Немој тако, има и нас који не знамо руски језик, а о руској култури и менталитету знамо само из историје и оног што нам је данас доступно на интернету, па опет правилно схватамо Дугина и Русе. Или бар тако мислимо.

Лично, одрасла сам у прозападњачкој култури, и под њеним утиском и утицајем била све до '90-тих.
Тако очараној Западом, деведесете су ми донеле
тешко разочарење истим, које се даљим протоком времена и догађаја само продубљивало, све до нивоа презира који данас осећам према Западу и "његовом начину живота" (који потире мој).
Тако да Русија није била мој 'први избор', и чак се може рећи да ме управо Запад од себе 'одгурнуо' ка њој, али данас видим да је то најбоље што је могао да уради.
Извин'те на овој 'исповедаоници'

ал' ето морадох да напишем.
Апсолутно те разумем, чак шта више!
Више пута сам написао, у Русију сам се доселио из Канаде. Многи то не могу и не желе да схвате. Ок, не љутим се, то је био мој избор на основу мог система вредности. Материјализам, као материјализам, сладак, лепи се, не да ти мира. Ја сам му одолео крајње једноставно. Нисам видео ни смисао ни будућност!
Русија. Сушта супротност. Нема меда и млека, реалан али зато живот прилагођен човеку а не обрнуто. Више ми живот није био као у Канади, пиџама и радно одело. Могао сам и са пријатељима и са породицом и у цркву....!
Нико ме није цимао да узмем кредит, да живим животом у коме имам све а ништа није моје. Да ли је то паметно или не, то је индивидуална вредност. изабрао сам оно где сам ја испред свега!
Не кајем се нити имам жељу дац одем преко океана. Довољна ми је ова огромна земља и моја Србија, најлепшаа на свету. Давних 90'тих, организован је неки округли сто поводом дешавања код нас у Србији. Узели су учешће многи професори са разних европских универзитета као и руски. Организована им је ескурзија по Србији и једино су се огласили Руси речима: "Када је Бог стварао земљу заборавио је на Србију. онда се вратио и подарио вам је нешто најлепше што се да видети а ви то не цените!"
Дуго сам размишљао о томе а данас то разумем и стојим иза тога. Србија је прелепа земља са дивним људима, изузетно позитивна али изложена нападима варвара са запада који сем пљачке и злочина не знају за друго!
Поведен тим речима, почео сам све више да се интересујем Русима и русијом. Срећан сам штом сам данас део ове огромне државе, што ми је отворила врата и загрлила ме. То ми је највећи животни комплимент. Данас сам поносни држављанин две државе за које вреди живети и умрети, Србије и Русије!
Као такав, апсолутно могу разумети таквог генија, какав је Дугин! Нико ко није пртавославац, верник, родољуб, ко воли слободу, правду, једнакост, не може разумети Дугина!
Дугин смо сви ми којима је нанешена неправда!