Poslednje uništavanje narkotika spaljivanjem u Srbiji bilo organizovano pre 2004. god

Monoteizam

Aktivan član
Poruka
1.159
Dačić: Narednih sedmica uništićemo nekoliko tona droge
| 14. 05. 2012. - 14:21h | Komentara: 25

Ministar unutrašnjih poslova Ivica Dačić najavio je danas da će u narednim sedmicama početi uništavanje nekoliko tona zaplenjenih narkotika.

Dačić je novinarima rekao da narkotici, zaplenjeni prilikom izvršenja raznih krivičnih dela, nisu uništavani nekoliko godina iz raznih proceduralnih razloga.


On je dodao da je poslednje uništavanje narkotika spaljivanjem u Srbiji bilo organizovano pre 2004. godine, a da će taj posao sada biti sproveden zahvaljujući uredbi Vlade Srbije.


Dačić je objasnio da u uništavanju droge zajednički učestvuje više ministarstava - MUP, Ministarstvo pravde, Ministarstvo zdravlja, za zaštitu životne sredine...


Prema njegovim rečima, pri transportu droge koja će biti uništena biće primenjene sve bezbednosne mere, a novinari će biti pozvani da prisustvuju samom činu uništavanja.


Vlada Srbije je 5. maja donela Uredbu o načinu i postupku uništavanja psihoaktivnih kontrolisanih supstanci oduzetih na osnovu odluke nadležnog organa.


MUP drogu uništava spaljivanjem u termoelektranama a, kako je prethodno najavljivano, ove godine narkotici će biti fazno uništavani, kako bi bili ispoštovani i ekološki standardi.


Dačić je danas razgovarao sa ocem Tamare Miladinović, koja je izgubila život 1. aprila u diskoteci "Kontrast" u Novom Sadu.

http://www.blic.rs/Vesti/Hronika/323603/Dacic-Narednih-sedmica-unisticemo-nekoliko-tona-droge
 
Spaliće oni nekoliko tona paracetamola,šećera i čega sve ne pomešanih sa nešto malo gudre,razlika se ne spaljuje,nikako,niko nije lud da spaljuje pare,mnogo ozbiljnije tajne službe valjaju gudru a neće ove naše jajare kako da ne...///
Doduše on što stoji po sudskim depozitima godinama više ni za qurac nije,jedino da nekog zajebu . :lol:
 

Back
Top