Poslednji atomi snage

Morena_007

Aktivan član
Poruka
1.585
Redovno mi se dešava da u ovo vreme, oko aprilskog raspusta, nemam više snage da se borim sa lekcijama koje treba naučiti,
dosadnim školskim lektirama koje treba pročitati, glupim časovima kojima treba prisustvovati ...
Sada trebam da naučim istoriju, psihologiju i geografiju, a mrzi me da bilo šta od toga pipnem!

Dešava li se i vama slična stvar?
Kako se izborite sa tim osećajem?

joj mene ovakav osecaj hvata kad god je lepo vreme :(
mada je danas bilo bzvz vreme a ja nista ucila nisam xD
a treba istoriju, geografiju (zasto se nisam rodila u San Marinu?! :dash: ) i nemacki (zena zakazala pismeni u sredu cim krenemo u skolu, a da ironija bude veca to nam je i prvi cas :roll: videcu da zakasnim :mrgreen: ) da ucim :roll:

inace ne znam sto ti je tesko psihologiju da ucis, ja sam nju obozavala, to mi je bio ubedljivo najzanimljiviji predmet u toku dosadasnjeg skolovanja :lol: secam se i da sam na letnjem raspustu uzela knjigu iz psihologije da procitam one delove koje nismo ucili u skoli (ono psihologija mase, ponasanje u grupi, navijaci :D )

a sto se tice lektira treba da citam Seobe ali mi ne pada na pamet, naci cu negde prepricano, dosta mi je i ova cuprija na Drini sto sam je citala (nemate pojma koliko je Nobelova nagrada precenjena :eek: )

a dosadni casovi... jbga preziveces.... ja uvek nadjem nesto da se zabavim ako mi je bas toliko dosadno (okrenem zadnji list u svesci i pisem 'spava mi se, spava mi se' ili 'smaram se, smaram se' :lol: )

Poslednja izmena:
inace ne znam sto ti je tesko psihologiju da ucis, ja sam nju obozavala, to mi je bio ubedljivo najzanimljiviji predmet u toku dosadasnjeg skolovanja :lol: secam se i da sam na letnjem raspustu uzela knjigu iz psihologije da procitam one delove koje nismo ucili u skoli (ono psihologija mase, ponasanje u grupi, navijaci :D )
Ja imam tu neku plavu knjigu, ako se iz nje i dalje uči, i to je jako suvoparno, ako mora da se uči kao tekst ili da se nekako sistematizuje lekcija (a ne da se ide po već poznatom i samo priča, priča o tome). To je sve mnogo jasnije kada se o tome čita na blogovima i forumima jer se tu razgovara sa drugim ljudima pa ima manje nejasnoća. (Uvek se javi neko da pita "a kako ovo" pa autor objasni, a ti možda i ne pomisliš na to pitanje pa bi ti posle bilo nejasno da neko drugi nije pitao)

Ja se savrseno lako izborim sa istorijom, psihologijom i geografijom. :super:
Lektire su mi jos manji problem. Psihologijo, vrati se. :P
Nego sta cu sa matematikom i informatikom? :neutral: :think: Jos i fizika kad krene da siluje, pa se tu umesa i dosadna hemija... Tu mi nadji lek. :dontunderstand:
E, da, imam ja osecaj da mi je ponestalo malo snage i gasa za ovo malo sto je preostalo do kraja, ali nalazim vremena i interesovanja. Sta cemo sto za gorepomenute predmete nemam volje od septembra meseca. :worth:
Meni bi to bio veci problem od ponestajanja atoma snage. :cool:

Poslednja izmena:
hahahahahahha Stefane razumemo se :lol:

mene geografija jako nervira tj. nervira me moj profesor geografije jer on ne pita nista normalno nego sve neke gluposti, jos i kad predaje kaze kao 'to nabrajamo samo da bi onaj ko to ne zna dobio keca' :eek: geografija se svela na ucenje besmislenih nizova brojeva (koliko je stanovnika bilo u Srbiji bez Kosova po popisu iz 1921. tacno u broj :eek: )

a i ja kazem psihologijo vrati se :D

inace sa pascalom ne znam ni ja sta cu (ako ti je neka uteha), a sad na tromesecju mi se promenila profesorka, bice veselja sa ovom novom :roll:
matematika :evil: na polugodistu umalo 1 nisam imala, sad na tromesecju imala dve cetvorke :cool: (inat :mrgreen: )
rekla sam kevi pred roditeljski da zapamti ove ocene jer skoro nece biti ovako dobre :sad2: (najlosija ocena mi bila 3 iz hemije :zcepanje: )

