Posle Vojislava nema Kostunice

Moreplovka....

Aktivan član
Banovan
Poruka
1.024
Sudbina jednog unikatnog prezimena koje izumire
Milica Grabez

Adolf Hitler je jedini Nemac koji je nosio prezime Hitler! Pre njega, nijedan Nemac nije se prezivao Hitler, ni posle njega niko od Nemaca nije nosio prezime Hitler.
Nestašni Adolf zadavao je svom očuhu mnogo nevolja, i on je, da ga Adolf ne sramoti, odlučio da mu njegovo prezime Šiklgruber promeni u Hitler. Prezime Hitler se u nemačkom jeziku smatra pogrdnim.
Adolf Hitler je zagorčao život Nemcima, a sramotiće ih kroz istoriju. Stotinu miliona ljudi poginulo je u ratu koji je Hitler izazvao.
Premijer Srbije Vojislav Koštunica jedini je građanin u Srbiji, i srpskom rodu, koji nosi prezime - Koštunica!
Prezime Koštunica, otac premijera Srbije uzeo je odmah posle rata, dok je kao predsednik specijalnih sudova slao ljude na stratište. Zbog navodne saradnje sa okupatorima, zbog ideološke nepodobnosti...
Otac premijera Srbije osudio je na smrt i rođenog brata velikog srpskog pisca Meše Selimovića. Meša je sve knjige, koje će ostati u istoriji srpske književnosti kao remek-dela, posvetio streljanom bratu.
Otac premijera Vojislava Koštunice prezivao se Damjanović. Kada su ukinuti preki sudovi, njegov otac je uzeo prezime Koštunica. Pretpostavlja se da ga je uzeo po imenu sela Koštunići, kod Gornjeg Milanovca.
Prezime Koštunica nosio je, dakle, njegov otac, majka, i on. Danas se samo premijer Srbije preziva - Koštunica. Njegovo prezime nije uzela ni njegova službena supruga Zorica Radović.
Premijer Koštunica nema dece, i kada umre, ili život okonča na drugi način, u Srbiji se niko više neće prezivati Koštunica.
Po čemu će potomci pamtiti vladavinu (i teror) Vojislava Koštunice?
Posle 5. oktobra 2000. godine Vojislav Koštunica je proglašen za predsednika Savezne Republike Jugoslavije. Okončanjem njegovog mandata prestala je da zvanično postoji država SRJ, članica Ujedinjenih Nacija. Transformisla se u Državnu zajednicu Srbije i Crne Gore.
Za vreme mandata Vojislava Koštunice, predsednika Vlade Srbije, ugasila se i ta država. Republika Crna Gora se razdružila, i Srbija je ostala samo - Republika Srbija.
Za vreme drugog mandata Koštunice na mestu premijera, skoro je sasvim izvesno da će se i Kosmet razdružiti od Srbije!
Ako Koštunica, ne daj bože, dobije i treći mandat, sasvim je moguće da će se i Vojvodina ''razdružiti'' sa preostalim delom Srbije!
Čovek unikatnog prezimena obećavao je, i zaklinjao se da će očuvati Saveznu Republiku Jugoslaviju. Potom se, kao premijer Srbije, u pristupnoj besedi zaklinjao da će sačuvati, po svaku cenu, Državnu zajednicu Srbije i Crne Gore. Kada smo se razdružili, nije mu palo na pamet da podnese ostavku, da se povuče u manastir, ili u bolnicu, ili da ga privedu zbog njegove politike u sudnicu. Nastavio je ponovo da se zaklinje.
Kada je po drugi put izabran za predsednika Vlade Srbije, zakleo se da će poštovati novi (pod sumnjivim okolnostima izglasani Ustav Srbije). Zakleo se da će sprečiti odvajanje Kosova i Metohije od Srbije. Doduše, kada se zaklinjao, uvek je žmirkao, što može jednog dana i da uzme kao alibi, navodeći da to nije ozbiljno i mislio.
Kosmet će ovog meseca, već je izvesno, proglasiti nezavisnost. Koštunica ni posle toga neće podneti ostavku. Nastaviće da se zaklinje da će nam biti bolje, da će, ovog puta, sasvim sigurno, sačuvati Vojvodinu!Nemoj više, ko Boga Te molimo, da se zaklinješ!
Vojislav Koštunica, čovek unikatnog prezimena, impresivni je prodavac obećanja. On patološki laže. Kad god je nešto obećao, to je značilo da će biti suprotno.
Obećao je da će mu saradnja sa Hagom biti "deveta rupa na svirali", a svakog optuženog, kojeg su mogli da šćape njegovi panduri, poslao je u Hag! Obećao je socijalnu pravdu, a građani su na prosjačkom štapu, a vlastela živi k'o lordovi.
Obećao je odlučnu borbu protiv korupcije, ali je sa svojom stranačkom kamarilom opljačkao Srbiju do gole kože.
I svetu je obećavao. Rusima bratsku saradnju. Kulturnu, naučnu, vojnu, ekonomsku. I Rusi su ispunjavali svoja obećanja. Koštunica je na njih zaboravljao čim ih je izgovorio.
Ko je čovek unikatnog prezimena u Srbiji? Obeležen je, svakako.
Naše kolege iz jedne strane zemlje, koju je Koštunica posećivao, i gde je mnogo obećavao, dostavili su nam podatke njihovih institucija koje su, po službenoj dužnosti, pratile njegov dolazak, kretanje, razgovore, ponašanje. Daleko mu lepa kuća, kažemo, a znamo da je on u našoj kući prvi.
Znamo da je gospodin Koštunica gej, da je psihopata, da umišlja da je značajan zakonopisac, svetski državnik. Pljunuti Tito, takvim sebe smatra.
Bože, hoćemo li sa njim do samog gorkog kraja?
Da li će čovek unikatnog prezimena imati i unikatan odlazak?
Bilo bi dobro da ode što pre, jer nas će više ostati u životu.
 

