Posle ''Oka sokolovog'' stižu i vrapci iliti koliko košta električni bicikl?

dlugomir

stari roker
Moderator
Poruka
208.421
Na nešto više od 100 kilometara biciklističkih staza u Novom Sadu, najkasnije za 60 dana kretaće će se 10 električnih bicikala sa kamerama koje će evidentirati nepropisno parkiranje.
Gradska služba za zajedničke poslove procenila je vrednost deset ovakvih bicikala na 11.250.000 dinara, dok je vrednost ponude koja je pristigla od kompanije 11.195.000 dinara (cene su bez PDV).
U roku za podnošenje pristigla je jedina ponuda od kompanije Ada Systems iz Novog Sada i uključuje 10 električnih bicikala. Prema minimalnim zahtevanim specifikacijama, u pitanju su bicikli sa aluminijumskim ramom, bele boje, sa dometom ne manjim od 110 kilometara i brzinom od najmanje 25 km/h, uz asistenciju i sa LED svetlima napred i pozadi.
Svaki od 10 bicikala čiji će korisnik biti Gradska uprava za inspekcijske poslove posedovaće minimalno dve ANPR kamere za prepoznavanje registarskih tablica pojedinačno, sa leve i desne strane i automatski obostrano i osposobljena je za rad u noćnim uslovima. Sve komponente su, prema zahtevu, zaštićene od mehaničkih i atmosferskih smetnji, dok su radne temperature predviđene za kamere od -25 do +55°C. Deljenje podataka se vrši automatski sa centrom koji se nalazi u prostorijama naručioca, putem 4G ili 5G mreže. Dodatno, očekuje se da će iz softvera moći da se izvlače prilagodljivi izveštaji i statistike, poput brojanja izveštaja i slično, u različitim elektronskim formatima.
link
-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Dobro, kontrola parkiranja zaista treba da bude bolja, ali mi je zapala za oko cena. Naime ispada da to biciklo košta skoro 10 hiljada evra! Meni je to malo sumnjivo, a vama?

.
 

Back
Top