Poslednje od Hendriksa

Sensei

Master
Moderator
Poruka
48.911
DVA DANA PRE smrti, Džimi Hendriks je jednostavno želeo da džem sa drugima.

Njegov drugar Erik Burdon, bivši frontmen grupe Animals, nedavno se udružio sa rok bendom War pod uticajem latinoameričke muzike, koji su odsvirali neke od svojih prvih zajedničkih koncerata.

Kada je grupa počela da stalno svira u londonskom džez klubu Ronnie Scott's, Burdon je pozvao Hendriksa da svira sa njima. Umetnik se pojavio uveče 16. septembra 1970. na drugom setu i svirao dirljive, dramatične fraze na obradama ansambla.

audio

 

VanderGraaf

Primećen član
Poruka
509
Pesma, "Izabella", objavljena je kao singl od strane Reprise Records 8. aprila 1970. To je bio poslednji singl koji je Hendriks objavio pre njegove smrti.
A sta je bila inspiracija Hendriksu da napise pesmu "Izabela"?
Njegova gitara. Alpine White 1968g. Stratocaster koji je on zvao Izabela. Taj isti beli strat, odnosno Izabelu, je Jimi svirao na Vudstoku, a jos poznatiji je po americkoj himni koju je Jimi odsvirao na Vudstoku a koju do tada niko pre nije tako agresivno odsvirao na gitari.
 

Sensei

Master
Moderator
Poruka
48.911
Erik Klepton je trebao da se vidi sa Hendrikson onaj dan kad je umro i za tu priliku mu je kupio levoruki stratokaster na koji je bio naleteo ranije.

Iznova me oduševljava to drugarstvo medju muzičarima onog vremena kad su jedni drugima kupovali instrumente ako nalete na nešto posebno što znaju da će da znači nekom od prijatelja.
 

Top