После Нове Године Динар Пада на 200 РСД за евро

AleksaJ

Buduća legenda
Poruka
31.103
Све монетарне пумпе полако отказују

Јоргованкина Мењачка , Синишина пореска , Монина јајчана , Весићева грађиванска , Бајатовићева гасна ...

време је намакнути још мало пара

Зато је смишњена нановија Конверзинона пумпа .....

Као и свака .. и ова пумпа ће довести до нових нивелација цена ....и општега обезвређивање 'живога рада'..... Само трговина ..а тиме порез ће да цвета

Poslednja izmena:

Јоргованкина Мењачка , Синишина пореска , Монина јајчана , Весићева грађиванска , Бајатовићева гасна ...

Као и свака .. и ова пумпа ће довести до нових нивелација цена ....и општега обезвређивање 'живога рада'..... Само трговина ..а тиме порез ће да цвета
evo ga opet "stručnjak" za nekretnine i ekonomiju :hahaha:

Već duže vreme NBS kupuje devize da bi stabilizovao kurs a to znači da je deflacioni pritisak na valutu veći od inflacionog usled ulaska deviza u zemlju što putem kredita, što doznakama, što investicijama a to opet povlači da je daleko bilo kakvo povećanje kursa, štaviše postoji solidna verovatnoća da padne u bliskoj budućnosti.

Jel ima neka analiza koja govori suprotno ili autor "smatra" pa je rešio da nas počasti temom?

Курс се неће мењати
јер смо због мењања курса у прошлости пореметили и све друге вредности у глави.

Цене ће да се формирају слободно као и до сада,
и однос плата - потрошачка корпа ће све више бити реалан до бола.

Значи са једне стране нећемо себе збуњивати доштампавањем новца (као у социјалистичко доба),
а са друге схватићемо колико треба радити (и колико квалитетно)
да би се имао одрећени стандард.

И још компликованије
схватићемо и колико је важна спољна политика и кога биранмо на изборима,
јер ма колико и како да производиш робе и услуге
не вреди ако твоји политичари не умеју да пријатељским везама по планети
омогуће пласман тих производа.

Verovatno misli to sto je kod nas hrana duplo skuplja, ali to se ne manifestuje tako sto raste dinar....to samo znaci da prodavci , tj uvoznici zaradjuju ko svetog petra kajgana...sto govori i najava da svaka shusha hoce da otvori prodavnicu u Srbiji iako nece da povecaju plate radnicama radnike i ne vidjam , mozda kao mesar, ali mi kazu nisu ludi, jer ne vazi ravnopravnost, kakva crna ravnopravnost, nego im uvale sve teske poslove nosenja i rade kao magarci po tezini , a ne po kolicini vremena...

Ebiga mora se biti dzentlmen a sve radna snaga zenska pa onda ostane za istovar , utovar, pretovar, vucenje, nosenje, Samo sam jednom video kad je musko radnik u ideji rekao a zaebite, sve rintam jos i usisivac da vam ja vozim, povredilo ga to jos i da usisava prasinu po radnji....psiholoski moment...

Ja ne verujem da cemo vise raditi...to se kosi sa svim mojim inputima, svi gledaju da smanjuju kolicinu rada i profesionalnosti u Srbiji..
A ako neko bolje pogleda firme masovno skracuju radno vreme, osim marketa, koji produzavaju jer kaplje para pa rastura....

Gledas reakcije, ponudis nekom da radi deo posla, on ti kaze ma sitno je cim nije ovo , po jedinici vremena i rada je odlican ratio , ali samo ja gledam tako , ostali gledaju cist kesh koliko ostane u ruci, i onda vrse inflatorni pritisak da ti nista ne radis....

Курс се неће мењати
јер смо због мењања курса у прошлости пореметили и све друге вредности у глави.

Цене ће да се формирају слободно као и до сада,
и однос плата - потрошачка корпа ће све више бити реалан до бола.

Значи са једне стране нећемо себе збуњивати доштампавањем новца (као у социјалистичко доба),
а са друге схватићемо колико треба радити (и колико квалитетно)
да би се имао одрећени стандард.

И још компликованије
схватићемо и колико је важна спољна политика и кога биранмо на изборима,
јер ма колико и како да производиш робе и услуге
не вреди ако твоји политичари не умеју да пријатељским везама по планети
омогуће пласман тих производа.
Kurs je vestacki na aparatima, apsolutno nista ne znaci.

