Poseta psihijatru

tab503

Daj link
Administrator
Poruka
126.674
Prica na temi o lajfkoucovima mi dade ideju za ovu temu.
Zasto je kod nas blam da ides kod psihijatra ili psihologa?

Zasto se odmah krece "nisam lood.. ne treba mi psihijatar"
ili samo ludak ide tamo i slicno..ako kazes da si posetio psihijatra gledaju te ispod oka i nece da se druze jer nisi normalan :D

Da li smo ipak zatucan narod ma koliko tvrdili da nismo?

ili samo ludak ide tamo i slicno..ako kazes da si posetio psihijatra gledaju te ispod oka i nece da se druze jer nisi normalan :D

Mislim da taj "blam" polako prevazilazimo. Čak sam par puta stekla utisak da pojedine osobe odlazak kod psihijatra smatraju nekim prestižom jer je to "zaboga" kao in.

Kada bih imala više vremena volela bih da mi jedan dobar psihić malo glavu protrese, da me malo osvesti i ukaže na ono što ne vidim, ne shvatam.

Kod nas je blam ući u sex shop, dok mi se čini da je dobar deo ljudi strah da odu kod psihijatra.
Što se starije ekipice tiče kako su mi neki pričali uglavnom su "psihijatri" kod nas pre bili uključivani u ozbiljnije porodične probleme. Ono pod prisilom se odvodilo/išlo psihijatru.
Tipa ako je neko baš lud/opasan po okolinu ili ako porodica želi nekoga da smesti u ludnicu iz nekog razloga.
Kontam da se takva priča prenosila sa kolena na kolenu u nekim porodicama i da zbog toga neki danas ne veruju i ne idu psihijatrima.
A da ne pričam o tome da li neko uopšte zna kome treba ići - psihologu, terapeutu ili psihijatru...

A i zatucani smo prilično kao narod...

ja ne znam gde ti zvisis, jel ti zvisi u inostranstvu ?kad kazes kod nas

"kod nas " odnosno , u Srbiji m prosecan traumatizvan covek nema novca za posete psihologu, psihoterapeutu itd jer to kosta ( online, uzivo whetever) znaci nema da izdvaja od 30 do 50 evra najmanje za psihoterapiju

mozes zakljucati temu :hahaha:
nije tacno. imas u domu zdravlja i psihijatre i psihologe koje placa socijalno kao i lekara opste prakse.
cak mi se cini da kod njih mozes i bez uputa.... nisam siguran.

Tu možeš da dobiješ bensedin, bromazepam, lorazepam...
Sumnjam da ćeš dobiti neku seansu kakvu vidimo u filmovima.
a sta mislis ko radi u fensi privatnim ordinacijama?
isti ti iz domova zdravlja :D
tako da ces i u domu zdravlja dobiti isti trerman nego je ljudima lakse da odu privatno jer je diskretnije a i sto neko rece ranije nekako zvuci fensi kad kazes da si kod privatnog a ne kod socijalnog jer taj socijalni je za ludake a ovaj privatni je za olaksavanje duse :D
a u sustini obojica rade isto.

upravo si ovim komentarom i pokazao koliko nas covek ne zna oko ovih stvari jer je za tebe
drzavni psihijatar = lekovi
privatni = da te saslusa
sto uopste nije tacno.

nije tacno. imas u domu zdravlja i psihijatre i psihologe koje placa socijalno kao i lekara opste prakse.
cak mi se cini da kod njih mozes i bez uputa.... nisam siguran.
tacno tako, ali da bi dosao tamo na red moraces da prodjes trijazu, neces dobiti to sto si trazio, jer su kapaciteti run out , e brale moj vidi se da zivis u oblacima mala , gde ne dopire moj glas

Back