Posle Crnog Petka stize Cyber ponedeljak

Umri_muski

Legenda
Poruka
66.360
Neki ga zovu chiber ponedeljak...valjda razocarani ogromnim povecanjem cena u petak..

Ja sam postavio semafore, na nekoliko sajtova koji prate cene zadnjih mesec dana , to je skakalo kao ludo u crvenom, znaci poskupljenje, samo je jedan proizvod, HDD samarao plus minus 1% , dok su mobilni rokali u nebo..

Ali nisam izabrao prave mobilne....jer oni skuplji od 100 000 dinara su padali na 60 000, a ovi koje sam ja izabrao od 25 000 dinara, nisu ni mrdnuli , samo su se zbili svi svih generacija 040506 , 23 24 25 pretvoreno u godine proizvodnje u cene oko 14 000 pa nagore do 24 000....Sto je obicno i opseg gde ljudi koji nisu luckasti i napaljeni na seks i kupuju telefone...
Kad je telefon telefon , a ne biznis tool...

Dakle do pojeftinjenja nije doslo , ali za utehu nije ni ranijih godina, mi smo iz Hardware industrije uvek cekali 2 meseca da do nas stigne crni petak...i to se desavalo...
Ali tako 2 meseca kasnije..

Caka je sto nas cekaju novogodisnja pojeftinjenja...
Sto jes jes...A1 je objavio prvi ....skinuli malo sa tarifa, 300 dindzi...sto mu dodje 10%....
Kod telefona nemam pojma, moj drug kaze to je sve lazno , 60 na 100 pa ti spustaju na 80....tj uopste se ne cimne kad vidi te predloge i stvarno mi je pokazao da ko ima kesa moze kupiti znatno jeftinije mobilni u prodavnici odmah i sad....znaci to je za boraniju koja voli da neprimetno kupuje...

Ne smem da kazem prognoze cena za novogodisnji popust....bas ne smem....bukvalno..
Jer ako pomenem neki proizvod, on ce da ode u tri p m , a prosle godine sam osusio za novu godinu skoro do kraja...sto mi se nikad nije desavalo , cak ni kad sam student bio , jesi suv stalno , ali uvek se nesto i zaradjivalo bolje pred novu godinu...

Verovatno ce i sadasnji studenti da se razvale od zarade pred novu godinu , ako nemaju raspodele, a januarski rok ionako umesto najvaznijeg u ovoj zemlji je najgori za spremanje..

Cenovnike pojeftinjenja i akcija sam pogledao , uh , nisam znao da je tolika cena ni nepojeftinjene robe, npr cajna je 1500 , ja racunao da je bez akcije negde 1300, mozda 1200 ....sad je na akciji 1500....duvan cvarci me razneli , 5000 dinara...idilicna simbioza u nazivu , i cvarci i duvan...placas i meso i suvo meso i duvan i sve one tarife markice za duvan....

Jedino ako nema potraznje, inace ne bi videli gram mesa svinjskog u radnjama, sve bi to odlazilo u duvan cvarke...
Piletina obara rekorde u maloprodaji, sad je 200 din po kg....sto je samo smanjenje marze, posto ja znam koliko su pilici sa farme ocisceni u klanici...
Cokolade su imale opravdanje za duplu cenu zbog kakaa, ali sad je kakao vratio cifre malo nize, ali odjednom novi skok cokolada...ko ce ga znati sta je ovaj put..
Mleko u prahu nije...

Back