Курс је деценију намерно био закуцан на 120 РСД да би се новац извлачио прко скупе робе у динарима и малим надницама

То је више пута на овом форуму указивано .. То је Јоргованкина Пумпа

Овај мали глич .. је да се премости финансијски петшест месеци ..све паре нормално иду 'нашој деци' као и досад

Потом ..како је иречено у уводу цене у динарима још више расту .. а евро се враћа на 140 ....

Све ово је мало'продувавање'...монетарнога ситема који очигледно је овде ван разумевања икоме нарочито @canavaro

Ништа ти не знаш,
видео би кад би почела игранка као деведесетих ...

Схватио би кад би кренуо брата да заебеш,
па би се запитао
да ли сам побркао вредности у глави !?

А онда би се запитао (ако си стварно интелигентан)
а зашто сам изгубио систем вредности, због чега ?

Шта је то што утиче на моју етику у најширем смислу ?

Схватио би да је одлучујућа вредност у друштву - вредност новца.
Ако новац вреди и постојан је - и све друго вреди и не мењамо.
Ако ли не ...

Сети се кога је Господ наш Исус Христос прво напао кад је ушао у Јерусалим,
мењаче новца - збуњиваче народа !

Јел' да !?

Ja ne verujem da cemo vise raditi...to se kosi sa svim mojim inputima, svi gledaju da smanjuju kolicinu rada i profesionalnosti u Srbiji..
A ako neko bolje pogleda firme masovno skracuju radno vreme, osim marketa, koji produzavaju jer kaplje para pa rastura....

Gledas reakcije, ponudis nekom da radi deo posla, on ti kaze ma sitno je cim nije ovo , po jedinici vremena i rada je odlican ratio , ali samo ja gledam tako , ostali gledaju cist kesh koliko ostane u ruci, i onda vrse inflatorni pritisak da ti nista ne radis....
Курс је деценију намерно био закуцан на 120 РСД да би се новац извлачио прко скупе робе у динарима и малим надницама

То је више пута на овом форуму указивано .. То је Јоргованкина Пумпа

Овај мали глич .. је да се премости финансијски петшест месеци ..све паре нормално иду 'нашој деци' као и досад

Потом ..како је иречено у уводу цене у динарима још више расту .. а евро се враћа на 140 ....

Све ово је мало'продувавање'...монетарнога ситема који очигледно је овде ван разумевања икоме нарочито @canavaro

Неуко другари, неуко.
Знате како знам ?
Много компликовано размишљате, многоооо

Нема компликованости ако знате правила економије.
Мораш имати почетне податке
а онда на основу тих аксиома правити економију породице или фирме или државе ...

Аксиоми су:
- Колико имаш становника (па сад радног, нерадног, болесног ...)
- Колико ти је тржиште (са бољом спољном политиком то се брзо мења)
- Колико ти је стабилна валута и на коју стабилну валуту се ослања

На основу тог ти правиш и економију и касније анализу
да видиш ако ствари крену по лошем - где си погрешио, који аксиом ниси озбиљно схватио ...

Оно ваше браћо су тешки проливи неуког мозга ...

Uuu to bi bilo prvi put da omasimo....
Ekonomija je lopovska, tako da nema tu nijednog drugog pocetnog uslova osim tog..

Npr ja znam koliko je novih robijasa pusteno u zadnjih mesec dana i pocece da rade kao gradjevinski preduzimaci za Malog, a ti ne znas, e sad to je znacajan moment, jer to donosi stvaranje nove vrednosti , zgrada i poslovnih prostora, i BG na vodi , jer ce Mali uvesti koliko god robova treba za potrebe tih preduzimaca...
Tako da od ekonomije na papiru nema nist,a sve je to ekonomija uticajnih ljudi...lopovska ekonomija, kratko receno..

a evro u odnosu na dolar pada 50 posto.....................i corav vidi ko treba da popunjava americki vojni budzet.

a evro u odnosu na dolar pada 50 posto.....................i corav vidi ko treba da popunjava americki vojni budzet.

... цена квадрата иде са 5000 на 7000 евра а месечне станарине по квадрату на 20 евра ....

...досељавање са блискога истока ..из ...Либана из Сирије .......

Србија постаје место великога избеглиштва ратних зона ...

Poslednja izmena:
Неуко другари, неуко.
Знате како знам ?
Много компликовано размишљате, многоооо

Нема компликованости ако знате правила економије.
Мораш имати почетне податке
а онда на основу тих аксиома правити економију породице или фирме или државе ...

