"Poslanici i Vlada Srbije lenji da usvoje budžet za 2008 godinu!? ili?"

[[Darko_91]] *

Aktivan član
Banovan
Poruka
1.795
30. novembar 2007. | 16:13 -> 19:37 | Izvor: Beta
Beograd -- Oliver Dulić kaže da Skupština Srbije neće u ponedeljak 3 decembra razmatrati budžet za 2008. godinu jer je Vlada povukla taj predlog.

Oliver Dulić (FoNet)

Predsednik Skupštine Srbije kaže da će se o tom Vladinom predlogu raspravljati 10. decembra jer "predlog budžeta ima nekoliko stvari koje bi trebalo da se isprave", te da se na ovaj način neće ispravljati amandmanima. Dulić je novinarima u Skupštini Srbije rekao da je o tome razgovarao sa ministrom finansija Mirkom Cvetkovićem i premijerom Vojislavom Koštunicom.

"Radi se o stvarima koje su se desile u međuvremenu od trenutka kada je budžet izglasan na Vladi, pa do danas", rekao je Dulić i dodao da ne zna o kakvim izmenama je reč.

"Važno je da država ne uđe u privremeno finansiranje, jer za to ne postoji nijedan razlog", istakao je Oliver Dulić.

Mirko Cvetković (FoNet)

Međutim, Mirko Cvetković je izjavio večeras da je budžet za 2008. godinu povučen sa dnevnog reda naredne sednice Skupštine Srbije iz "čisto proceduralnih razloga" i da će biti vraćen u nepromenjenom obliku.

Cvetković je agenciji Beta rekao da je budžet povučen kako bi se na dnevnom redu sednice, koja počinje u ponedeljak, našli predlozi zakoni koji su u neophodni za raspisivanje predsedničkih izbora i dodao da će se nakon toga raspravljati o budžetu.

Prema njegovim rečima, budžet će u roku od nekoliko dana biti, u nepromenjenom obliku, ponovo vraćen u skupštinu.

"Istina, bilo je ranije reči i razmišljanja da se izvrše neke sitne korekcije između pojedinačnih aproprijacija ali u okviru ukupne sume i to će najverovatnije biti urađeno kroz amandmane ako se ostane na tom stavu", naveo je Cvetković.

On je kazao da se te korekcije odnose na budžet za Skupštinu i za još jedno ili dva ministarstva ali da su one "minorne" i da ne utiču na ukupnu budžetsku sumu.

Predsednik srpskog parlamenta je rekao da će se na sednici zakazanoj za ponedeljak naći predlozi zakona o vojsci, o odbrani, o spoljnim poslovima i o službama bezbednosti, čije je usvajanje neophodno da bi se raspisali predsednički izbori.

Nakon usvajanja tih zakona neće postojati pravni problem da se raspišu predsednički izbori, naveo je Dulić. Druge stavove o izborima čitajte u posebnoj vesti.
 
Da biste mogli da kreirate nove teme, trajno koristite svoje ime i ne pogađate stalno slike - kliknite ovde da se registrujete.

Top
  Blokirali ste reklame
Dragi prijatelju, nemojte da blokirate reklame - isključite Ad Blocker na Forumu, jer će tako mesto vaših susreta na Krstarici ostati besplatno za korišćenje.