posledice abortusa, sta kaze statistika?

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Kathrine

Početnik
Poruka
12
izvinjavam se sto sam dosadna, i razumem ako vam je smor da odgovarate na pitanja neodgovornim devojkama, samo, volela bih jos nesto da znam. Sta je to sto kod kiretaze sto napravi problem oko ponovnog zaceca? Kiretaza je "grebanje" zida materice, jel tako? Da li je to neko nepravilno zarastanje posle, pa plod ne moze da se "zakaci"(ignorisite terminologiju, nisam iz vase branse, biologija je davno proslo vreme)
 

dr

Poznat
Poruka
9.753
Da, postoji nesto sto se zove Ashermanov sindrom...materica iznutra postane sva ispregradjena vezivnim pregradama i onemogucava da se fetus sto ti kazes zakaci...medjutim ta komplikacija je hvala bogu retka a ne moze se utvrditi do eventualnog problema nemogucnosti ostajanja u drugom stanju.
 

marijanica79

Početnik
Poruka
6
Dragi moderatore, ne mogu a da ne primetim da niste pročitali ni reč od prethodnog.
Ja nisam videla da iko morališe..devojka je jednostavano pitala da li će bit problema i komplikacija pri kasnijem začeću jer je imala abortus, i dati su joj odgovori...
Ja zaista ne razumem odkud Vam to da ovde neko polemiše i filozofira.
Pitanja i odgovori su čista biologija.
 

Zvezdica

Iskusan
Poruka
6.474
Posto vidim da tema nije zakljucana, mozda "smem" da pitam. Nema veze sa abortusom, ali donekle ima veze sa prvim postom na ovoj temi. Dakle, rekli ste da je provera plodnosti kod zena bolna procedura i da se ne praktikuje "unapred", ukoliko ne postoje znaci da nesto nije u redu, zar ne?

Sta se onda planira nekome ko zeli decu za nekoliko godina? Da pocne da pokusava, pa tek kasnije da se javi lekaru ako nesto nije u redu, ili postoje koraci koje biste preporucili da se obave pre pocetka "rada" na dobijnju bebe?
 
stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Top