Ja imam tu neku plavu knjigu, ako se iz nje i dalje uči, i to je jako suvoparno, ako mora da se uči kao tekst ili da se nekako sistematizuje lekcija (a ne da se ide po već poznatom i samo priča, priča o tome). To je sve mnogo jasnije kada se o tome čita na blogovima i forumima jer se tu razgovara sa drugim ljudima pa ima manje nejasnoća. (Uvek se javi neko da pita "a kako ovo" pa autor objasni, a ti možda i ne pomisliš na to pitanje pa bi ti posle bilo nejasno da neko drugi nije pitao)

heh ja imam 2 plave knjige, jednu su mi uvalili (nisam provalila da je za strucne skole :mrgreen: pa sam kupila onu za gimnazije naknadno :lol: obe su plave)
ova za gimnazije mi se svidela, dok sam citala nisam imala osecaj da citam nesto za skolu bilo je kao da citam novine ili tako nesto :) (valjda je to bio jedini predmet koji je uspeo da me zainteresuje za svoj sadrzaj, pa mi je bilo lako da ucim) i jako su mi se svideli primeri uz lekcije iz te knjige, oni eksperimenti sa mackama i majmunima, pa one price o svedocenjima :cool:

e sad onu knjigu za strucne skole sam samo prelistala, ne svidja mi se kako je napisana, a tek kako su neke stvari objasnjene :eek: mislim da ni onaj ko je pisao ne bi razumeo :roll:

Volite psihologiju i geografiju? :eek: mora da se šalite

Ja se lako izborim sa informatikom, matematikom, fiziku jedem za doručak, ali šta ću ja sa geografijom? :roll: Treba da naučim ekonomske odlike Azije, Afrike i Amerike, a to je sama bubačina - koja država je na kom mestu po proizvodnji prirodnog kaučuka, urme i hiljadu drugih stvari. Koliko posto planataške proizvodnje ovoga, onoga, trte, mrte... muka mi je od ovoga! moj najveći problem je geografija! :confused:

Što se tiče udžbenika iz psihologije - ima dosta grešaka. Profesorka biologije se iščuđavala kad je čitala i ispravljala greške koje se tiču i biologije i psihologije (to je onaj prvi deo kada priča o nervnom sistemu i ostalom). Meni je sve to dosadno. Profesorka se zavali u stolicu i nešto drobi. Uglavnom, časovi su dosadni.

Istoriju ću lako - treba da pročitam lekcije! Volim istoriju.

Što se tiče čitanja - meni to u principu nije problem. Volim da čitam, ali ne i ''Anu Karenjinu''. :evil: Ako mi se nekada učini zanimljivim taj ljubavni trougao - odgledaću meksičku sapunicu. Inače, ''Ana Karenjina'' vuče za sobom mnoge rasprave, koje su zanimljive, ali sama knjiga nije ni malo.

Obozavam psihologiju, a ona Rotova i Radonjiceva plava knjiga bi trebalo biti smenjena. Ima puno suvoparnog teksta, bespotrebnih pojmova, starih istrazivanja, a fale nove informacije i rezultati i jos svasta nesto...
Medjutim, za psihologiju je najbitnije imati zanimljivog i posvecenog profesora, a knjiga opet i nije bas tako losa. ;)
Geografiju volim da iscitavam, pratim na karti... Zasto da ne. :)
Istoriju jos vise.
"Ana Karenjina" je fantasticna! Ja sam bio odusevljen kad sam citao. Ponegde smaraju nepotrebni opisi, ali je roman pravo savrsenstvo realizma i ljubavne price. :D
PS. Nas profesor nije terao da ucimo te besmislene brojke i statisticke podatke, jer nije u tome sustina geografije. :P

