Poskupelo sve što je trebalo................rece on i ostade ziv...............

strawbbery_city

Iskusan
Poruka
6.580
Milosavljević: Poskupelo sve što je trebalo


Ministar trgovine i usluga Slobodan Milosavljević izjavio je danas da je, zbog enormnog rasta cena u primarnom sektoru, do sada već poskupelo sve što je trebalo i napomenuo da u tom pogledu očekuje "mirniji period" u odnosu na kraj prošle godine.

Zbog zakonskog usklađivanja politike akciza s kretanjima cena i troškova života, što se dešava početkom svake godine, to u suštini znači da će i januarska inflacija biti nešto veća, ali "to svakako ne znači da smo na početku nekog novog lanca povećanja cena ili nestabilnosti", rekao je on u intervjuu novosadskom "Dnevniku".

Podsetivši da su, prema zvaničnoj statistici, cene u Srbiji prošle godine povećane za 10,3 odsto, Milosavljević je naveo da je na ukupnu godišnju inflaciju najviše uticao rast cena električne energije, gasa i drugih energenata, kao i poskupljenje hrane i bezalkoholnih pića.

Ministar je istakao da se, zahvaljujući pre svega ostvarivanju Zaključka Vlade Srbije o pozajmici 100.000 tona pšenice Uniji pekara, poštuje dogovor o nemenjanju cene hleba u odnosu na lanjski 1. avgust, ali je dodao da enormno poskupljenje pšenice, od čak 2,5 puta, uzrok pritiska na povećanje cena u čitavom agrarnom sektoru.

Milosavljević je ponovio svoj stav da bi električna energija trebalo da poskupi samo u visini prošlogodišnje inflacije, naglasivši da, uprkos tome što je cena struje u Srbiji medju najnižim u Evropi, "EPS premalo radi na naplati ogromnih dugova velikih dužnika"

ovog treba za banderu................
 

Back
Top