Moreplovka....

Aktivan član
Banovan
Poruka
1.024

Moreplovka....

Aktivan član
Banovan
Poruka
1.024
Sudbina jednog unikatnog prezimena koje izumire
Milica Grabez

Eto jos jednog unikatnog prezimena -Grabez...a tekst joj je prdez....
(bar ono sto sam procitao posto te gluposti niko normalan nece ni citati do kraja, kamoli postovati kao temu)

Koliko ti brzo citas..Svaka cast.Manje od jednog minuta je zapanjujuci rezultat.Trebalo bi da si nacitaniji kad ti je brzina vrlina...Ali obzirom da si upotrebio rec "prdez" sve tvoje vrednosti gube smiso..Moras malo obogatiti recnik.
 

adem_ks

Buduća legenda
Banovan
Poruka
33.624
interesantan tekst, a osim ova dva citata, pade mi na pamet da ni supruga najveceg sina srbije nije nosila muzevljovo prezime. ispada, cuvajte se predsednika ako njegova zena nece njegovo prezime
Danas se samo premijer Srbije preziva - Koštunica. Njegovo prezime nije uzela ni njegova službena supruga Zorica Radović.

Znamo da je gospodin Koštunica gej, da je psihopata, da umišlja da je značajan zakonopisac, svetski državnik
 

Salvantis

Iskusan
Poruka
6.475
Koliko ti brzo citas..Svaka cast.Manje od jednog minuta je zapanjujuci rezultat.Trebalo bi da si nacitaniji kad ti je brzina vrlina...Ali obzirom da si upotrebio rec "prdez" sve tvoje vrednosti gube smiso..Moras malo obogatiti recnik.
Aj ti jos jednom razmisli po i treci put odgovori na taj moj post, posto su ti prva dva 'odgovora' glupa koliko i sam tekst...u mom postu jasno, najjasnije pise da mi je dovoljno da procitam deo u kome neka budaletina poredi kosunicu sa hitlerom (uglavnom zato sto imaju neobicno prezime), pa da shvatim da niko zdrav tako nesto ne bi iskoristio ni za toalet papir u krajnjoj nuzdi, kamoli smatrao bitnim za temu.

Hej Hitler i Kostunica?!?! :D
Pa to samo moronplovak i milica prdez mogu da napisu.
 

Reg

Elita
Poruka
24.713
zaklinjao se da će očuvati Saveznu Republiku Jugoslaviju. Potom se, kao premijer Srbije, u pristupnoj besedi zaklinjao da će sačuvati, po svaku cenu, Državnu zajednicu Srbije i Crne Gore.

Obećao je da će mu saradnja sa Hagom biti "deveta rupa na svirali", a svakog optuženog, kojeg su mogli da šćape njegovi panduri, poslao je u Hag! Obećao je socijalnu pravdu, a građani su na prosjačkom štapu, a vlastela živi k'o lordovi.

Obećao je odlučnu borbu protiv korupcije, ali je sa svojom stranačkom kamarilom opljačkao Srbiju do gole kože.

Ostavimo po strani delovanje njegovog oca i njegovo prezime i to što nema decu i sve ostalo na šta nije mogao da utiče. To je deo teksta koji nije ni trebalo da bude napisan.

Šta od ostalog nije tačno?
 
Da biste mogli da otvarate nove teme i trajno koristite svoje ime - kliknite ovde da se registrujete.

Top
  Blokirali ste reklame
Dragi prijatelju, nemojte da blokirate reklame - isključite Ad Blocker na Forumu, jer će tako mesto vaših susreta na Krstarici ostati besplatno za korišćenje.