Аксиоми су:
- Колико имаш становника (па сад радног, нерадног, болесног ...)
- Колико ти је тржиште (са бољом спољном политиком то се брзо мења)
- Колико ти је стабилна валута и на коју стабилну валуту се ослања

На основу тог ти правиш и економију и касније анализу
да видиш ако ствари крену по лошем - где си погрешио, који аксиом ниси озбиљно схватио ...

Оно ваше браћо су тешки проливи неуког мозга ...

.. пре пет година квадрату грчкој 800 евра

оглашава се 20 000 станова гошње Атина ....

150 000 станова купили Срби .. цена надувана на 2 500 евра квадрат и оглшава се 200 000 станова

суве чињенице

Već duže vreme NBS kupuje devize da bi stabilizovao kurs a to znači da je deflacioni pritisak na valutu veći od inflacionog usled ulaska deviza u zemlju što putem kredita, što doznakama, što investicijama a to opet povlači da je daleko bilo kakvo povećanje kursa, štaviše postoji solidna verovatnoća da padne u bliskoj budućnosti.

Jel ima neka analiza koja govori suprotno ili autor "smatra" pa je rešio da nas počasti temom?

... купије девизе САМО да би ТРЕЗОР зарадио после када их прода за 200 .. да би опет ТРЕЗОР зарадио када их спусти на 160 .....

.. пре пет година квадрату грчкој 800 евра

оглашава се 20 000 станова гошње Атина ....

150 000 станова купили Срби .. цена надувана на 2 500 евра квадрат и оглшава се 200 000 станова

суве чињенице
Pocinje da me zanima odakle toliko para Srbima, a retko ko radi , svi samo imaju biznise...a kupuje se ko da neko stalno baca pare....a ja stojim po strani niko mi ne brani.....

Prica mi poznanik razbija od love sprema djake, ja pitam jednog mog drugara koji je odavno poceo kaze nije bas sjajno ....koja je logika...
Ne znam, pitam dalje, prvi je poreklom iz CG , i ovaj moj prijatelj je poreklom iz CG, ovaj prvi ima njih 100 ovde u BG imaju sve kuca do kuce, stan do stana...pola naselja, ovaj moj drugar sam , imao ujaka pa mu umro...

Dakle jedina razlika prvi je mladji , ima ogromnu familiju , opet ta vrsta biznisa , a drugi onda visi na trzistu koje gleda povezanost a ne kvalitet, a stvarno niko ne gleda kvalitet u spremanju djaka..

Pocinje da me zanima odakle toliko para Srbima, a retko ko radi , svi samo imaju biznise...a kupuje se ko da neko stalno baca pare....a ja stojim po strani niko mi ne brani.....

Prica mi poznanik razbija od love sprema djake, ja pitam jednog mog drugara koji je odavno poceo kaze nije bas sjajno ....koja je logika...
Ne znam, pitam dalje, prvi je poreklom iz CG , i ovaj moj prijatelj je poreklom iz CG, ovaj prvi ima njih 100 ovde u BG imaju sve kuca do kuce, stan do stana...pola naselja, ovaj moj drugar sam , imao ujaka pa mu umro...

Dakle jedina razlika prvi je mladji , ima ogromnu familiju , opet ta vrsta biznisa , a drugi onda visi na trzistu koje gleda povezanost a ne kvalitet, a stvarno niko ne gleda kvalitet u spremanju djaka..

.... немају сви 'Срби' пара...
10% има .. значи 500 000 .....
осталима се исисава кроз прескупонеквалитетноробу ....

то је оно што се звала шпекулација

ево задњи марифетлук ..
све по закону ..
арапи купил хектар 'српске војводине' за 4 700
а откупљује 'држава' за 500 000 .....

цео ГСП сабрачај по БГ
преполовњен са бројем полазака ..
софтвер намерно не функционише
јер су му учитани податци да црта фантомска возила
само возила по реду вожње.. ...
а и даљње се наплаћује исти број полазака ...
виртуални превоз ......

аутобуси на мапи ... али у реалности нигде ...

ето како НЕКИ 'Срби' имају пара

... купије девизе САМО да би ТРЕЗОР зарадио после када их прода за 200 .. да би опет ТРЕЗОР зарадио када их спусти на 160 .....

Кад је Вучић дошао на власт рекао је да је држава његова фирма
и да свако води рачуна о својој фирми
те да ћемо тако најбоље напредовати.

Човек је прави капиталиста,
али и патриота и хуманиста.

Комплет какав се код нас тешко проналази
јер смо менталитет унаказили у задњих 100 година
мењањем система постојања ...

AV to nece dozvoliti. Mir, sigurnost i stabilan dinar su preduslovi za napredak Srbije...a Srbija napreduje!

Back