Posle smrti priznao krađu od pre 40 godina – i kupovinu diplome

111111

Legenda
Banovan
Poruka
60.295
Vol Paterson iz Amerike, umro je od raka pluća, a kao poslednje obraćanje, ostavio je svojoj supruzi testament priznanja koji ju je šokirao.
Naime, u testamentu, Paterson je priznao krađu sefa iz 1971. godine koji je godinama čuvao. Kako kaže, tu tajnu je mogao da ponese u grob, ali je hteo da umre “čiste duše”.

- Takođe, moram da ti priznam da nisam diplomirao, došao sam do treće godine i stao. Kako sam došao do te famozne diplome? Otišao sam jednoga dana na fakultet da platim ratu svog kredita za studiranje, i devojka koja je tamo radila je moj račun stavila u pogrešnu fioku. Dve nedelje kasnije, diploma mi je stigla u poštansko sanduče. Zapravo, nikada nisam saznao ni šta uopšte znači “PhD” – istakao je Paterson. “PhD” je, inače, skraćenica koja se na Zapadu već stolećima koristi, a znači “doktor filozofije“: nastala je u vremenu kada su svi ljudi od nauke bili zvani filozofima, a filozofija bila zbir širokog opsega disciplina koje su danas samostalne nauke.

- Silno sam se zabavljao u životu – nastavio je ovaj čovek, koji je sebe opisivao kao umetnika, pronalazača, biznismena, pustahijskog komičara, muža, brata, sina, ljubitelja mačaka i cinika.

- Ono za čim najviše žalim je trenutak kada sam zapalio prvu cigaretu, uništila mi je život i uskratila divne trenutke sa mojom suprugom Meri Džejn – istakao je Paterson u testamentu.

- Ako si me dobro poznavala, zapamti me na svoj način, ukoliko želiš da živiš zauvek nikada nemoj prestati da dišeš – zaključio je Paterson svoje oproštajno pismo.

http://www.telegraf.rs/zanimljivost...ao-kradju-od-pre-40-godina-i-kupovinu-diplome
 

Back
Top