Obozavam psihologiju, a ona Rotova i Radonjiceva plava knjiga bi trebalo biti smenjena. Ima puno suvoparnog teksta, bespotrebnih pojmova, starih istrazivanja, a fale nove informacije i rezultati i jos svasta nesto...
Medjutim, za psihologiju je najbitnije imati zanimljivog i posvecenog profesora, a knjiga opet i nije bas tako losa. ;)
Geografiju volim da iscitavam, pratim na karti... Zasto da ne. :)
Istoriju jos vise.
"Ana Karenjina" je fantasticna! Ja sam bio odusevljen kad sam citao. Ponegde smaraju nepotrebni opisi, ali je roman pravo savrsenstvo realizma i ljubavne price. :D
PS. Nas profesor nije terao da ucimo te besmislene brojke i statisticke podatke, jer nije u tome sustina geografije. :P

stefane, ti i ja smo nebo i zemlja :lol:

slažem se da nije, ali objasni ti to mojoj profesorki :(

ja samo da dodam da mi Anu Karenjinu nismo ni radili, profesorka je malo pogubljena pa nije ni stigla do Ane Karenjine xD i na kraju druge godine rekla 'podsetite me kad krenemo u trecu god da nismo radili' :lol:

a geografija.... meni je to onaj predmet 'nit smrdi nit mirise', ne volim je nesto preterano, ali mi nikad nista normalno iz geografije nismo ucili, znam da nas je pitao kako se tamo nesto kaze na arapskom, koliko tona necega godisnje izveze Indija :eek: to su one gluposti koje se uce napamet za svaki cas jer se zaborave u roku od 2 dana, a to smara :roll:

Redovno mi se dešava da u ovo vreme, oko aprilskog raspusta, nemam više snage da se borim sa lekcijama koje treba naučiti,
dosadnim školskim lektirama koje treba pročitati, glupim časovima kojima treba prisustvovati ...
Sada trebam da naučim istoriju, psihologiju i geografiju, a mrzi me da bilo šta od toga pipnem!

Dešava li se i vama slična stvar?
Kako se izborite sa tim osećajem?

Nikako . Placem i pisem maturski iz hemije u isto vreme . A uz to citam i Zlocin i kaznu ....

Joj. Ja sam treca godina i stalno govorim to, a znam da ce biti jaako tesko pri kraju cetvrte. :sad:

ma videces sledece godine,meni licno sada sve ono sto je prosle ili pretprosle godine ili cak u prvoj izgledalo strasno i uzasno sada deluje smesno(ovde mislim na razne svadje sa drustvom iz odeljenja a ponekad cak i tuce kojih je moram priznati bilo bas bas).
u tim momentima sam molio boga da dodje poslednji dan 4. godine,ali na kraju se uvek pamte samo lepo a ono sto je bilo lose i bzvz se zaboravlja....uostalom videces i sam vrlo brzo

ma videces sledece godine,meni licno sada sve ono sto je prosle ili pretprosle godine ili cak u prvoj izgledalo strasno i uzasno sada deluje smesno(ovde mislim na razne svadje sa drustvom iz odeljenja a ponekad cak i tuce kojih je moram priznati bilo bas bas).
u tim momentima sam molio boga da dodje poslednji dan 4. godine,ali na kraju se uvek pamte samo lepo a ono sto je bilo lose i bzvz se zaboravlja....uostalom videces i sam vrlo brzo

pa mogu neke stvari da se zaborave, ali ostaje gorak ukus u ustima

meni kad zavrsim 4tu godinu nece biti zao sto se 'rastajem' od odeljenja, jer znam da cu sa onim ljudima koji su meni bitni ostati u kontaktu a sa ostalima se i ovako ne druzim, maltene znam im samo ime i prezime i kako izgledaju i nista vise jer je komunikacija 0 a nikada se nismo svadjali, jednostavno nemas zajednickih tema (sto rece bora corba 'imam svoj mali svet i oko njega kineski zid')
meni ce jedino biti zao sto mi se zavrsila jos jedna faza zivota, jer tek u takvim nekim trenucim kapiras da staris, da ti zivot prolazi bla bla....

pa mogu neke stvari da se zaborave, ali ostaje gorak ukus u ustima

meni kad zavrsim 4tu godinu nece biti zao sto se 'rastajem' od odeljenja, jer znam da cu sa onim ljudima koji su meni bitni ostati u kontaktu a sa ostalima se i ovako ne druzim, maltene znam im samo ime i prezime i kako izgledaju i nista vise jer je komunikacija 0 a nikada se nismo svadjali, jednostavno nemas zajednickih tema (sto rece bora corba 'imam svoj mali svet i oko njega kineski zid')
meni ce jedino biti zao sto mi se zavrsila jos jedna faza zivota, jer tek u takvim nekim trenucim kapiras da staris, da ti zivot prolazi bla bla....

jesi ti sad cetvrta?

Meni je jos teze zato sto smo mi jako slozni i bliski, a druzimo se puno i van skole. Doci ce jednom i taj dan. :P

Back