav rasplet u Kragujevcu očekujete, hoćete li ostati na vlasti?
- Kragujevac je prvi poraz naprednjaka - sve su pokušali, ali nisu uspeli da promene vlast. Očekujem da i dalje bude napada, ali manje, jer će morati da se okrenu pravim problemima pošto će nezadovoljstvo građana rasti. Moja poruka je da dođu da odmerimo snage na izborima, a ne da političkim igrama otimaju vlast.


* Kakvu alternativu vi nudite, šta je to drugačije što niste i nudili i radili?

- Tačno je da je reč o gotovo istim ličnostima koje su na srpskoj političkoj sceni već dugo. Naravno da je bilo propusta, i zbog sujeta, previše liderstva, i onog što se zove stranačka pripadnost. Ne može neko ko je hiljaditi po kvalitetu, a moj je stranački kolega, da bude na nekom važnom mestu, ako imamo nestranačku ličnost koja je u prvih deset po znanju, angažovanju, rezultatu. Tu grešku smo mi pravili, a pravi je i ova vlast. Ali, šta god da u prethodnoj deceniji nismo uradili, a trebalo je, neuporedivo je manja šteta od onoga što ova vlast sada radi.

* Kakve će konkretne političke akcije opozicija sprovesti?

- Najbitnije je da se prvo nađemo, ispričamo, pogledamo u oči. Da se okupimo, ne oko lidera, već oko ideja. Ne treba nam kritika ove vlasti zbog puke kritike, već da bismo nešto promenili. Treba na pravi način reći kako stoje stvari, da vlast loše radi, i ponuditi nešto što je potpuno drugačije. I sve ono što budemo nudili, biće maksimalno argumentovano.

* Kakvi su vaši planovi ukoliko pokušaj objedinjavanja opozicije propadne?

- Nastaviću da se borim za bolju Srbiju, sa strankom koja je, posle raspada URS, ponovo u formiranju. Mislim da ipak ima nade za oporavak opozicije. Potezi vlasti ići će nam naruku i po mojoj proceni najdalje od Nove godine većini će postati jasno da je sve ovo prazno priča.

http://www.novosti.rs/vesti/naslovn...eroljub-Stevanovic-Poslednji-cas-za-opozicijuОпростите...али сви ови поменути, на гомилу, тешко могу да добаце до 10%
А Вука нису позвали...Грешка...Ипак је он искусан и "доследан" лидер сваке опозиције и слуга сваке власти.
 
А ко је уопште опозиција од свих тих прозваних - сви се залажу за исто исте идеје имају једино што их разликује тренутно је ко више пара из буџета гура у свој џеп.
 
Ми немамо опозицију.

Ово је само списак странака које нису на власти, а тако би жарко желеле да опет буду.
 
Ми немамо опозицију.

Ово је само списак странака које нису на власти, а тако би жарко желеле да опет буду.


Тачно.
Списак бивших који би желели да буду будући.

А опозиција нам је потребна.
На жалост ја не могу да разне Борисе, Зоране, Чанке, Чеде.............. видим као будућност ове државе.
 
Sve smo ih vec videli kakvi su....da je narod hteo opoziciju, glasao bi za nju na izborima u martu. Nema ko da se nije obrukao i sve je "vec vidjeno" a to je da niko ne misli na narod zaista.

Mozda samo jedni odskacu, ali i to "mrka kapa".
 
Pajtic, Ceda, Tadic... blago Vucicu sa ovakvom "opozicijom".

Он је захваљујући таквим противницима и победио. 2012 је било довољно да у кампањи кажу: "Ми нисмо Тадић и нећемо са њим у коалицију!" и добили би више гласова него што јесу.
 

Back
Top