Posledica rata biće... Raspad Rusije

Boris T

Domaćin
Poruka
4.024
Da, da, evo i na Ka-52 je kokpit iz šezdesetih. Kad se Ukro tenk nađe na onom plavičastom displeju po :mrgreen

Pogledajte prilog 1278776
Опет спинујеш – након што је постало јасно да се не разумеш ништа у аеродинамику (из изјаве да што је крило веће, то је већа брзина), генерално, ти имаш неред у глави око управљивост, брзина и авиони - пошто немаш основна знања из физике. Ок, то смо већ прошли…
Сада наставиш са својим безумним постовима - постављањем фотографије КА-52 са четири LCD дисплеја, али са тумблерима, жироскопским сензорима и инструментима из 80-их.....Ово је и стандард руске авионике - "like a lipstick on a pig"

Poruka
20.803
Опет спинујеш – након што је постало јасно да се не разумеш ништа у аеродинамику (из изјаве да што је крило веће, то је већа брзина), генерално, ти имаш неред у глави око управљивост, брзина и авиони - пошто немаш основна знања из физике. Ок, то смо већ прошли…
Сада наставиш са својим безумним постовима - постављањем фотографије КА-52 са четири LCD дисплеја, али са тумблерима, жироскопским сензорима и инструментима из 80-их.....Ово је и стандард руске авионике - "like a lipstick on a pig"
Pokaži gde sam to bilo šta pisao o aerodinamici koja mi uopšte nije struka. Jedino sam konstatovao da ti, kao univerzalni ekspert opšte prakse pojma nisi imao šta je to finesa jedrilice ili planirajuće bombe.

Ako toliko ne možeš da podneseš kad te drugi demantuju, nemoj da pokušavš da baš svakom iz baš svega držiš predavanja.

Poruka
20.803
Koji to borbeni helikopter ima glass cockpit bez baš i jednog analognog instrumenta ili pokazivača?

Pokaži gde sam pominjao to što tvrdiš u vezi avionskog krila.

Boris T

Domaćin
Poruka
4.024
Pokaži gde sam to bilo šta pisao o aerodinamici koja mi uopšte nije struka. Jedino sam konstatovao da ti, kao univerzalni ekspert opšte prakse pojma nisi imao šta je to finesa jedrilice ili planirajuće bombe.

Ako toliko ne možeš da podneseš kad te drugi demantuju, nemoj da pokušavš da baš svakom iz baš svega držiš predavanja.
Ниси ме уопште демантирао - нико није причао о једрилицама - не знам појам "финесa" на српском, као што сам ти рекао, учио сам аеродинамику на чешком и енглеском. О "финесa" (D/L ratio) уопште нисмо причали, а камоли о једрилицама. Разговарали смо о брзини и односу према површини крила моторних авиона. Тврдио си линеарну пропорционалност између брзине и површине крила. Ово је наравно апсолутно нетачно, јер је брзина ваздуха (airspeed) векторска сила и она је прво у директној зависности у односу на четири фундаменталне силе, које делују на авион током лета, али ни на који начин није линеарно пропорционална површини крила. Kако да ти објасним једноставније на језику 7. разреда школе....

Poslednja izmena:
Poruka
20.803
Да се не разумеш ништа у аеродинамику – то смо потврдили – али најгоре је што не знаш Њутнове законе који се уче у 6. разреду.
Ti se u nju temeljno ne razumeš, najtemeljnije. Čovek “ekspert za aerodinamiku”, ali nije znao ni šta je to “finesa”, proverivo.

Boris T

Domaćin
Poruka
4.024
@Boris T

Kada bi smo mogli da očekujemo nešto o onome sa ekvivalentom razorne moći u kilogramima TNT za pogodak hipersoničnom raketom mase 5 tona, koja pogađa cilj brzinom od 12 maha? :namcor:
Али спинујеш , какве ово везе има са тим што се не разумеш добро у авијацију и физику уопште, а коментаришеш и правиш се паметан....